HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka deklasovala soupeře z Pardubic

JUN: HC Energie - HC Dynamo Pardubice 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)
V pátečním zápase se podařilo karlovarské Vlčí smečce zvítězit proti nelehkému soupeři z Pardubic jasným výsledkem 6:1. Na jednoznačné výhře se významně podílel Ladislav Zikmund, který svými dvěma sólovými akcemi pomohl Karlovým Varům k výhře. Skvělý moment ještě měli Karlovarští v druhé polovině třetí třetiny, když se během necelých tří minut dokázali prosadit hned třikrát.
DHL extraliga juniorů, 37. kolo, pá 29.1.2016, KV Aréna
Karlovy Vary
Pardubice
6:1
1:0, 2:1, 3:0
Branky a nahrávky: 18. Davídek (Rulík, Hauzr), 24. Janata (Zikmund, Vrána), 33. Zikmund, 52. Vrána (Davídek), 52. Davídek (Čejka, Janata), 55. Zikmund (Nguyen) – 38. Beran (Horyna, Rohlík). Rozhodčí: Kostourek – Belko, Hynek. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 37:25.
Karlovy Vary: Frček – Michálek "A", Truhlář, Rulík "C", Beer, Pajk, Vodička – Nguyen, Zikmund "A", Vrána, Čejka, Janata, Davídek, Babka, Hendrych, Hauzr, Procházka
Pardubice: Červený – Beran, Horyna, Faltys, Kučera, Procházka – Benýšek, Machala, Hoskovec, Rohlík "A", Pipek "C", Kusý, Voženílek, Hlaváček, Martinec, Velinský, Barkóci, Dušek

Komentář k utkání

Ihned po úvodní buly se kotouče zmocnili domácí, kteří od počátku utkání nepustili Pardubice k větší šanci. Přes kvalitní obranu karlovarské Vlčí smečky bylo těžké se dostat. První vyloučení přišlo ve 3. minutě, kdy Adam Rulík obdržel osobní trest za zákrok do oblasti hlavy a krku, trest za hráče odpykal Filip Hauzr. V přesilové hře se hráčům Dynama začalo dařit více. První velkou šanci měl Procházka, který byl sám před gólmanem Frčkem, ale zakončit pod víko nedokázal. Chvilku po této akci se nedařilo ani jednomu z celků usadit v pásmu, hra se přelévala z jednoho konce na druhý. Karlovarští postupně začali topit pod kotlem, velkou práci měl Červený se souhrou Davídka s Janatou, když Janata projel po levé straně kluziště a těsně před brankou nahrál volnému Davídkovi, ale gólman hostů měl beton připravený. Na další akci se nemuselo čekat dlouho, tentokrát na druhé straně Benýšek, který získal puk ve středním pásmu, projel s ním až k Frčkovi, tam ho ale zastavila důsledná obrana karlovarské Vlčí smečky. Karlovarským juniorům se v letošní sezóně daří v přesilových hrách, což předvedli v 18. minutě. Domácí se zakotvili v útočném pásmu, Filip Hauzr přihrál Rulíkovi, který viděl volného Davídka v mezikruží, ten svou ránou propálil hostujícího Červeného. Do kabin se odcházelo za stavu 1:0.

Druhá perioda byla také gólová. Dvě minuty po začátku druhého dějství se prosadil domácí Jiří Janata, který dostal přesnou přihrávku od Ladislava Zikmunda a Janata jen zakončil do odkryté části branky. O přesilové hry bylo v utkání postaráno, dvojitou přesilovou hru si zahrálo Dynamo, když na trestnou lavici odešel Nguyen za sekání a následně Ondřej Pajk za vražení na hrazení. V této přesilové hře se hosté nedokázali gólově prosadit, a tak se stav neměnil. Sotva Dynamo stačilo založit nový útok a usadit se v útočném pásmu, už některý z obránců vyhazoval kotouč do bezpečí. Ukázkovou sólo akci naopak v 32. minutě předvedl Ladislav Zikmund, který vybruslil mezi hostující obranou a zakončil do levého růžku. Vlčí smečka sice vedla již 3:0, ale Pardubice bojovaly dál a Frček byl místy jako na střelnici. Že přesilové hry také umí, ukázali hosté ihned, když na trestnou lavici odešel Hauzr. U puku se držel Horyna, který perfektně přihrál Beranovi, ten už jen zakončil do odkryté části branky.

Třetí třetina byla zpočátku velmi vyrovnaná. Hra se přelévala z jednoho konce na druhý. Oba gólmani měli plné ruce práce se střelami, ale žádný gól nepadl. Ve 48. minutě šel Rulík na trestnou lavici za nedovolené bránění, ale v této přesilové hře se hostující nedokázali prosadit. Jejich pokusy o udržení se v útočném pásmu byly marné, karlovarská obrana stála vždy na správném místě a puky vyhazovala do bezpečí. V 51. minutě se Davídek snažil dorážet, ale marně, až Janata propasíroval kotouč za Červného. Na další branku se opravdu dlouho nečekalo, Dynamo se sotva stačilo rozkoukat. Milan Davídek ujel sám na Červeného a bekhendovým blafákem ho prostřelil. Domácí již vedli 5:1, ale to jim zřejmě nestačilo. Vítězství stvrdil v 55. minutě Ladislav Zikmund, který dostal přesnou přihrávku od Nguyena a opět ukázal sólo gólovou akci. A Zikmund měl i šanci na hattrick! Při střele na gólmana byl hákován a rozhodčí nařídili trestné střílení. Domácí střelec se snažil zakončit jako u předchozího gólu, ovšem Červený to vycítil a puk mi stačil vypíchnout. Utkání tak skončilo výsledkem 6:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): Do první třetiny jsme nastoupili aktivně a vytvořili jsme si tlak na soupeře. Byli jsme rádi, že jsme šli do vedení a myslím, že zaslouženě. Ve druhé třetině byl nástup také dobrý, měli jsme přesilové hry, které jsme odehráli slušně a dvě přesilové hry jsme i využili. Když jsme byli ve vedení 3:0, tak jsme trošku přestali hrát to, co jsme chtěli. Začali jsme mít trochu krvavé oči a mysleli jsme si, že to skončí, neplnili jsme úkoly tak, jak jsme měli a nechali jsme hosty vrátit do zápasu. Měli dobré šance, ale Frčíno nás tam hodně podržel. A ve třetí třetině se to zlomilo na naší stranu, když jsme dali čtvrtý gól a přidali jsme potom ještě dva další. Pětiminutové vyloučení nám to trošku komplikovalo, hlavně do dalších zápasů, ale důležité je, že jsme to ubránili a myslím si, že jsme byli aktivnější, byli jsme lepší v zápase. Jsme rádi, že jsme vyhráli.