HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka přehrála Jihlavu a z tripu veze pět bodů

JUN: HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)
Junioři odehráli v sobotu v čase oběda utkání na ledě Jihlavy. Se soupeřem se dlouho přetahovali, v každé periodě ale nastříleli o jednu branku více, což nakonec určilo konečnou podobu výsledku. Důležité byly také dvě využité přesilovky, k čemuž se přidala ještě jedna branka v oslabení. Navázali tak na úspěch v Brně a do Karlových Varů vezou z tipu parádních pět bodů.
DHL extraliga juniorů, 28. kolo, so 12.12.2015
Jihlava
Karlovy Vary
3:6
1:2, 1:2, 1:2
Branky a nahrávky: 13. Kolouch (Peschout), 28. Kolouch (Mejzlík, Peschout), 41. Kadlec (Balaštík) – 10. Dudek (Pajk, Čejka), 10. Hauzr (Hendrych, Janata), 25. Vodička (Dudek), 34. Beránek (Vrána, Čejka), 45. Beránek, 52. Zikmund (Svoboda). Rozhodčí: Homola - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 78. Střely na branku: 18:44. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6.
Jihlava: Škarek – Vlček, Pospíchal, Kadlec, Půža, Pražák, Hohl – Bambula, Dvořák, Balaštík – Dufek, Vala, Ondráček – Kolouch, Mejzlík, Peschout
Karlovy Vary: Frček – Weinhold, Rulík, Beer, Dudek, Pajk, Vodička – Čejka, Vrána, Beránek – Svoboda, Zikmund, Tamáš – Hendrych, Janata, Hauzr – Nguyen

Komentář k utkání

Již ve druhé minutě zápasu dostala Dukla výhodu přesilové hry, ale příliš nebezpečná v ní nebyla. Stejně jako v polovině osmé minuty. Hosté měli šanci v oslabení, kdy v situaci dva na jednoho minul Vrána těsně pravou tyčku. I tak se Vary v tomto oslabení prosadily. Jakub Dudek vypálil od modré, puk prošel přes několik hráčů a zastavil se až v síti. Za jednačtyřicet vteřin již vedla Energie o dva góly. Přímo před branku si nabruslil Filip Hauzr a bekhendem zamířil mezi betony Škarka. Jihlava se dostala zpět do zápasu ve třinácté minutě. Peschout přihrál puk do jízdy pro Daniela Koloucha, jenž předvedl pár rychlých kroků a poslal kotouč pod víko kolem lapačky Frčka - 1:2.

Na začátku druhé třetiny se hosté trefili také v přesilovce. Dudek si na modré několikrát vyměnil puk s Petrem Vodičkou, který opět od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Přesilovou hru využili také domácí. Jihlava ve velkém tlaku držela hosty od buly před brankou. Daniel Kolouch vybojoval puk pro spoluhráče, sjel si před branku a doklepl do branky střelu Mejzlíka, kterou Frček neudržel. O vyrovnání se pokoušel Mejzlík, jehož střelu tentokrát gólman vyrazil betonem. Na konci čtyřiatřicáté minuty se radovala výborná první lajna hostí. Beránek sice nadvakrát nepřekonal Škarka, ovšem hosté nadále operovali před brankou, kotouč se vrátil znovu k Ondřeji Beránkovi, jenž tentokrát zamířil mezi nohy gólmana - 2:4. Když se neprosadila Dukla v situaci dva na jednoho střelou Půži vedle levé tyče a Čejkovu střelu zblízka vyškrábl gólman domácích nad branku, skončila druhá třetina stejně jako ta první.

V závěrečném dějství se jako první radovali domácí. Martin Kadlec nahodil puk od modré a jeho střelu si smolně srazil bek hostí k pravé tyči, zatímco se Frček přesouval na druhou stranu. Avšak naděje na zdramatizování zápasu v podání Dukly trvala jen pár minut. Opět se prosadil první útok Karlových Varů. Po ofsajdu hostí se vhazovalo u domácí obranné modré, k propadlému puku se dostal Ondřej Beránek a vyslal pohotovou ránu mezi betony gólmana. Když Energie využila druhou přesilovou hru v utkání, bylo hotovo. Ladislav Zikmund dostal po střele Svobody před Škarkem spoustu času a zavěsil přesně pod horní tyč - 3:6. Hosté byli po celý zápas lepší a zaslouženě si z Vysočiny odvezli tři body.