HC Energie Karlovy Vary
Příprava dorostu, turnaj, po 6.8.2018, Werk Arena, Třinec
Karlovy Vary
CSKA
0:16
0:4, 0:7, 0:5
Branky a nahrávky: 6. Djakovnov (Karpov), 8. Rakitin (Vasin), 8. Sardarjan (Grušnikov, Gorfinjak), 16. Berezovskij (Ničurkin, Gorfinjak), 21. Nazarko (Gorfinjak, Sardarjan), 22. Maslov (Djakovnov, Grudinin), 25. Maslov (Ničuchrin, Karpov), 27. Nazarko (Ničuchrin, Sardarjan), 30. Šalyškin (Bezerovskij, Kljujev), 36. Vasin (Savinyš), 38. Maslov, 46. Grušnikov (Gorfinjak, Ničurchin), 47. Karpov (Kljujev, Čolač), 51. Sardarjan (Karpov), 51. Grudinin (Savinyš), 58. Karpov.
Karlovy Vary: Bajgar, Kubát – Vogel, Houdek, Prošek, Ždárský, Hohl, Zolnaj – Rymon, Remeš, Helecz, Šmajda, Blecha, Hrůša, Sapoušek, Czingel, Bubanec, Skuhravý, März, Šlechta.
CSKA: Džilavjan, Jakovlev – Grušnikov, Čolač, Nazarko, Veščunov, Ponomarev, Berezovskij, Grudinin – Sardarian, Dronyk, Djakovnov, Gorfinjak, Karpov, Savinyš, Rakitin, Ničuchrin, Šalyškin, Maslov, Averočkin, Kljujev, Vasin.

Komentář k utkání

Hráči CSKA jsou na President Cupu při chuti a poznali to také hokejisté Energie. Svůj gólostroj rozpoutali Moskvané už v šesté minutě, kdy se ranou k pravé tyči prosadil Sergej Djakovnov. O chvíli později už Rusové slavili další branku a Daniil Rakitin z mezikruží zvýšil na 2:0. Na další přesný zásah poté CSKA potřebovalo jen osm sekund. Stiven Sardarjan ujel do brejku a povedeným blafákem vstřelil třetí branku. Do konce třetiny stihli Rusové přidat ještě jeden gól, to když Michajl Berezovskij zakončil parádní akci na jeden dotek a do kabiny si CSKA odnášelo čtyřbrankový náskok.

Jen pár sekund po návratu na led se do toho hráči Moskvy opět opřeli. V čase 20:17 se do statistik zapsal také Alexandr Nazarko a vzápětí se střelou z kruhu pro vhazování prosadil Nikita Šalyškin. A kanonáda pokračovala i nadále. Hordii Maslov sice nejprve neuspěl, poté ale odrazil puk o brankáře Energie a ten zapadl do sítě. Následně nabídly Karlova Vary soupeři dvojnásobnou početní výhodu, CSKA nezaváhalo a Alexandr Nazarko po přihrávce Ničuchrina zakončil do odkryté klece. Rusové ovšem ani za rozhodnutého stavu nepřestali hrát. Devátý gól přidal přesně tečující Nikita Šalyškin, o chvíli později se po dorážce radoval Matvej Vasin a na 11:0 zvýšil po individuální akci Hordii Maslov.

A na obrázku hry se nic nezměnilo ani v závěrečné třetině. Po kombinaci spoluhráčů vstřelil dvanáctý gól Artjom Grušnikov a o chvíli později uklidil puk do prázdné branky Daniil Karpov. V jednapadesáté minutě pak diváci viděli hned dva góly. Z prostoru brankoviště se nejprve prosadil Stiven Sardarjan a následně se prosadil také Vladimir Grudinin. Střelcem posledního, v pořadí již šestnáctého gól, se stal Daniil Karpov, který zavěsil puk pod horní tyč!