HC Energie Karlovy Vary

Zdařilý výjezd juniorů zakončila Grančarova první nula

JUN: HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Vlčí smečka je jako znovuzrozená a znovu se blýskla, tentokrát na ledě Ocelářů Třince. Tam si karlovarský gólman Filip Grančarov (na snímku) připsal svou první vychytanou nulu v této sezóně, a hráčům lázeňského města se tak podařilo podruhé v této sezóně získat tři body z venkovního utkání. Dvěma asistencemi a gólem k vítězství energetiků přispěl také útočník Marek Pastyřík.
DHL extraliga juniorů, 14. kolo, so 28.10.2017
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
0:4
0:2, 0:2, 0:0
Branky a nahrávky: 11. Klejna (Pastyřík), 17. Pastyřík (Horký, Hotěk), 24. Pajk (Horký, Pastyřík), 29. Bečka. Rozhodčí: Kubičík – Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 38:31. Průběh utkání: 0:4.
Oceláři Třinec: Štěpánek (24. Loubal) – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek, Homola – Havránek, Strakoš, Plitko, Poruba, Mach, Puzoň, Irgl, Čmiel, Flok, Papaj, Najsar, Molin
Karlovy Vary: Grančarov – Přibyl, Pajk, Brabec, Vápeník, Hrůša, Kala, Klejna, Vodička – Chodounský, Horký, Tlačil, Salnikov, Pastyřík, Šála, Bečka, Petrov, Halberštát, Janata, Hotěk, Procházka

Komentář k utkání

Třinečtí mladíci začali aktivně a velmi rychle mohli jít do vedení. Papaj si s kotoučem sjel před branku, okamžitě vypálil a Grančarov zastavil tento pokus s notnou dávkou štěstí. Krátce nato střílel od modré Hrachovský, karlovarský gólman puk nezachytil a ten proskákal jen těsně vedle pravé tyče.

Zatímco Oceláři se v zakončení velmi trápili, Energie využila ke skórování svou první větší šanci. V početní výhodě napřáhl František Klejna a jeho dělovku zastavovala až síť za zády Štěpánka. O chvíli později hrály Vary opět v pěti proti čtyřem a odskočily do dvoubrankového vedení. Mezi kruhy se ke střele dostal Marek Pastyřík a v dobré šanci nezaváhal.

Vstup do druhé části vyšel lépe hostům. Po krátké hře ve čtyřech začala další karlovarská přesilovka a hráči v zelených dresech znovu trestali, když se po přihrávce Horkého trefil Ondřej Pajk. Po tomto gólu nahradil Štěpánka v brance Třince Matěj Loubal, ani on ale čistý štít dlouho neudržel. Jeho spoluhráči nejprve nevyužili hned několik velkých šancí a vzápětí to bylo 0:4 po úspěšném brejku Jana Bečky.

Třinečtí junioři mohli nepříznivé skóre korigovat v přesilové hře po střelách Radzienciaka. Po první ráně domácího obránce ale puk neprošel za brankovou čáru a následná střela z mezikruží zamířila jen do středu branky. Po čtyřiceti minutách tedy Energie odcházela do kabiny s pohodlným čtyřgólovým náskokem.

Třinecké trápení pokračovalo také v závěrečné části. Porubovi nejprve před odkrytou částí klece přeskočil puk hokejku, vzápětí byl v těsném ofsajdu unikající Irgl a radovat se nemohl ani Papaj. Útočník s šestačtyřicítkou na dresu zůstal za obranou hostů, na Grančarova si ale nepřišel a Oceláři se tedy museli smířit už s třetí porážkou v řadě.