HC Energie Karlovy Vary

Junioři nezvládli ani druhé domácí utkání, rozhodne se v Brně

JUN: HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)
Junioři v neděli večer nastoupili ke čtvrtému utkání osmifinálové série s Kometou Brno. Do utkání sice vstoupili lépe, poté už ale jen dotahovali. Hostům padalo téměř vše, na co sáhli, mnoho jistých gólů pak navíc pochytal Ondřej Kuchař, včetně trestného střílení, ani to ale nestačilo. Na druhé straně se pak skvěl Zdeněk Slavíček, který chvílemi svými zákroky doháněl energetiky k šílenství. Po neděli je tak série vyrovnaná 2:2, o postupujícím do čtvrtfinále se rozhodne v úterý na brněnském ledě.
DHL extraliga juniorů, OF4, ne 13.3.2016
Karlovy Vary
Kometa Brno
3:6
1:2, 1:2, 1:2
Branky a nahrávky: 2. Janata (Rulík), 28. Davídek (Vodička, Čejka), 47. Babka – 6. Švejda (Kratochvíl, Horký), 14. Kubeš (Kusko, Šnajnar), 35. Horký (Kratochvíl, Štancl), 39. Kupčík (Zohorna, Pokorný), 55. Horký (Zohorna), 60. Král (Zohorna) . Rozhodčí: Valenta - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 212. Střely na branku: 26:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:6
Karlovy Vary: Kuchař – Michálek "A", Weinhold, Vodička, Rulík "C", Pajk, Dudek – Nguyen, Janata, Vrána "A" – Čejka, Truhlář, Svoboda – Hauzr, Zikmund, Davídek – Procházka, Babka, Hendrych.
Kometa Brno: Slavíček – Švejda, Štancl, Sedláček, Kubeš, Kabelka, Šnajnar, Kupčík – Zohorna, Pokorný, Lunter, Kratochvíl, Nováček, Král, Horký, Garčic, Kusko, Boltvan "C", Hroudný.

Komentář k utkání

Vlčí smečka měla v neděli večer druhou šanci rozhodnout o svém postupu do čtvrtfinále play-off juniorské extraligy. Brněnští měli o motivaci postaráno, po vítězném sobotním zápase museli znovu zvítězit, aby sérii vrátili zpět domů. Lépe ale začali karlovarští hokejisté, kterým stačilo osmaosmdesát vteřin, aby se dostal do vedení. Po Rulíkově střele se před brankou dostal k volnému puku Jiří Janata, který již bez problémů překonal Slavíčka. Netrvalo to ale moc dlouho a bylo srovnáno, v šesté minutě zápasu se totiž kupředu dostal Kratochvíl, jenž našel přesným pasem Jana Švejdu, který poslal puk přesně k tyči, Kuchař byl bez šance.

Po divokém začátku se hra trochu uklidnila, vzápětí ale mohlo být vše jinak. Kolem poloviny první části si oba celky vyzkoušely přesilové hry. Zatímco domácím se ta jejich vůbec nedařila a Slavíček byl prakticky bez práce, hosté tu svoji využili. Od modré čáry napřáhl Jakub Kubeš a jelikož jeho spoluhráči dobře clonili domácímu brankáři, tak mu puk propadl až do branky. Po této brance byli energetici až do konce první části aktivní, avšak nedokázali si vytvořit větší šanci, natož pak vyrovnat.

Druhá perioda začala poměrně klidně, to se vše ale velmi rychle změnilo. Domácí šli sice jako první do čtyř, když se nechal vyloučit Nguyen, Brňané poté ale špatné střídali a o přesilovku přišli. O minutku později pak fauloval Kupčík a rázem z toho byla dvojitá přesilovka pro domácí celek. Nevypadala sice moc dobře, ale dvě vteřiny před vypršením prvního trestu se před Slavíčkem dostal k puku Milan Davídek a přesnou střelou srovnal stav zápasu. Stejně jako v první části pak ale hráli spíše hosté, kteří si vytvářeli tlak a dokázali toho využít. Domácí brankář Kuchař byl pod obrovským tlakem, několik puků vyrazil, nakonec ale podlehl a Luboš Horký se mohl radovat.

Kometa byla i nadále aktivnější a snažila se co nejvíce útočit, s čímž měli domácí veliké problémy, avšak držel je jejich brankář. Právě v blízkosti karlovarské branky se zjevil Boltvan, avšak na Kuchaře si ani nadvakrát nepřišel, o chvíli později si karlovarský brankář ale vybral trochu smůly. Michal Kupčík střílel možná i vedle brány, Kuchař si ale při pokusu o vyražení puk srazil do vlastní branky. Hned na to měli domácí přesilovou hru a mohli regulovat skóre, málem ale inkasovali. Kusko se totiž dostal do úniku a byl hákován Zikmundem, nařízené trestné střílení ale neproměnil.

Hned na úvod poslední části měli domácí další možnost dvojité přesilové hry, tu ale tentokrát nevyužili. Sami pak následně znovu málem inkasovali, když Horký dostal přihrávku do jízdy, ani on ale nevyzrál z úniku na Kuchaře. Stejně jako v předchozích třetinách opět první skórovali domácí, tentokrát po krásné akci Daniela Babky, jenž se po úniku po levé straně prosadil přesnou střelou ke vzdálenější tyči.

Domácí byli po kontaktní brance o něco aktivnější, ale nepodařilo se jim skórovat, hostům naopak ano. Luboš Horký si zopakoval únik na brankáře a už to vypadalo, že ani tentokrát neuspěje, hlavní rozhodčí, který byl daleko, hru přerušil pro zákrok Kuchaře. Čárový rozhodčí, jenž stál hned u branky, však puk za čárou jasně viděl, a tak byl gól následně po poradě uznán. Tato branka domácí celek definitivně položila, hosté pak navíc ještě trefili tyčku. Energetici v závěru zkusili hru bez brankáře, tu ale potrestal gólem do prázdné branky Tadeáš Král. Kometa tak zvítězila, stejně jako Energie, v obou venkovních utkáních, a série se tak stěhuje zpět do Brna, kde se v úterý 15.3 rozhodne o postupujícím do čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů

Jiří Žůrek (HC Energie Karlovy Vary): Zápas se nám nevyvedl, prohráli jsme, soupeř srovnal na 2:2, jedeme do Brna a tam se o to porveme. Samozřejmě jsme chtěli být úspěšní, stejně tak včera, ale... Sice jsme dali rychlý gól, ale udělali jsme poté více chyb než v posledních třech zápasech a soupeř to potrestal.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Nevím, co k tomu mám říct. To utkání mělo být rozhodnuté už v první třetině a ne se to tahat až do konce.

Fotogalerie