HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští junioři prolomili sérii porážek výhrou nad Slavií

JUN: HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Vlčí smečka neměla zrovna pěkný start sezóny. Provázela je série celkem čtyř prohraných zápasů. Pro napravení předešlých proher se vydali na led pražské Slavie a podařilo se. Karlovarský brankář Ondřej Kuchař udržel až do konce utkání čisté konto a jeho spoluhráčům se podařilo nasázet soupeři čtyři góly. Velkou produktivitu Karlovarští předvedli v poslední třetině, kdy se hned třikrát radovali ze vstřelené branky. Konečně se tak dočkali celých tří bodů.
Další utkání karlovarské juniory čeká již v sobotu 17.9. od 17:00 proti Litvínovu na domácí půdě, tak neváhejte a přijďte je podpořit!
DHL extraliga juniorů, 5. kolo, pá 16.9.2016, ZS Eden, Praha
Slavia
Karlovy Vary
0:4
0:0, 0:1, 0:3
Branky a nahrávky: 38. Davídek, 52. Procházka, 58. Horký (Svoboda), 58. Tamáš (Janata, Salnikov). Rozhodčí: Jan Jílek – Jaromír Bláha,Josef Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 0:4.
Slavia: Šorf (Vacula) – Zderadička "C", Chládek – Duda, Chvála – Novák "A", Rittig – Šmerha, Furch, Heldák – Matějka, Mareček, Kolouch – Hradil "A", Kohút, Šteiner – Fiala, Šergl, Netolický
Karlovy Vary: Kuchař (Špírek) – Sedlák, Beer, Pajk, Vápeník, Vodička – Horký, Nguyen, Salnikov, Svoboda, Čejka, Kovář, Davídek, Šála, Hauzr, Hendrych, Janata, Procházka, Tamáš

Komentář k utkání

Začátek utkání, ve kterém si oba celky od úvodního buly uvědomovaly jeho důležitost, se nesl v divokém tempu. Neuběhlo ani pět minut a oba brankáři museli vytáhnout skvělé zákroky proti několika gólovým šancím.

Následně pokračovala úporná bitva o každý centimetr ledu. Blíže ke vstřelení úvodní branky měli hosté, jimž domácí svojí nedisciplinovaností nabídli dvě přesilovky. Ty však zůstaly nevyužity. Po úvodní periodě tak svítil na ukazateli skóre bezbrankový stav.

I na začátku prostředního dějství jsme sledovali opticky vyrovnaný souboj, ve kterém se ovšem do více šancí dostávali Karlovarští. Dlouho brankář Slavie Šorf zůstával nepřekonaný, ovšem ve 38. minutě dokázal střelou od modré dostat kotouč za jeho záda Milan Davídek.

Červeno-bílí vstupovali do třetí třetiny s jasným cílem: Vyrovnat! V 52. druhé minutě ale zlomil jejich odpor Lukáš Procházka, jenž se po důrazu před brankou prosadil v přesilové hře. Domácí si sice poté ještě dokázali vypracovat příležitosti, ze kterých se dalo skórovat, přesto už působili lehce odevzdaným dojmem.

A to hosté potrestali dalšími dvěma trefami. Nejprve se po úniku dvou Západočechů na osamoceného brankáře trefil do poloodkryté klece Michal Horký, aby definitivní podobu výsledku stanovil Tibor Tamáš, jenž po závaru dokázal doklepnout kotouč za bezmocného Šorfa.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): Potýkáme se se špatnou koncovkou a zároveň nám chybí důraz před brankou soupeře. Hrajeme sice hezky, a tam, kde to nebolí, ale když máme být důrazní před brankou, tak to nejde. Kluci si stále myslí, že dáme gól do prázdné brány, ale ty dneska skoro nepadají. Pochválit by si zasloužil gólman, chytil spoustu šancí. Že dostal čtyři góly, z toho dva v posledních pěti minutách, kdy už jsme hráli vabank, nic neřeší. Máme málo obránců a dva z nich museli odehrát třicet minut, takže ti si taky zaslouží pochvalu.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme rádi, že jsme dokázali protrhnout střelecké trápení. Podařilo se nám dát dva takové, jak my říkáme, špinavé góly, které nás nastartovaly k vítězství, za nějž jsme moc rádi. Podali jsme velmi dobrý týmový a obětavý výkon, za který jsem hráčům musel poděkovat. Touhle cestou bychom chtěli jít i do dalších zápasů.