HC Energie Karlovy Vary

Energie padla v prodloužení, Skuhravý překonal rekord

HC Kometa Brno - HC Energie 3:2pp (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
S hokejisty Energie to na ledě Komety nevypadalo dobře a před třetí třetinou už prohrávali o dvě branky. Karlovarští se však nevzdali a trefami Vachovce a Stloukala dovedli zápas do prodloužení. V nastaveném čase se jim letos ale vůbec nedaří a tuto nelichotivou bilanci potvrdili i tentokrát. Z jihu Moravy si tak odváží bod. Zápas se hrál ve speciálních dresech v rámci projektu Legenda pomáhá. Kapitán Energie Václav Skuhravý bodem za asistenci překonal rekord v počtu kanadských bodů v dresu Energie, který s číslem 386 dosud držel jeho bývalý parťák Petr Kumstát.
Tipsport extraliga, 45. kolo, ne 5.2.2017
Kometa Brno
Karlovy Vary
3:2p
1:0, 1:0, 0:2 - 1:0
Branky a nahrávky: 16. Hruška (Štencel, Trška), 23. Brabenec (J. Káňa), 62. Hruška – 43. Stloukal (Flek), 54. Vachovec (Gorčík, Skuhravý). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Barvíř, Blumel. Vyloučení: 6:7, navíc Kvapil, Gulaši (oba KOM) 10 min., Mullane (KVA) 10 min., Mallet (KOM) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7351. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Kometa Brno: Vejmelka – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik (A), Malec, Trška, Zábranský – J. Káňa, Čermák (C), Haščák – M. Kvapil, Brabenec, H. Zohorna – Hruška, V. Němec, Mallet – R. Zohorna, Dočekal, Vondráček.
Karlovy Vary: Závorka – Harant, Dujsík, Sičák (A), M. Rohan, Tomáš Dvořák, Baldajev, Weinhold – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Gorčík – Mullane, Stloukal, V. Tomeček – O. Beránek, Gríger, Flek.

Komentář k utkání

Duel mezi Kometou a Karlovými Vary začal pořádně od podlahy. Mullane sekl u mantinelu Kvapila, ten si nenechal nic líbit a v pěstním souboji si to oba vyříkali. Na šance byla nebezpečnější domácí družina, která nejprve zahrozila střelou Hrušky, poté protáhl Závorku útočník Vondráček, stav se však neměnil.

Na druhé straně měl největší možnost Energie Stloukal, kotouč se po jeho střele kutálel po brankovišti, situaci prohlížel i videorozhodčí, gól z toho ale nebyl. Kometa se dočkala vedení v 16. minutě. Na trestné seděl obránce Dujsík a Kometa jeho zákrok bleskově potrestala. Štencel nahodil puk před bránu a tam důrazný Jan Hruška procpal kus černé gumy do sítě - 1:0. Tímto výsledkem skončila zajímavá první třetina.

I druhá část nabídla hodně zajímavých událostí. K již tak rozsáhlé brněnské marodce přibyl Jan Štencel, který byl po zákroku u mantinelu odnesen na nosítkách. Trest k nelibosti domácích příznivců nepřišel žádný. Stejně tak nebyl potrestaný zákrok Ondřeje Němce na Grígera v první třetině, karlovarský útočník po zápase taktéž skončil v nemocnici s podezřením na otřes mozku. Na druhé straně se pak už ale pískalo, když Mallet inkasoval pět minut a do konce utkání za tvrdý zákrok, při kterém trefil Gorčíka přímo do hlavy. Kanadský útočník měl do té doby dvě dobré šance, ale na Závorku nevyzrál.

Povedlo se to v oslabení, ve kterém odvedl výbornou práci Káňa. Ten vybojoval kotouč za bránou a Kamil Brabenec ve své obnovené premiéře vstřelil za Kometu důležitý gól. Domácí dál tlačili, leč v nervózní druhé třetině další branka nepadla, tresty na obou stranách však k vidění byly.

Třetí část začali lépe hosté. Po přečíslení se dostal ke střele Petr Stloukal, přičemž puk se odrazil od hole Ondřeje Němce a kuriózně zapadl do sítě - 2:1. Ačkoliv si Karlovarští nevytvořili trvalejší tlak, vyrovnali. Skuhravý využil chyby za bránou, poslal puk na Gorčíka, jehož střelu Vejmelka vyrazil, ale na dorážku Michala Vachovce byl už krátký - 2:2.

Šlo se do prodloužení, kde Vary dvakrát sahaly po výhře. Zákrok večera však předvedl Vejmelka po střele Rachůnka a Kometa mohla udeřit. V čase 61:28 podruhé v zápase překonal Závorku brněnský rodák Jan Hruška . Ze zápasu plného tvrdých a nebezpečných střetů tak nakonec Energie brala bod.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (HC Kometa Brno): Zápas jsme mohli rozhodnout ve druhé třetině, kdy jsme měli mnoho šancí nebo nájezdů. Můžeme litovat třetí části, soupeř využil našich chyb a proměnil šance. V prodloužení jsme přežili dvě dobré šance Varů a bod jsme získali nakonec my. Štencel odjel do nemocnice, s jeho kolenem to nevypadá vůbec dobře, ale uvidíme jak dopadne vyšetření. Kubu Krejčíka dnes pustili z nemocnici a nevypadal příliš dobře, když jsme ho dnes viděli v kabině. Uvidíme, jak se bude jeho zdravotní stav vyvíjet.

Jan Tlačil (HC Energie Karlovy Vary): Zápas jsme dobře rozehráli, Brno nás nedostávalo pod tlak, ale přesto se jednou trefilo. Ve druhé třetině jsme hráli v oslabení, Kometa přidala další gól. Před poslední části jsme si něco řekli v kabině a musím hráče pochválit, že třetí část zvládli. V prodloužení jsme mohli i vyhrát. Bohužel jsme udělali chybu a soupeř ji potrestal. Gríger odjel do nemocnice a vypadá to, že má asi otřes mozku.

Související články

Preview k zápasu | so 4.2.2017

Energie změří síly s trápícím se Brnem