HC Energie Karlovy Vary

Energie bojovala až do konce, série výher přesto končí

Karlovarští hokejisté zažili po pěti výhrách v řadě hořkost porážek. Západočeši narazili na neoblíbeného soupeře z Olomouce, s Morou totiž padli potřetí v sezoně. O obě trefy Energie se postarali zadáci - Martin Rohan a Michal Plutnar. V brance se po návratu z reprezentačního kempu vrátil junior Jan Bednář.
Tipsport extraliga, 30. kolo, čt 26.12.2019
Olomouc
Karlovy Vary
4:2
1:0, 1:1, 2:1
Branky a nahrávky: 3. Skladaný (Vodný, Laš), 28. Nahodil (Klimek), 44. Burian (Strapáč, Irgl), 60. P. Musil – 22. M. Rohan (Raška I), 56. Plutnar.
Rozhodčí: Jeřábek, Micka - Rampír, Rožánek
vyloučení6:6
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku38:29
zblokované střely6:5
hity6:5
vhazování31:35
diváci3747
Olomouc: Konrád – Jaroměřský, Ondrušek (A), Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), Škůrek – Irgl, Strapáč, Burian – P. Musil, Nahodil, Klimek – Olesz, Kolouch, J. Káňa – Skladaný, Vodný, Laš
Karlovy Vary: Bednář – Šenkeřík, Graňák (C), M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska, Eminger, Šafář – Flek, Gríger (A), T. Rachůnek – O. Beránek, Černoch (A), V. Polák – Osmík, Raška I, Křemen – Kohout, T. Mikúš, Koblasa

Komentář k utkání

Domácí se radovali z úvodního gólu již po necelých třech minutách hry, když se do sítě svého bývalého zaměstnavatele trefil František Skladaný. Jakub Flek mohl vyrovnat během přesilové hry, jenže jeho samostatný únik ztroskotal na Branislavovi Konrádovi, který předvedl zákrok ve stylu Dominika Haška.

Krátce po přestávce se podařilo Karlovým Varům vyrovnat zásluhou Martina Rohana a jeho nádherné rány od modré čáry.Domácím ovšem vrátil vedení desátým gólem v letošní Lukáš Nahodil a Olomouc už si náskok vzít nenechala.

Naopak, ve třetí části se poprvé v letošní sezóně prosadil Vilém Burian a Hanáci vedli o dvě branky. Úvodní střelec zápasu František Skladaný byl v průběhu zápasu třikrát vyloučen, Karlovy Vary ale dokázaly využít až jeho poslední trest na čtyři minuty. Naději pro hosty vykřesal Michal Plutnar, střelou do prázdné brány ji ale 32 sekund před koncem uhasil Pavel Musil, který tak navázal na dva góly a asistenci z předchozího utkání ve Zlíně.

Související články