HC Energie Karlovy Vary

Čtyři inkasované branky, Hradec si odváží tři body

Nedělní souboj s Hradcem začal i skončil lépe pro hosty, ti otevřeli skóre již v sedmé minutě. Po další brance se prosadili i energetici, jednalo se ale o jedinou jejich trefu. Po čtyřiceti minutách se hosté odtáhli na dvoubrankový náskok, který pak ještě navýšili.
Tipsport extraliga, 45. kolo, ne 17.2.2019, KV Arena
Karlovy Vary
Mountfield HK
1:4
0:2, 1:1, 0:1
Branky a nahrávky: 28. Flek (T. Rachůnek, Šenkeřík) – 7. Paulovič (Graňák, M. Chalupa), 12. F. Pavlík (Rákos, Miškář), 30. F. Pavlík (Koukal), 53. Štindl (Nedomlel, Kukumberg). Vyšší tresty: 29. Skuhravý (KVA) - 2+10 minut, zásah do hlavy nebo krku.
Rozhodčí: Pešina, Horák – Hynek, Gerát
vyloučení2:6
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku28:27
zblokované střely8:9
hity9:6
vhazování42:31
diváci2931
Karlovy Vary: F. Novotný (20. Bednář) – Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kozák, Sičák (A), M. Rohan, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Skuhravý (C), Kohout – Stloukal, Kverka, Šik.
Mountfield HK: J. Pavelka – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Graňák (C), Štindl – M. Chalupa, Koukal, Paulovič – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Rákos (A), Vopelka – Dragoun, Kukumberg.

Komentář k utkání

Již od první minuty úvodní třetiny se dostávali k puku spíše hosté, kteří s ním obsazovali útočnou třetinu a zatápěli Novotnému. V sedmé minutě otevřel skóre Matěj Paulovič poté, co se mu v pádu podařilo došťouchnout puk za ležícího gólmana domácích. Hradečtí nepolevovali a nedávali energetikům možnost vytvořit si šanci. Energie si zahrála i přesilovku, nedokázala ale překonat Pavelku, který pokryl všechny její střely. Ve dvanácté minutě byli hosté již ve dvoubrankovém vedení, Filip Pavlík si najel s kotoučem do mezikruží, odkud následně z otočky bekhendem podruhé překonal karlovarského brankáře. Ke konci první periody hrál Hradec dokonce ve třech, všechny pokusy a následné dorážky ale Pavelka úspěšně pochytal.

Do druhého dějství nastoupili domácí s Janem Bednářem v brance. Karlovy Vary šly však hned na úvod do čtyř, po necelé minutě se hrálo 4 na 4, ani jeden z týmů však nějak výrazně soupeřovu klec neohrozil. V pětadvacáté minutě tvrdě pálil Šenkeřík, podařilo se mu ale trefit jen pravou tyč. Po minutě se znovu dostali hradečtí hráči na koně a při přečíslení ohrozili Bednáře, ke střelbě nakonec ale nedošlo. Na rozdíl jediné branky dostal Energii Jakub Flek, když se ve středním pásmu prodral ke kotouči a tryskově dojel až před Pavelku, kterého z bezprostřední blízkosti prostřelil.

NEJLEPŠÍ HRÁČ UTKÁNÍ
JakubFlek
útočník
G 1
A 0
+/- -1
TM 0

Kapitán domácích Skuhravý byl v 29. minutě po odpískaném zásahu do oblasti hlavy a krku poslán na 2+10 minut na trestnou lavici a Královehradečtí tuto výhodu využili. Filip Pavlík po nedelé minutě znovu poslal hosty do dvoubrankového vedení poté, co obdržel puk do levého kruhu a poslal ho k levé tyčce. Bednářovi se po zbytek druhé třetině dařilo bravurně bránit karlovarskou branku a zbytek zelenobílých toho využíval v podobě útočných výjezdů, ze kterých však energetici nevytěžili ani jeden gól.

Energie se po návratu z kabin snažila, jak jen mohla, a vymýšlela recept na druhý gól, Pavelkovi se ale dařilo ničit jednu karlovarskou šanci za druhou. Hostům se navíc během dalších několika minut podařilo převzít iniciativu a znovu se začali tlačit před šestnáctiletého Bednáře, ten si však nadále vedl dobře. V třiapadesáté minutě se Hradci přece jen podařilo dostat do tříbrankového vedení díky Petru Štindlovi, který zůstal sám před domácí klecí a tečoval Nedomlelovo nahození. Ještě zvětšit náskok mohl Rosandič mohl, jeho střela však jen těsně minula Bednářovu klec. Na druhé straně zase neuspěl Rachůnek v úniku, Pavelka proti jeho střele vytáhl parádně lapačku. Domácí se ještě v posledních minutách snažili alespoň o korekci skóre, to se jim však nepodařilo. Tři body si tak odvezl Hradec.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Bohužel jsme pustili Hradec poměrně rychle do dvoubrankového vedení, což bylo klíčovým momentem první třetiny. Nechat si odskočit takto zkušené a kvalitní mužstvo je problém. Nesložili jsme ale zbraně, ve druhé třetině jsme zvýšili pohyb a zlepšili hru, vytvářeli jsme si tlak a šance, nakonec jsme z toho vytěžili kontaktní gól. Poté jsme však dostali gól v oslabení a to nás zlomilo. Ve třetí třetině si to už hosté uhlídali a nepouštěli nás do šancí, Hradec proto zaslouženě vyhrál.

Petr Svoboda (Mountfield Hradec Králové): Mrzí nás, že nedokážeme hrát hokej, který chceme celých 60 minut. První třetina nebyla špatná, kluci měli chuť, elán a dokázali se udržet na puku. Důležitá pro nás byla ubráněná přesilovka 3 na 5. Ve druhé třetině jsme podali špatný výkon, nebylo by se čemu divit, kdyby domácí dali gól nebo dva. V poslední periodě jsme se ale pomalu k naší hře vrátili a v posledních minutách jsme si to pohlídali. Musím vyzdvihnout Jardu Pavelku, který nás celý zápas držel.

Fotogalerie

Související články