HC Energie Karlovy Vary

Energie porazila Zlín a přeskočila Dynamo

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Energetici se po zisku bodu v O2 Areně vrátili zpět na západ pro výhru, která pro ně mohla znamenat dlouho očekávaný odraz ze dna. Proti Zlínu sice zpočátku domácí tým trochu ztrácel, ale ještě v první třetině se dostal do hry, převzal iniciativu a vyrovnal. Ve druhém dějství pak rozhodl třemi přesnými zásahy, takže závěrečné dějství bylo už v podstatě pouhou formalitou. Díky prohře Dynama se pak Karlovarští odpoutali od poslední příčky.
Tipsport extraliga, 39. kolo, ne 15.1.2017
Karlovy Vary
Zlín
4:1
1:1, 3:0,0:0
Branky a nahrávky: 17. Mikulík (Skuhravý, Benák), 25. Stloukal (V. Tomeček), 29. Gorčík (M. Rohan, Dušek), 35. Benák (Gríger, V. Tomeček) – 7. Kotvan (Bukarts, P. Holík). Rozhodčí: Svoboda, Pešina – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 2514. Střely na branku: 37:26. Zblokované střely: 13:7. Hity: 8:8. Vhazování: 37:28. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Karlovy Vary: Závorka – Sičák (A), Dujsík, Tomáš Dvořák, Benák, M. Rohan, Rýgl, Baldajev – Mullane, Tuominen, V. Tomeček – Kindl, Skuhravý (C), Mikulík – Stloukal, Dušek, Gorčík – Vachovec (A), Gríger, Davídek.
Zlín: Kašík (41. Štůrala) – Kotvan, Marušák (A), Blaťák, Matějíček, Žižka (A), Řezníček, Gazda – Říčka, P. Holík, Šťastný – Kubiš, Honejsek, Bukarts – O. Veselý (C), Popelka, Okál – Gago, Ostřížek, J. Ondráček.

Komentář k utkání

Zápas měl od začátku dobré tempo. Zlínu se však podařilo energetiky zaskočit svou aktivní hrou a domácí působili velmi rozpačitě. I díky tomu se mírně lepší Zlín dokázal dostat v sedmé minutě do vedení, když ve dvojnásobné početní výhodě Oldřich Kotvan dostal přesnou přihrávku na vrchol kruhu a vypálil tvrdě přesně pod víko. Postupně se ale domácí začali dostávat do hry a přejímali iniciativu. A v početní výhodě se pak dočkali vyrovnání. Milan Mikulík si vybruslil od hrazení a střelou přes clonícího Skuhravého rozvlnil síť. První třetina byla poměrně vyrovnaná a stav 1:1 po první třetině byl určitě odpovídající.

Ve druhé třetině už však vše probíhalo v režii Energie. Brankář Kašík chytal skvěle, ale domácí začali Zlínu velmi rychle odskakovat. Nejdřív prakticky stejně jako v prvním dějství Kotvan poslal Západočechy do vedení Petr Stloukal a za několik málo chvil už ztečoval Rohanův pokus do branky v početní výhodě Sebastian Gorčík.

Zlín pak ztrácel stále výrazněji a hodně chyboval. Kašík ještě mnohokrát svůj tým podržel, ale v pětatřicáté minutě nestačil na tvrdou ránu od modré v podání Václava Benáka, která Energii přiblížila ke třem bodům ještě více. Domácí ale nepřestávali. Nejprve velká šance Gorčíka, pak dorážka Grígera, nebo přečíslení a pěkný pokus Dvořáka. Tomu všemu už se však Zlín ubránil.

Závěrečnou třetinu načalo střídání gólmanů ve zlínském dresu. Kašíka v brankovišti nahradil Štůrala a hned měl v oslabení plné ruce práce. Úvod se mu však povedl skvěle, a tak Zlínu stále zůstávala alespoň malá naděje. Snaha Energie navíc postupně polevovala a domácí už jen kontrolovali hru. Hosté už se do tempa nedostali a zbytek zápasu se už jen dohrával. Poslední minuty sice ještě okořenila dvojnásobná početní výhoda domácích, v níž Benák nastřelil další tvrdou ranou tyč. Více už se ale nestalo.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): V první třetině jsme tahali za kratší konec, náš výkon byl nemastný neslaný a soupeř nás přestřílel. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a na led přišel úplně jiný manšaft. Hráli jsme agresivně a v prostoru, odkud padají góly. Jsme rádi, že jsme využili dvě přesilovky. Třetí třetinu jsme zahráli tak, abychom si výsledek pohlídali. Tomáš Rachůnek nehrál z důvodu zranění v horní části těla.

Martin Hamrlík (PSG zlín): Musím pogratulovat domácím, vyhráli zaslouženě. Přestože jsme přijeli o den dřív, hráli jsme jen v první třetině. Od druhé třetiny bylo na ledě jen jedno mužstvo, my jsme nic nepředvedli.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 15.1.2017

Viktor Baldajev: Fanoušci jsou skvělí!

Preview k zápasu | so 14.1.2017

KV Arenu čeká souboj Energie se Zlínem