HC Energie Karlovy Vary
Příprava na sezonu, přát., ne 23.12.2018
Sokolov
Karlovy Vary
5:3
1:1, 3:1, 1:1
Branky a nahrávky: 14. Vracovský (T. Rohan), 23. D. Hruška (Zadražil, Tomeček), 33. Kuběna (T. Rohan), 40. Rulík, 42. Vracovský (Hotěk, Vrána) – 13. Flek (Rachůnek, Gríger), 36. Flek (Sičák), 49. Skuhravý (M. Rohan).
Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Gerát, Juránek
vyloučení4:2
využití0:0
oslabení0:0
diváci1014
Sokolov: P. Hruška (33. Fečo) – Vodička, Pajk, Kvapil, Tomeček, Rulík, Michálek, Přindiš (A), Šik (A) – Kuběna, Vracovský, Čejka, Čurda, Trapl, Hotěk, D. Hruška, Bečvář, Vrána, Zadražil, T. Rohan (C).
Karlovy Vary: Bednář (30. Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, M. Rohan, Sičák (A), Kozák, Šafář, Podlipnik – Rachůnek, Gríger, Flek, Mikúš, Vlach, Beránek, Stloukal, Skuhravý (C), Gorčík, Křehlík, Balán (A), Kohout.

Komentář k utkání

Do druhého ročníku utkání O pohár hejtmanky Karlovarského kraje vstoupili lépe domácí hokejisté, kteří se mohli ujmout vedení už ve 4. minutě, puk po střele Michala Hoťka ale jen těsně nepřekročil brankovou čáru. Baníkovci byli i nadále aktivnější, jako první ale lovil puk ze sítě domácí brankář Hruška, kterého překonal ve 12. minutě Jakub Flek. Domácí ale na vyrovnání nečekali dlouho, o minutu a půl později totiž srovnal stav zápasu Tomáš Vracovský.

Vstup do druhé části hry vyšel lépe černožlutým. V polovině 23. minuty uklidil puk pod břevno Bednářovy svatyně David Hruška. Krátce před polovinou utkání se do branky Energie namísto Bednáře postavil Ondřej Kuchař, čisté konto však neudržel ani tři minuty, když mezi betony propustil střelu Pavla Kuběny. O chvíli později mohl zvýšit na třígólový rozdíl Trapl, toho ale dokázal karlovarský brankář parádně vychytat. Krátce na to, na začátku 36. minuty, se energetici vrátili do hry, když individuální akci zakončil přesně Jakub Flek. O dvě minuty později mohlo být vyrovnáno, jenže Flekovu pobídku do sokolovské branky neusměrnil Tomáš Rachůnek. Neproměněná šance hosty mrzela 45 sekund před koncem druhé dvacetiminutovky, když na 4:2 zvyšoval Adam Rulík.

Jak zakončili prostřední část, tak začali třetí třetinu domácí hokejisté. V čase 41:52 se prosadil podruhé v zápase Tomáš Vracovský, jenž zvýšil vedení domácích už na tři branky. Energetici snížili o sedm minut později, když Feča v sokolovské brance překonal kapitán hostů Václav Skuhravý. O chvíli později mohl domácím vrátit třígólové vedení Trapl, v situaci dvou proti jednomu ale neuspěl. Do konce utkání už žádná další branka nepadla, po výhře 5:3 tak Baníkovci překvapivě porazili extraligové hokejisty Karlových Varů a vybojovali vítězný pohár.

Fotogalerie

Související články