HC Energie Karlovy Vary

Junioři: Západočeské derby vyznělo pro Plzeňské

P l z e ň - Karlovarští junioři se ve čtvrtek vydali do Plzně, kde je čekalo první letošní soutěžní derby. Strřetnutí se mladým energetikům bohužel nevydařilo. Ve 22. minutě vedla Plzeň již 4:0 a Ondřeje Jirkův v karlovarské brance vystřídal Jan Hála. I on pak inkasoval čtyři branky. První gól Karlovarských vstřelil až za stavu 0:6 Petr Nový, vysoké porážce však již zabránit nešlo. Karlovy Vary nakonec prohrály v Plzni 2:8.
Extraliga juniorů, 6., čt 18.9.2003
Plzeň
Karlovy Vary
8:2
3:0, 4:1, 1:1
Branky 4. Kracík (Jindra), 8. Kracík (Hauer), 18. Hauer (Špindler), 22. Jindra (Kracík), 26. Heřman (Keltyčka, Hauer), 30. Kracík (Hauer), 39. Heřman (Hauer, Kašpar), 49. Kašpar (Keltyčka) - 31. Nový (Sadloň), 42. Tašner (O. Prštický, Gellner). Vyloučení: 7:7 plus Kocek (KVA) na 10 minut za nesportovní chování. Rozhodčí: Šindler - Brejcha, Kuncendorfer Diváků: 80.
Plzeň: Freylach - Hauer, Keltyčka, Hajšman, (40. Novák) Kreuzman, Beneš, Tytl - Heřman, Kašpar, Vobořil, Jindra, Kepl, Kracík, Špindler, Hofrajtr, Lodr, Suchý
Karlovy Vary: Jirkův (23. Hála) - Hlubuček, Sadloň, Tomáška, Tašner, Šťourač, Kocek Bauer, Gellner, Nový, Rozsypal, Linduška, Bušta, Prštický Tomáš, Mudra, Vrba, Polák, Nový, Prštický Ondřej

Komentář k utkání

Domácí začali nervózně. Sice jim už v čase 1:27 rozhodčí nabídl výhodu přesilové hry, při ní ale málem sami inkasovali, když Vrba vystihl rozehrávku a poslal osamělého Tomáše Prštického na brankáře Freylacha. Ten jeho nájezd kryl, ovšem Varští se ač oslabeni usadili v obranném pásmu domácích. Klid na hokejky domácích přinesla až přesná střela zápěstím Jaroslava Kracíka v samém závěru přesilovky. 1:0. Hosté pak byli celkem neškodní, zahrozili pouze při své přesilovce. Na konci osmé minuty herní převahu využil opět Kracík. Proháčkoval se obranou hostů a po zemi mezi betony brankáře upravil na 2:0.
V jedenácté minutě pálil tvrdě Vobořil, ale jen do masky hostujícího gólmana. Vzápětí se nechal vyloučit za hákování. Hosté si v nastalé přesilovce vytvořili několik dobrých šancí, ale jejich zakončení bylo jalové. V čase 16.16 hráli v přesile pro změnu domácí a bombě od modré z hole Hauera se do cesty postavila až síť karlovarské branky. 3:0

Tlakem a bleskovou úpravou skóre začali domácí druhou třetinu. Na časomíře svítilo 21.34 a brankář Jirkův lovil ze sítě střelu Jindry, který po objetí karlovarské svatyně bezchybně zasunul k bližší tyči. 4:0. Došlo k neodvratnému – ke střídání gólmanů. O tom že jsou domácí spravedliví se tedy mohl přesvědčit střídající gólman Hála, neboť i on obdržel čtyři kousky.
V šesté minutě ještě Heřman bekendem těsně minul, o chvíli později se jeho příklep z pravého kruhu zatřepetal v Hálově síti. 5:0.
Od 25.35 do 31.05 se hrála série oslabení a přesilovek. Hosté si vyzkoušeli hru 5 na 4, 5 na 3 i 4 na 3. Když svým faulem Kreuzman nabídl hostům druhou přesilovku 5 na 3, ujal se puku Kracík, z hráčů soupeře si udělal slalomové tyče a zavěsil pod víko varské branky, čímž dokončil svůj hattrick. 6:0..
V čase 10.31 se dočkali i hosté, když se ujala dorážka zblízka Petra Nového. 6:1. Do konce třetiny ještě dvakrát unikl domácím obráncům Bauer, ale Freylach ho vychytal. Dvě minuty před koncem třetiny rozebrali domácí Karlovarskou obranu a do prázdné branky zakončoval Heřman. 7:1.

Do poslední části vletěli tentokrát hosté příklepem Petra Tašnera, za kterým se Freylach jen ohlédl. 7:2. Hrálo se o poznání lehkomysleněji, častěji docházelo k přečíslení domácí obrany, ale gólman Lasselsbergeru se pokaždé vytáhl. A tak závěrečnou tečku zápasu napsal svým příklepem kousek po přejetí útočné modré Kašpar. 8:2.