HC Energie Karlovy Vary

Vyrovnaný zápas s Přerovem přinesl juniorům dva body

Šesté kolo juniorské skupiny o pořadí na 13. - 24. místě, ve kterém se utkaly Karlovy Vary s Přerovem, bylo nakonec šťastnější pro hosty. Těm v prodloužení druhý bod vystřelil Tomáš Křehlík.
DHL extraliga juniorů, 6. kolo, pá 21.12.2018
Přerov
Karlovy Vary
3:4p
1:1, 1:1, 1:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 14. Borot (Hradil, Moučka), 33. Kopeček (Navrátil), 46. Navrátil (Pěcha, Kopeček) – 20. Bernáth (Petrov, Klejna), 21. Záruba (Prošek), 54. Jiskra (Tureček, Novák), 65. Křehlík (Křemen, Tureček). Vyšší tresty: 46. David Holub (KVA) 5+OK - vysoká hůl.
Rozhodčí: Přikryl – Bubela, Zedník
vyloučení4:5
využití2:1
střely na branku33:24
diváci99
Přerov: Šimonů (Postava) – Kopeček, Tischer, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka, Mar – Dobša, Kristek, Hradil, Borot, Krátký, Paťava, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Navrátil, Pěcha
Karlovy Vary: Bednář (Kašpar) – Bernáth, Klejna, Kořán, Pohanka, Tureček, Novák, Zavřel – Záruba, Maydl, Novotný, Prošek, Halberštát, Jiskra, Petrov, Křehlík, Holub, Černý, Křemen

Komentář k utkání

Aktivita se v úvodu zápasu držela na straně Karlových Varů. První šanci měl ve 2. minutě Křemen, ale výpad zpoza brány dokázal Šimonů pokrýt. Přerované se do útočného pásma tolik nedostávali, ovšem v 8. minutě nebezpečně zahrozili Navrátil s Paťavou. O chvíli později měli hosté jasnou příležitost na otevření skóre. Prošek unikl po křídle, ale gólman Zubrů proti kličce výborně zasáhl.

Bezbrankový stav už pak dlouho neplatil. Zavřel podrazil Navrátila a nabídnutou přesikovku Zubři zužitkovali, když Martin Borot tečoval do horní části karlovarské svatyně střelu Hradila. Svůj náskok však modrožlutí do konce třetiny neudrželi. Hosté opláceli stejnou mincí a v přesilovce ranou Filipa Bernátha srovnali na 1:1.

Druhá část začala pro Zubry ještě hůře. Pěcha špatně rozehrával, čehož využil Prošek, který okamžitě přihrával před bránu na Richarda Zárubu a ten důrazem dostal kotouč za gólmana Šimonů. Přerov pak sice zahrozil agilním Navrátilem, avšak v dalších minutách znovu držely taktovku Karlovy Vary. Brejk Petrova, ani prudká dorážka Černého se ale neujaly.

Domácí povzbudila až přesilová hra, která se navíc na jednačtyřicet vteřin zdvojnásobila. A Přerov ji využil. Střela Jana Kopečka sice nebyla nikterak prudká, ale kotouč zapadl přesně k levé tyči Kašparovy brány. Po vyrovnání na chvíli Hanáci převzali iniciativu a hodně se tlačili do zakončení, skóre se však už do konce prostředního dějství nezměnilo.

V úvodu třetí tercie Zubři ubránili oslabení a záhy otočili skóre na svoji stranu. Kopeček přihrával na Pěchu, který přiťukl rozjetému Jakubu Navrátilovi a ten Kašpara pokořil mezi betony. Hned poté měli domácí možnost zvýraznit svůj náskok. Holub totiž ošklivě zasáhl Hradila holí v obličeji, a tak musel předčasně do kabiny. Jenže pětiminutovou přesilovku Přerov nesehrál dobře a po jejím skončení za to zaplatil.

Až příliš prostoru dostal v útočném pásmu Vít Jiskra a přesnou střelou nad lapačku gólmana Šimonů znovu srovnal. Oba týmy si tak body rozdělily a šlo se do prodloužení.

V něm měl nejprve tutovku Navrátil, který prošel do útočného pásma a trefil tyčku karlovarské brány, ale pak se dostal do rychlé akce Radek Prošek a brankáře Šimonů oklamal kličkou. Bod navíc tak patřil Karlovým Varům.