HC Energie Karlovy Vary

Junioři otočili zápas se Slavií a přiblížili se třetímu místu

Karlovarští junioři hostili ve středeční předehrávce 13. kola na domácím ledě pražskou Slavii. Proti pražskému celku je poslal do vedení Adam Křemen, hosté ale otočili vývoj skóre dvěma góly Filipa Vlčka. Druhý obrat v zápase ale patřil energetikům, když se ve třetí třetině prosadili Filip Bernáth a Tomáš Křehlík a zajistili domácím veledůležité tři body. Nadstavbové nájezdy vyšly lépe hostům, o bodu navíc pro Pražany rozhodl v páté sérii Filip Macek.
DHL extraliga juniorů, 13. kolo, st 24.10.2018
Karlovy Vary
Slavia
3:2
1:1, 0:1, 2:0 - N 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 14. Křemen (Zavřel), 44. Bernáth (Prošek, Klejna), 53. Křehlík (Křemen, Bernáth) – 19. Vlček, 36. Vlček (Macek, Janča), rozh. náj. Macek. . Rozhodčí: Grech – Fiala, Sýkora. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Karlovy Vary: Kašpar – Bernáth, Klejna, Stejskal, Kořán, Pohanka, Novák, Zavřel (A) – Záruba, Maydl, Berčík, Prošek (A), Rozhon, Halberštát, Jiskra, Petrov, Křehlík, Holub (C), Křemen.
Slavia: Vecka (nájezdy Málek), Fiala, Němeček, Bureš, Srdínko, Macek (A), Antoš (A), Štibingr, Čapka – Všetečka (C), Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Kižlin, Labuzík, Janča, Petrák

Komentář k utkání

.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): V prvních čtyřiceti minutách jsme byli v těžké situaci, ze které jsme se díky bohu dokázali vykopat. Byli jsme příliš lehkovážní, měli jsme spoustu laciných ztrát, kterých soupeř využíval k protiútokům. Ve třetí třetině se nám podařilo utkání zvrátit a jsme rádi za tři body. Na druhou stranu ještě čekáme na nějakou tu čtyřbodovou výhru. Bohužel pro nás byli soupeřovi útočníci v nájezdech lepší než my.

Tomáš Hamara (HC Slavia Praha): Podle mě jsme si za první půli nezasloužili výhru, pak se hra srovnala. Bohužel, hrubé chyby v poslední části rozhodly o ztrátě tří bodů. Energie hrála výborně výhra jim po právu patří. V prodloužení byly šance na obou stranách. Nájezdy dopadly pro nás výborně. Nám ale nezbývá, než blahopřát Energii k vítězství.