HC Energie Karlovy Vary
DHL extraliga juniorů, 43. kolo, pá 26.2.2016
Slavia
Karlovy Vary
8:1
4:0, 3:0, 1:1
Branky a nahrávky: 1. Zderadička (Ječný, Heldák), 6. Ječný (Heldák, Furch), 15. Suda (Nestrašil, Straka), 17. Andres (Tejral, Straka), 21. Saňa (Nestrašil, Ječný), 26. Tejral (Josefus, Andres), 35. Tejral, 49. Andres (Josefus, Saňa) – 50. Davídek (Pajk, Janata). Rozhodčí: Vokřál – Komárek, Žídek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 43. Střely na branku: 33:22. Průběh utkání: 8:0, 8:1.
Slavia: Sochůrek – Zderadička, Saňa, Novák, Drahorád, Straka, Valík – Nestrašil, Ječný, Heldák – Tejral, Josefus, Andres – Kašek, Furch, Suda – Vyskočil, Mareček, Čupa
Karlovy Vary: Frček (17. Kuchař) – Beer, Pajk, Truhlář, Rulík, Dudek, Vodička – Nguyen, Svoboda, Čejka, Davídek, Hauzr, Hendrych, Janata, Procházka, Babka

Komentář k utkání

První třetina se odehrála plně v režii domácích slávistů. Už po 28 sekundách hry zavezl Ječný puk po pravé straně do útočného pásma a z rohu nahrál na střed Filipu Zderadičkovi, jenž trefil tvrdou ranou z první pravý horní růžek karlovarské branky. Sešívaní ještě přidali na obrátkách a v 6. minutě už vedli o dvě branky, když se dostal k puku před brankovištěm Filip Ječný, zamíchal s ním, čímž si rozpohyboval gólmana Frčka, a následně neměl problém dopravit kotouč bekhendem do odkryté klece.

Hosté na sebe upozornili až minutu po druhém obdrženém gólu. Čejka se obtočil kolem Sochůrkovy klece a mířil forhendem pod víko, jenže sešívaný gólman dával pozor a podržel svůj tým. Hosté začali po Čejkově šanci malinko zlobit, ale všechnu jejich snahu zlomil Martin Suda, když se natlačil před Frčka a dostal zpoza branky skvělou přihrávku od Nestrašila, kterou poslal nekompromisně střelou z první mezi Frčkovy betony až do sítě hostů.

A jen o dvě minuty později se dočkali červenobílí po parádní akci čtvrté branky. Nejprve doslova rozebrali hostující obranu a poté nahodil puk na branku Straka. Na nahození sice ještě Frček zareagoval, ale dorážka Tomáše Andrese už skončila v síti. Po čtvrté obdržené brance odstoupil hostující gólman Jakub Frček a nahradil ho Ondřej Kuchař, jenž až do sirény udržel čisté konto.

Ani Kuchař však nedokázal zastavil sešívanou mašinu. Jen po 32 sekundách druhé třetiny na modré čáře nekompromisně natáhl Josef Saňa a zamířil přesně ke vzdálenější tyči Kuchařovy svatyně. A ve 26. minutě zaspali hosté v obraně. Sešívaní jeli dva proti jednomu po Andresově prostrčení ve středním pásmu. Josefus nahrál z pravé strany doleva Petru Tejralovi, jenž neměl problém dopravit puk do odkryté karlovarské klece.

Hosté se ovšem také ukázali a Sochůrek neměl v brance Slavie úplné volno. Ve 30. minutě musel vytáhnout parádní zákrok, když přizvedl střelu jednoho z hostujících útočníků ramenem těsně nad horní tyč. O pět minut později ukázal své umění Petr Tejral, jenž nejprve obkroužil s pukem vlastní branku a následně se vydal na sólový průnik přes celé hřiště, který zakončil střelou z mezikruží přesně do levého horního rohu Kuchařovy branky.

Ve třetí třetině pokračovali domácí v aktivní hře, ale přidali jen jednu branku, o kterou se postaral po pěkném průniku Josefuse střelou do odkryté Kuchařovy klece Tomáš Andres. Karlovy Vary se nakonec také dočkaly branky, když tečoval nahození z vrcholu pravého kruhu až za Sochůrkova záda Milan Davídek. To už ovšem nic nezměnilo na vysoké výhře červenobílých.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): Zápas se nám povedl se vším všudy. Takhle uvolněně jsme neodehráli v podstatě žádný předchozí zápas v sezóně. Samozřejmě nám pomohl rychlý gól hned v první minutě. Hráli jsme dobře a musím kluky pochválit. Většinou jsem hodně kritický, ale po tomhle zápase jim nemám co vytknout, protože hráli dobře od pravého křídla v první pětce až po levého obránce ve čtvrté pětce a brankář nás taky hodně podržel.

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): První třetina byla z naší strany šílená. Nezvládli jsme ji a dostali jsme laciné branky. Dělali jsme spoustu chyb, které soupeř potrestal a nakonec zaslouženě vyhrál. Celé utkání jsme tahali za kratší konec. Už třetí zápas po sobě jsme dostali hodně gólů a utkání se Slavií ukázalo, že to není náhoda, protože děláme spoustu individuálních chyb.