HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost Vsetína odjel s šestigólovým debaklem, Grančarov udržel čisté konto

SD: HC Energie Karlovy Vary - VHK Vsetín 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Přestože mají karlovarští starší dorostenci místo v play-off již jisté, body dále sbírají. V rámci 15. kola nadstavby NOEN Extraligy staršího dorostu skupiny B na svém ledě přivítali z dalekého východu hráče Vsetína. V utkání předvedli domácí energetici skvělý výkon. Soupeři nasázeli šest gólů a brankář Grančarov (na snímku) vychytal čisté konto. Hosty ze Vsetína Karlovarští do svého obranného pásma téměř vůbec nepouštěli. Po zaslouženém vítězství si připsali celé tři body.
Extraliga staršího dorostu, II. 15, pá 26.2.2016, KV Aréna
Karlovy Vary
Vsetín
6:0
2:0, 2:0, 2:0
Branky a nahrávky: 10. Petrov (Chodounský, Bernáth), 20. Horký (Kurfürst), 26. Štaif (Kurfürst, Slabý), 34. Petrov (Chodounský), 42. Pátek (Petrov, Halberštát), 54. Horký (Hotěk). Rozhodčí: Michal Kostourek – Tomáš Gerát, Michal Havelec. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 35:16. Průběh utkání: 6:0.
Karlovy Vary: Grančarov – Bernáth, Vápeník, Hrůša, Kunc, Pátek, Štaif – Tlačil, Slabý, Prošek, Horký, Chodounský, Hotěk, Petrov, Kurfürst, Halberštát
Vsetín: Sachr – Pařízek, Krůžela, Nadymáček, Kollár, Kašpar, Augustin – Najvar, Koňařík, Wolf, Hrňa, Dubnický, Matiaško, Sušeň, Humplík, Kovář, Paroušek

Komentář k utkání

Vstup do utkání měli lepší domácí, kteří se ihned po úvodním vhazování ujali kotouče a zamířili ke vsetínskému brankáři Sachrovi. Při jedné z prvních kombinací se ke střele nakonec nedostali, jelikož jim v tom vsetínští obránci zabránili. Následně se však před Sachrem vytvořila obrovská skrumáž při níž nebezpečně dorážel Chodounský. Hostům se vždy podařilo kotouč pouze vyvézt, ale ke střílení se díky domácí obraně nedostávali. Až v páté minutě otestoval nedotčeného karlovarského gólmana Grančarova Humplík. Vzápětí to ze stejné pozice na vsetínskou branku zkoušel Kurfürst. Hra byla po nějakou dobu velmi chaotická a ani jednomu z týmů se nedařilo udržet útočné pásmo. Prvního gólu utkání jsme se dočkali v desáté minutě, kdy na střelu Petrova ještě dorážel Tomáš Chodounský. V minutách následujících Karlovarští soupeře stále drželi pod silným nátlakem v jejich obranném pásmu. Zastavilo je až vyloučení jednoho z nich. Vsetínští tak měli možnost zahrát si přesilovou hru, jež nakonec nevyužili. Karlovarská obrana předváděla skvělé zákroky, a tak hosté neměli šanci se prosadit. V šestnácté minutě se vylučovalo na straně hostí. Energetici měli spoustu šancí, avšak prosadit se jim také nepodařilo. Využít dokázali až následující přesilové hry, při níž vstřelil tzv. "gól do kabiny" čtyři vteřiny před koncem úvodní periody Michal Horký.

Do druhé třetiny hosté vstoupili již aktivněji. Před Grančarovem se ve druhé minutě tohoto dějství vytvořila situace, při níž kotouč nebezpečně putoval v brankovišti, avšak ani jednomu z hostů se kotouč za záda Grančarova protlačit nepodařilo a skončil v ochranné síti. Augustinova střela od modré se stavem utkání také nic neudělala. V šestadvacáté minutě padl třetí gól utkání a to opět karlovarské Energie. O tento gól se střelou z pravého kruhu postaral Petr Štaif. Hra se dlouhou dobu nepřesunula z obranného pásma Vsetína. Hosté se snažili kotouč vyvážet, ale nedařilo se jim to. Střelou od modré to na Sachra během přesilové hry několikrát zkoušel Kurfürst. Další vstřelené branky jsme se dočkali ve 34. minutě po pěkné kombinaci domácích. Střelou na pravý růžek rozvlnil síť vsetínské branky Daniil Petrov. Tato vstřelená branka energetiky zřejmě ještě více nabudila a hráli ještě dravěji. Hosté se z jejich spárů dostali až po odpískání sudím postavení hráče mimo hru. V závěru hry domácí drželi hosty stále v jejich pásmu, jelikož měli možnost přesilové hry. Po čtyřiceti odehraných minutách se energetici mohli radovat ze čtyřbrankového náskoku nad soupeřem.

I závěrečná třetina patřila domácím. V úvodních minutách této třetiny došlo k vyloučení na obou stranách. Při hře čtyři na čtyři padla pátá branka Karlových Varů. Navýšení čtyřbrankového náskoku na pětibrankový zajistil svou přesnou střelou Oliver Pátek. Po Pátkovi se snažil prosadit střelou z pravého kruhu Tlačil. Na druhé straně střelou od modré zaměstnal Grančarova Nadymáčka. V osmačtyřicáté minutě došlo k vyloučení jednoho z domácích hráčů. Tuto hru v oslabení karlovarští energetici obstáli bez újmy a dále pokračovali aktivně v pěti. Během čtyřiapadesáté minuty inkasoval soupeř při hře v oslabení další branku. Po pěkné přihrávce Hoťka střelou z mezikruží vstřelil již šestý gól Karlových Varů Michal Horký. Z levého kruhu střílel na Sachra Bernáth, ale s jeho střelou si hostující gólman poradil. Vzápětí od modré střílel Kurfürst, a když ani jeho pokus nevyšel, potrápil Sachra střelou z mezikruží Hotěk. Hostům se nedařilo kombinovat, takže gólu z jejich strany jsme se již nedočkali. V poslední minutě ještě svou střelou na tyčku rozezněl prostory KV Areny Pátek.

Brankář Grančarov se může pyšnit čistým kontem, energetici se mohou radovat z celých třech bodů, které jim po zaslouženém vítězství zůstaly na domácí půdě a Vsetínští odjeli s šestigólovým debaklem.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Myslím, že dnes jsme měli utkání celou dobu pod kontrolou. Dařilo se nám v ofenzivě, hráli jsme s dobrou ofenzivní podporou obránců a soupeře jsme pustili do minima šancí, které ještě pochytal náš brankář Grančarov. Dnes jsme spokojeni, ale víme, že v play-off nás čeká soupeř, který bude na daleko vyšší úrovni.