HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka neuspěla při nájezdech a počtvrté v řadě padla

JUN: Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary 2:1sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Junioři zaznamenali při utkání s Hradcem Králové čtvrtou prohru v řadě. Od vítězství je dělil opět pouze jediný gól, když v jednapadesáté minutě vyrovnal stav utkání kapitán karlovarského mužstva Jiří Janata. Ani jednomu z týmů se však vstřelit rozhodující branku nepodařilo, a to ani v prodloužení. V samostatných nájezdech byli poté úspěšnější domácí Lvi, kteří si tak připisují dva body.
DHL extraliga juniorů, 38. kolo, so 28.1.2017, Fortuna Arena
Hr.Králové
Karlovy Vary
2:1sn
0:0, 1:0, 0:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 24. Štohanzl (Hnik), rozh. náj. Gaspar – 51. Janata. Rozhodčí: Veselý – Blümel, Laczko. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 123. Střely na branku: 23:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1 - 2:1sn.
Hr.Králové: Bartozel – Hroudný, Havránek, Gaspar, Šalda, J. Moník, Lier, Bureš – Matouš, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik (C), F. Moník, Hofman, Řepík, Hidveghy, Chalupa
Karlovy Vary: Kuchař – Klejna, Beer, Pajk, Vápeník, Brabec, Vodička – Svoboda, Horký, Hotěk, Salnikov, Kovář, Hauzr, Hendrych, Janata (C), Procházka

Komentář k utkání

Do zápasu vstoupili mnohem aktivněji domácí hráči, kteří od první minuty pravidelně zaměstnávali karlovarskou obranu. Ve čtvrté minutě už se dokonce radovali z gólu, ten ale po krátké rozmluvě všech rozhodčích nebyl uznán díky úmyslnému kopnutí bruslí. Mountfield ve svém tlaku nepolevoval a z jeho snahy plynuly i přesilové hry. Ani ty však díky jistým zákrokům Kuchaře k úvodní brance nevedly.

Domácí brankář Bartozel se v úvodní dvacetiminutovce do větší permanence nedostal a po většinu času spíše sledoval snažení svých spoluhráčů na druhé straně ledové plochy. Nahození Malíka do brankoviště ani pěkná nahrávka Štohanzla do předbrankového prostoru své adresáty nenašla a Lvi si tak museli na gólovou radost ještě počkat. První třetina tak byla jasně v režii domácího týmu, jeho snaha však vyšla brankově naprázdno.

Ve druhé periodě hosté o poznání zlepšili svou hru, ze kterou byli odměněny i několika početními výhodami. Hned v té první však paradoxně inkasovali. Martin Štohanzl se zmocnil kotouče a ujel hostující obraně. Přesným zakončením nad lapačku Kuchaře tak dosáhl premiérové trefy zápasu – 1:0. Energie měla možnost i déle než minutu trvající přesilové hry pěti proti třem, ale ani s touto příležitostí nedokázala gólově naložit.

Třetina plná vyloučení tedy nabídla oběma týmům několik možností ke vstřelení gólu, kromě zmíněného střelce jediné branky se ale nikdo z hráčů šance neujal. O vyrovnání se po zdařilé nahrávce Klejny mohl postarat Janata, ale jeho střela z pravého kruhu skončila jen nad horní tyčkou. Když se svou tvrdou střelou od modré čáry neuspěl ani Šalda, šlo se do kabin za těsného vedení Mountfieldu.

Závěrečná část byla ze všech třetin ta nejpohlednější a přinesla opravdu mnoho pěkných akcí na obou stranách. Se svým pokusem o rychlé objetí branky ale Hnik neuspěl, a tak udeřila Energie při jedné z mnoha přesilových her. Jiří Janata si s pukem vybruslil do mezikruží, odkud poslal kotouč skrz clonící hráče až za záda Bartozela – 1:1. Domácí hráči byli ve zbytku třetiny aktivnějším týmem, ale šance Hidveghyho, Chalupy ani Štohanzla ke druhému gólu nevedly a na řadu přišlo prodloužení.

Ani pět minut nad rámec hrací doby nerozhodlo o vítězi, což rezultovalo v samostatné nájezdy. Na straně domácího celku uspěli hned dva hráči oproti žádnému z řad Energetiků. Vítěznou trefu si nakonec připsal Michael Gaspar, který určil vítěze celého zápasu a zařídil pro svůj tým i druhý bod z utkání. Nutno však dodat, že právě dvou bodů místo tří mohou Lvi v konečném zúčtování ještě litovat, protože v dnešním zápase měli opravdu velkou příležitost na vítězství v základní hrací době.