HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka doma vysoko padla s Olomoucí

JUN: HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 2:6 (2:2, 0:1, 0:3) Středeční odpoledne patřilo dalšímu z juniorských zápasů o umístění. Doma v KV Areně se však Vlčí smečce nedařilo, ve třetí třetině inkasovala tři branky a vysokou ztrátu už dohnat nedokázala. Junioři tak i nadále zůstávají poslední.
DHL extraliga juniorů, II. 7, st 7.3.2018, KV Arena
Karlovy Vary
Olomouc
2:6
2:2, 0:1, 0:3
Branky a nahrávky: 7. Tlačil (Hotěk), 8. Salnikov (Halberštát, Habr) – 4. Marek (Beutl, Beier), 9. Kuba, 33. Říčka (Macuh, Kuba), 43. Říčka (Macuh, Kuba), 49. Beier (Smutný), 56. Macuh. Rozhodčí: Grech – Gerát, Fiala. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 26:50. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 2:4, 2:5, 2:6.
Karlovy Vary: Grančarov – Přibyl, Pajk, Brabec, Novák, Kala, Vodička – Horký, Tlačil, Salnikov, Pastyřík, Bečka, Halberštát, Janata, Hotěk, Habr, Procházka
Olomouc: Matoušek – Szturc, Rutar, Kuchař, Holiš, Smutný, Beutl, Jelínek – Cach, Říčka, Hajšman, Beier, Macuh, Marek, Janečko, Pěcha, Kuba

Komentář k utkání

První třetina byla co se týče branek nejúrodnější. Již po dvou minutách přišel první trest, rozhodčí udělili dvě minuty hráčské lavici Energie za příliš mnoho hráčů na ledě. Necelou minutu po startu početní výhody se podařilo olomouckým juniorům zúročit svou snahu a tlak v útočném pásmu. Dominik Marek se uvolnil v útočné třetině, počkal si na volné místo a pak přesně trefil prázdné místo nad Grančarovovým ramenem. Hosté se však z vedení neradovali příliš dlouho. V 7. minutě totiž skóroval Jan Tlačil, tomu se podařilo pár rychlými kroky přebruslit obranu hostů a z pravého kruhu přesně napálil kotouč na vzdálenější Matouškovu tyč a rázem bylo srovnáno. Necelou minutu poté propálil Matouška Denis Salnikov a domácí rázem vedli. Salnikov střílel vcelku zblízka a už to vypadalo, že Matoušek tuto šanci zblokoval, říká se však "neříkej hop, dokud nepřeskočíš", kotouč po chvíli vypadl z Matouškovy výstroje a pomaličku dojel za brankovou čáru. Hřebínek ale energetikům srazil v 9. minutě Miroslav Kuba, který se rozjel na Grančarova a trefou přesně nad beton znovu srovnal stav zápasu. Ještě před koncem první části hry měl obrovskou šanci Cach, zelenobílé však po jeho střele zachránila tyč. Hráči tedy odcházeli po úvodní třetině do kabin za stavu 2:2.

Druhá třetina nebyla divácky tak zajímavá jako ta první, padl v ní pouze jeden jediný gól. Hráčem, který zlomil nerozhodné skóre, byl olomoucký Patrik Říčka, to se psala 33. minuta zápasu. Chvílu na to se hostující Macuh dostal do úniku a přebruslil zelenobílé obránce, jeho zakončení bylo však zblokované a puk se ocitl vysoko nad Grančarovem.

V poslední dvacetiminutovce se dokázali znovu prosadit pouze olomoučtí junioři a to hned třikrát. Jako první se v této části hry prosadil v 43. minutě Patrik Říčka, který se trefil podruhé v zápase. Po přihrávce přesně mířil od mantinelu do odkryté části domácí branky a hosté byli ve vedení o dvě branky. Jan Beier se po delší kombinaci a následné přihrávce ocitl s kotoučem přímo před Grančarovem a škvírku mezi betony neminul. Jako poslední skóroval Rok Macuh, jemuž se povedla parádní klička a z ní pak předvedl rychlou bekhendovou střelu, kterou Grančarov přes shluk hráčů neviděl a inkasoval tak pošesté. Hosté tím dokázali svou dominanci v dnešním utkání a domů do Olomouce si vezou tři body.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary) Pokud se naši hráči nebudou rvát o výsledek a nevyvinou patřičné úsilí, tak nemají v zápase šanci. Jestliže nikdo z nich nemá v sobě ani kousek hrdosti, aby se popral o výsledek, tak snad je lepší, aby své kariéry ukončili.

Trenér hostí se k utkání nevyjádřil.