HC Energie Karlovy Vary

Rozjetá juniorka dál válí, přejela i Kladno

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 2:7 (0:3, 1:0, 1:4)
Poté, co si Vlčí smečka smlsla doma na Plzni, vycestovala na horký kladenský led, na kterém se však ladně přenesla až k dalším třem bodům za výhru 7:2. Energie měla od začátku vše pod kontrolou, první třetinu vyhrála v poměru 3:0 a bylo téměř rozhodnuto. Nevyšla ji pak akorát druhá třetina, ve které prohrála o jednu branku, zbytek utkání už byl ale její. Nejužitečnějším hráčem Karlových Varů na ledě byl tentokrát obránce Martin Weinhold (na snímku), který nasbíral tři kanadské body za gól a dvě asistence.
DHL extraliga juniorů, 9. kolo, čt 1.10.2015
Kladno
Karlovy Vary
2:7
0:3, 1:0, 1:4
Branky a nahrávky: 32. Keszi (Kaprál, Hrabík), 51. Kružík (Zelingr, Bunda) – 3. Weinhold, 12. Beránek (Weinhold), 13. Babka (Hauzr, Svoboda), 42. Osmík (Weinhold), 45. Davídek, 51. Babka (Hauzr, Svoboda), 56. Davídek (Zikmund). Rozhodčí: Jechoutek – Svoboda, Žídek. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 110. Střely na branku: 19:29. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:7.
Kladno: Jiroušek – Havelka, Zelingr, Bunda (A), Matula (C), Chládek – Hrabík, Pivovarči, Slánský, Křepelka (A), Patyk, Bláha, Čermák, Borkovec, Havlůj, Keszi, Kaprál, Miura, Kružík.
Karlovy Vary: Frček – Beer, Pajk, Rulík (C), Dudek, Vodička, Weinhold – Osmík (A), Beránek (A), Zikmund, Svoboda, Čejka, Vrána, Davídek, Hauzr, Babka.

Komentář k utkání

Domácí nevstoupili do zápasu příliš dobře. V úvodu utkání vypálil z vlastního pásma Martin Weinhold a Jiroušek lovil puk za svými zády - 0:1. V polovině periody se dostal do úniku Yuki Miura, který ovšem na Frčka nevyzrál. Následně dostali možnost přesilovky hosté, během ní se prosadil Ondřej Beránek - 0:2. Ve třinácté minutě obdržel přihrávku zpoza brány Daniel Babka, ten navýšil vedení Karlovarských - 0:3.

Ve druhé části Rytíři zlepšili hru a dokázali si vytvořit i nějaké šance. Nejprve se probojoval po přihrávce od Havlůje k zakončení Miura, jenže na hostujícího gólmana nevyzrál. Po chvilce se Kladenským už konečně zadařilo. Po krásném pasu před branku střílel Vincent Keszi, na jeho pokus byl Frček krátký - 1:3.

V úvodu třetí části vytěžili hosté trestné střílení, a to poté, co Petr Patyk zalehl kotouč v brankovišti. Jiroušek si však s nájezdníkem Beránkem poradil.Vzápětí se ale krásně trefil Martin Osmík - 1:4. V čtyřicáté páté minutě přidal pátou branku hostí Milan Davídek - 1:5. Stav zápasu korigoval po asistenci Zelingra a Bundy Daniel Kružík - 2:5. Uběhlo sedmnáct vteřin a Vary se po brance Ondřeje Babky opět radovaly - 2:6. Střelecký účet zápasu uzavřel Milan Davídek, který vymetl růžek Jirouškovy branky - 2:7.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček (Rytíři Kladno): Co mám k takovému utkání říct? Dneska nám zápas vůbec nevyšel, někdy to tak už bývá. Musíme na to rychle zapomenout a připravit se na sobotu. Nám se dneska vrátili někteří klíčoví hráči po zranění, ale vůbec to nevyšlo. My se ale dáme dohromady, máme na to dobrý mančaft.

Jiří Žůrek (Karlovy Vary): Určitě nám pomohla první branka, která byla z naší strany hodně šťastná. Myslím si, že první třetinu jsme potom byli i lepší. Pohybem jsme si vynutili přesilovky, ty jsme využili, a to nás uklidnilo. Druhá třetina nám dělala trochu problém. Nedokázali jsme využít přečíslení, která jsme měli. Ve třetí třetině jsme ale byli opět efektivnější, dobře jsme se hýbali a byli jsme trpěliví. V určitých situacích nás podržel brankář Frček, když jsme hráli v oslabení.