HC Energie Karlovy Vary

Energetici nestačili na Boleslav, z nadstavby vezou bod

Karlovarští junioři se v neděli postavili Mladé Boleslavi. V základní hrací době drželi karlovarští hráči s domácími krok, ve třetí třetině však dvakrát inkasovali a náskok již nedokázali stáhnout. Deset sekund před koncem nadstavbového prodloužení nakonec získal pro Energii alespoň jeden bod Michal Hotěk.
DHL extraliga juniorů, 15. kolo, ne 27.1.2019
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
2:0
0:0, 0:0, 2:0 - N 0:1
Branky a nahrávky: 54. Houška V. (Grim, Foerster), 59. Houška V. (Grim) – 65. Hotěk (Bernáth).
Rozhodčí: Folk – Kurtin, Beneš
vyloučení5:6
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku29:21
diváci81
Ml.Boleslav: Zeithaml – Klikorka, Dotter, Jirásek, Hovorka, Rudolph, Procházka – Hašlar, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster, Houška V., Grim, Vasilev, Šíma
Karlovy Vary: Kašpar – Bernáth, Přibyl, Kořán, Pohanka, Tureček, Novák, Zavřel – Záruba, Novotný, Prošek, Rozhon, Hotěk, Křehlík, Holub, Černý, Křemen, Remeš

Komentář k utkání

Do utkání vlétli útočněji domácí, jejichž hráči Houška s Klikorkou doufali v brzké skórování, ale hostující Jakub Kašpar jejich snahu zmařil. Hráči Karlových Varů o sobě dali vědět v 5. minutě, když využili chyby domácího hráče, jemuž při boleslavském útoku utekl puk, aby ve třech proti jedinému obránci najeli do útočného pásma. Chtěli položit gólmana a Prošek u levé tyče zvedal puk nad jeho beton. Tuto stoprocentní tutovku však trestuhodně zahodili. V dalších momentech mělo střídavě převahu jedno či druhé mužstvo. Od 12. minuty se začalo poměrně často vylučovat a hosté měli dokonce možnost hrát přesilovku pět na tři, avšak ani jedno mužstvo nepřipustilo zodpovědnou obranou změnu skóre. Do šaten se tak odcházelo za stavu 0:0.

Po návratu z kabin se pokračovalo ve stejném stylu, v jakým se zápas začal. Tentokrát se k tomu přidala daleko urputnější obrana na obou stranách, a tak se hráči obou celků dostávali daleko méně do šancí, a to i při přesilových hrách. Za zmínku stojí Hašlerova snaha získat puk nátlakem při rozehrávce Varů, kdy se mu povedlo dostat puk jiným směrem, ale domácí z toho nic nevytěžili, soupeř získal kotouč vpřed. Bruslaři zkoušeli štěstí z dalekonosných úderů, které však soupeř tečoval mimo nebo bezchybně zasahoval brankář Kašpar. Domácí naopak nutili soupeře zazdít útoky souboji o puk u mantinelu.

V poslední části začali aktivněji domácí, kteří se usadili v karlovarském pásmu, ale nedařilo se účinně střílet. Hostující Hotěk si na druhé straně pak počínal dobře u levé tyče, kde jeho pokus vyškrábl gólman Zeithaml za bránu. Následovaly další útočné snahy domácích, které byly nadále zásluhou gólmana a obrany hostí bezzubé, ale rostla jejich intenzita. Přibývalo i soubojů o puk u mantinelu a s tím i trestů, čímž se tempo hry zpomalilo. Ale domácím jedna z přesilovek klapla v 54. minutě parádně, když Karlovy Vary udělaly při urputném bránění chybu při rozebrání útočících hráčů a volný Vladislav Houška u pravé tyče zakončoval do poloprázdné branky. Hosté poté museli zabrat, avšak nedařilo se jim. Zkusili hru bez brankáře, ale přesně minutu před koncem trefil prázdnou branku opět Vladislav Houška.

Prodloužení patřilo hostům, kteří nedovolili Boleslavi téměř nic vymyslet a sami útočili. Deset sekund před koncem prodloužení se hostům podařila poslední kombinace zápasu, z níž pro Karlovy Vary vystřelil alespoň bod Michal Hotěk.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Musím kluky pochválit, parádní výkon podal brankář a od toho se zápas odvíjel. To jsme potřebovali, kluci se jeden vedle druhého v tomto zápase maximálně vydali a snažili se hrát zodpovědně. Už to na nás trošičku leželo, potřebovali jsme to nějakým způsobem zlomit a kluci tomu šli od začátku naproti. Už minulé utkání, kdy jsme doma hráli s Chomutovem, to nebyl špatný zápas, ale rozhodly góly. Zato v tomto zápase se přiklonilo štěstí zase k nám, jak se říká. No, musíme jít dál.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Já si myslím, že to bylo vyrovnané utkání, v které rozhodovaly detaily. Už to směřovalo k remíze, pak v posledních deseti minutách tam byl podle mě diskutabilní faul a v oslabení nás domácí potrestali. Domácí berou tři body a my jim gratulujeme.