HC Energie Karlovy Vary

Béčko dorostu po dlouhých nájezdech bere dva body

V bojích o extraligu se utkal karlovarský dorost s Hvězdou Praha. Hosté se dostali do vedení již po pěti minutách. Energie vyrovnala v půlce třetí třetiny, po gólu na každé straně zápas pokračoval v nájezdech. Ty nakonec rozhodl ve prospěch Karlových Varů Hofmann.
Liga dorostu, III. 2, pá 22.3.2019, KV Arena
Karlovy Vary "B"
Hvězda Praha
3:2
0:1, 0:0, 2:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 42. Skuhravý (Zolnaj), 58. Dorot, rozh. náj. Hofmann – 5. Pražák (Potůček, Pírs), 54. Jurak (Adam).
Rozhodčí: Glanc – Suchý, Baxa
Karlovy Vary "B": Hykel (Jiskra) – Zolnaj, Kukačka, Petretič, Sýkora, Bubeliny, Žďárský, Hrůša, Šlechta, Skuhravý, Fuksa, Galla, Varvařovský, Bubanec, Hofmann
Hvězda Praha: Šafránek (Schonbauer) – Procházka, Grim, Kubas L., Hron, Adam, Kubas M., Borodenko, Helikar, Pírs, Jurak, Potůček, Pražák, Jechumtál, Jelínek, Štefko

Komentář k utkání

V první třetině se prosadili jen hosté. Hvězda otevřela skóre v páté minutě poté, co Sebastian Pražák obdržel přihrávku k pravé tyčce a bez problému poslal puk do sítě. Na kotouči byla více Energie, díky skvělému výkonu Šafránka ale hosté neinkasovali ani jednu branku z poměrně velkého počtu střel.

Druhá třetina skóre nezměnila. Střel bylo na obou stranách požehnaně, oba gólmani ze sebe ale vydali naprosté maximum. Hykel tak držel Energii na dosah vyrovnání a Šafránek bránil svou nulu.

Třetí dějství rozpohybovalo stav, ve dvaačtyřicáté minutě vyrovnal karlovarský Petr Skuhravý, do vedení však hosty znovu poslal o deset minut déle Alen Jurak. Dvě a půl minuty zbývalo do sirény ohlašující konec utkání a Energie podruhé vyrovnala, Ondřej Dorot vyrovnal díky pěkné kličce na jejímž konci zasunul puk za Šafránka.

Nájezdy měly dlouhých devět sérií, v té poslední se podařilo Danielu Hofmannovi vystřelit Energii druhý bod.