HC Energie Karlovy Vary

Junioři zakončili turnaj O Pohár DHL výhrou nad Třincem

Na závěr turnaje O Pohár DHL výhra. Karlovarští junioři přetlačili v posledním utkání soutěže Třinec, když se dokázali oklepat z nepříznivého stavu 0:3. Svěřenci trenéra Eismanna nakonec zvládli vyrovnat a obrat dokonat v samostatných nájezdech. Premiérový start za juniorský tým Karlových Varů si připsal Patrik Hamrla.
Turnaj O Pohár DHL, 38. kolo, so 25.1.2020
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
4:3sn
0:2, 1:1, 2:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 33. Kupčo (Adámek), 46. Jiskra (Cestr), 54. Rymon, rozh. náj. Kupčo – 10. Konečný (Jenáček), 12. Kašpárek (Geidl, Matiaško), 21. Jenáček.
vyloučení5:7
využití1:0
oslabení1:0
střely na branku39:26
diváci30
Karlovy Vary: Hamrla – Záruba, Benda, Kořán, Patzelt, Stejskal, Cestr – Kupčo, Jiskra (C), Rozhon (A), Adámek, Rymon, Křehlík (A), Seidler, Konášek, Příhoda
Oceláři Třinec: Švančara – Jenáček, Vacula, Homola, Hrůzek, Radzienciak, Šulák (C) – Matiaško, Geidl (A), Jobánek, Konečný (A), Mastič, Kašpárek, Stránský, Pastor, Mikler, Procházka

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili lépe třinečtí oceláři, kteří se ujali vedení v 10. minutě, kdy se prosadil Viktor Konečný. O neceé dvě minuty později bylo na hostující střídačce ještě veseleji, vedení Třince totiž navýšil svou první trefou v sezoně Alexandr Kašpárek.

Na začátku druhé třetiny to s domácími vypadalo ještě o něco hůře. Necelou minutu od startu překonal domácího brankáře Šimon Jenáček a hosté vedli již o tři branky. Domácí ale nesložilu zbraně a krátce po polovině utkání se nadechli k velkému obratu. V čase 32:24 se rovněž poprvé v ročníku trefil Lubomír Kupčo a vykřesal tak pro energetiky jiskřičku naděje.

Tu rozdmýchal přesně šest minut od startu třetí dvacetiminutovky Vít Jiskra, domácí tak rázem ztráceli jediiný gól. V čase 53:05 se pak energetici dočkali vyrovnání, když se za záda hostujícího brankáře trefil Dominik Rymon. Do konce třetí periody už se skóre nezměnilo, na řadu tak muselo přijít prodloužení.

Ani pět minut nadstavby ale rozhodnutí nepřineslo, o vítězi zápasu tak rozhodly až samostatné nájezdy. V nich se trefili jen domácí hokejisté, když nejprve v první sérii skóroval Lubomír Kupčo, o jejich výhře pak definitivně ve čtvrté sérii nájezdů rozhodl Richard Záruba.

Fotogalerie