HC Energie Karlovy Vary
Příprava dorostu, turnaj, pá 17.8.2018, Chomutov
Chomutov
Karlovy Vary
14:2
5:1, 6:1, 3:0
Branky a nahrávky: 4. Štefančík, 5. Štefančík (Svoboda), 8. Kalčík (Svoboda, Němec), 12. Spudich (Kulich, Frollo), 20. Štefančík (Kulich, Svoboda), 21. Svoboda (Štefančík), 32. Kulich (Frollo, Pöschl), 33. Štefančík (Kulich, Svoboda), 34. Svoboda (Štefančík, Frollo), 34. Spudich, 35. Ekrt, 46. Kulich, 56. Štefančík (Kalčík), 59. Kalčík (Svoboda) - 20. Vican, 32. Krmač. Rozhodčí: . Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1. 7:2, 14:2.
Chomutov: Ciple – Perný, Němec, Pöschl, Frollo, Kovár, Döring, Martínek – Kulich, Svoboda, Štefančík, Kalčík, Spudich, Ekrt, Koblížek, Vostiňák, Iljuk, Šilar.
Karlovy Vary: Hykel (29. Kubát) – Šlechta, Pišna, Skuhravý, Galla, Varvařovský, Fořt, Hoffman, Krmač, Neubert, Roček, Dorot, Šmajdová, Dlouhý, Sýkora, Vican, Dvořák.

Komentář k utkání

Tři a půl minuty po začátku úvodního utkání se po úspěšném souboji s obráncem dostal do úniku Marcel Štefančík. Gólmana roztáhl kličkou na bekhend a zakončil mezi betony – 1:0. Již o minutu později mladý slovák Marcel Štefančík skóroval podruhé. Po skvělé nahrávce od Tadeáše Svobody se trefil z voleje z pravého kruhu - 2:0. V šesté minutě Tadeáš Svoboda vyhrál souboj za brankou a našel před Hyklem volného Jakuba Kalčíka, jenž se zakončením neměl problém - 3:0. V jedenácté minutě hráli Piráti přesilovou hru a to jim přineslo další branku. Střílenou přihrávku z levého kruhu od Jiří Kulicha tečoval těsně před brankářem Jan Spudich, a Matěj Kubát nestihl zareagovat - 4:0.

Velkou šanci měli také hosté. To probíhala šestá minuta, kdy se přes obránce houževnatě probojoval David Pišna, který se do branky snažil natlačit bekhendem, ale Daniel Ciple svou tyčku uhájil. Pátou branku přidali domácí čtyřicet devět sekund před koncem první třetiny. To na pravém kruhu vybojoval kotouč Marcel Štěfančík a parádně si ho narazil s Jiřím Kulichem. Následně zakončoval do prázdné klece a zaznamenal tak hattrick – 5:0. V poslední vteřině úvodní periody se však hosté ještě dočkali snížení. Po pravé straně se do protiútoku vydal Tomáš Vican, jenž se stihl nacpat před brankáře a přestřelit mu beton. Po této akci svítilo na kostce nad ledem skóre 5:1.

Chomutovští měli rychlý vstup do druhé dvacetiminutovky. Po čtyřiadvaceti vteřinách projel po levé straně Marcel Štefančík a našel před gólmanem volného Tadeáše Svobodu. Ten dokázal puk nadzvednout nad beton, a stanovil tak stav zápasu na 6:1. O tři minuty později unikali Štefančík se Svobodou. Druhý jmenovaný zakončoval, ale gólman byl pozorný. Po rychlé otočce v rohu hřiště se vrátil a snažil překonat Hykela kličkou, ani to se však nepovedlo. Probíhala třicátá druhá minuta, kdy se ke střele napřáhl Adam Frollo. Jeho střelu šťastně mezi betony tečoval Jiří Kulich - 7:1. Rychlou odpověď měli hosté již za dvacet vteřin, kdy z levého kruhu zakončoval akci úspěšně Filip Krmač - 7:2.

Uběhlo pár vteřin přes minutu a domácí opět navýšili vedení. Čtvrtou branku utkání přidal Marcel Štefančík, jenž bekhendem překonal ležícího Matěje Kubáta v kleci - 8:2. Uběhlo třicet vteřin a do úspěšného úniku ujel Tadeáš Svoboda. Mířil ke vzdálenější tyči a stanovil stav utkání na 9:2. Na další branku diváci čekali deset vteřin. Ihned po buly prozkoušel pozornost gólmana Jan Spudich. Piráti se tak mohli ve třicáté čtvrté minutě radovat z vedení 10:2. Ani na další branku se dlouho nečekalo. Po dvaceti sekundách se dostal puk do brankoviště k Janu Ekrtovi. Ten se štěstím stanovil vedení svého celku na 11:2. V krátkém časovém rozmezí teď diváci mohli vidět šest branek.

Další gól padl již ve třetí třetině v čtyřicáté šesté minutě, kdy se s pukem procpal do útoku Jiří Kulich. Jeho bomba přes obránce parádně zalétla do pravé šibenice - 12:2. O dvě minuty později svižnou ránu od modré čáry tečoval před brankářem Marcel Štefančík. Kotouč ovšem trefil Matěje Kubáta. Další šanci si připravil ve čtyřicáté deváté minutě Tadeáš Svoboda. Únik se snažil zakončit forhendovou kličkou, ale Kubát jeho pokus zastavil betonem. Další zákrok betonem si připsal na své konto Matěj Kubát o dvě minuty později, poté co Marcel Štefančík nahrál před odkrytou klec volnému Janu Ekrtovi.

Ve čtyřicáté šesté minutě bylo už skóre 13:2. Dlouhá kombinace v útoku nakonec skončila na hokejce Marcela Štefančíka na pravém kruhu, jenž neomylně zakončil pod víko karlovarské branky. V předposlední minutě zápasu vybojoval v rohu kluziště kotouč Tadeáš Svoboda a našel rychlou nahrávkou volného Jakuba Kalčíka. Ten se z voleje nemýlil. Stanovil tak stav zápasu na konečných 14:2