HC Energie Karlovy Vary
Extraliga dorostu, 10. kolo, so 20.10.2018
Karlovy Vary
Kladno
0:3
0:1, 0:1, 0:1 - N 0:1
Branky a nahrávky: 14. Sýkora (Alscher), 38. Sojka (Chrenka), 46. Bareš A. (Ticháček, Alscher), 63. Sýkora (Sojka). Rozhodčí: Pastier - Tichý, Fiala. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 15:33.
Karlovy Vary: Bajgar (Hykel) – Hohl "A", Vogel, Houdek "C", Petretič, Zolonaj, Žďárský – Šmajda, Sapoušek, März "A" – Blecha, Botoš, Bubanec – Šlechta, Skuhravý, Helecz
Kladno: Suk (Jaňour) – Alscher, Koštoval, Ticháček "C", Kohlíček, Sýkora – Kouba, Sojka "A", Šilhavý – Chrenka"A", Šapovaliv, Adam – Procházka, Hrabík, A. Bareš – P. Bareš

Komentář k utkání

Úvodní třetina druhého vzájemného souboje v letošní sezoně nabídla jedinou branku. Ve 14. minutě si Lukáš Sýkora počkal na přihrávku od Marka Alschera, kterou namířil do odkrytého místa Bajgarovy klece, kam se karlovarský brankář nestihl přesunout.

Energetici od druhé části hry zlepšili pohyb a byli hostům vyrovnaným soupeřem, jen těžko se ale dostávali k ohrožení kladenské branky. Velkou šanci dostali v polovině 32. minuty, kdy Koštoval zneškodnil únik domácího hráče, Blecha však nařízené trestné střílení neproměnil. Skóre se tak znovu měnilo na druhé straně, když se v 38. minutě prosadil Adam Sojka, jenž se dostal z hloučku hráčů před Bajgerovou klecí a pohotově našel puk, který na karlovarskou klec vypálil.

Do třetí dvacetiminutovky tak šlo s dvougólovým náskokem, který navýšilo ve 46. minutě Adam Bareš, který trefil přesně horní růžek domácí svatyně.

Energetici toužili vybojovat alespoň bod v následné nadstavbě, jenže jejich sen o bodovém zisku rázně utnul Lukáš Sýkora.

Ohlasy trenérů

Tomáš Lëngo (K. Vary): Výkon byl dobrý, solidní, jen jsme udělali pár chyb, které soupeř potrestal a tímto Kladnu gratulujeme k vítězství.

Petr Ton (Kladno): Dnešní zápas pro nás nezačal špatně, soupeř k nám pod dojmem, že se nám v předchozích zápasech dařilo, měl pravděpodobně velký respekt. Od druhé třetiny jsme byli s Liborem Procházkou silně nespokojení s pohybem hráčů. Měli jsme ve hře příliš nepřesností, špatné přesilovky, které jsme ještě včera pilovali, ale naštěstí těch střeleckých příležitostí, které dnes Vary měly, bylo málo. Být dnes na druhé straně efektivnější soupeř, tak by to byl velmi vyrovnaný zápas. Vary měly výborný pohyb, bylo vidět, že hrají s velkou chutí. Hezké čtyři body, ale z naší strany nepříliš povedený zápas.

Související články

Mládežnický hokej | so 20.10.2018

Dorost opět padl, Kladno odváží čtyři body