HC Energie Karlovy Vary

Dorost si po duelu s Plzní spravil chuť výhrou nad Spartou

V sobotu dorostenci sehráli úspěšné utkání se Spartou. Energetici byli v zápase o něco lepší než hosté, kterým se na venkovních hřištích letos velmi dařilo. Pražanům se povedlo zdramatizovat zápas ve druhé třetině, když srovnali. V poslední dvacetiminutovce si však vedení uzmuli domácí zpět a dotáhli tak duel do vítězného konce. Velký podíl na výhře měl Dominik Rymon, který zaznamenal čtyři body.
ELIOD Extraliga dorostu, 6. kolo, pá 27.9.2019
Karlovy Vary
Sparta
4:2
2:1, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 3. Kupčo (Šmajda, Rymon), 8. Rymon (Bulka), 52. Rymon (Remeš), 60. Kupčo (Rymon) – 8. Höll (Krupička, Mácha), 38. Mácha (Krupička, Tomov).
Rozhodčí: Němec – Sýkora, Hanák
vyloučení3:5
využití3:0
oslabení0:0
střely na branku28:24
diváci79
Karlovy Vary: Maleček (Kubát) – Bulka, Dorot, Vogel, Hohl, Houdek (C) – Šmajda, Rymon, Remeš, Kupčo, Botoš (A), Černý, Matas, Sapoušek, März (A), Šlechta
Sparta: Dlouhý (Hrabal) – Tomov (A), Menzel, Ludvík, Ducháč, Adamec (C), Horáček – Broš (A), Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák

Komentář k utkání

Začátek zápasu vyšel mnohem lépe karlovarským hokejistům. Nasadili velké tempo, na které si hosté museli celkem dlouho zvykat. Uběhly sotva dvě minuty hry a domácí hokejisté se už mohli radovat ze vstřelené branky. V přesilovce domácích střelu Samuela Šmajdy vyrazil hostující brankář Dlouhý přímo na hokejku Lubomíra Kupča, ten bez větších problémů dorazil kotouč do sparťanské svatyně. O čtyři minuty později Energie trestala další vyloučení, když se trefil Dominik Rymon. Ovšem ještě v tentýž minutě na 2:1 snížil Sebastian Höll. Od té doby byla hra o něco vyrovnanější a žádnou větší šanci již nenabídla.

Druhá část byla už o něco jasnější. Na kotouči byli více Karlovarští a hosty k něčemu nepouštěli, hrálo se převážně v obranném pásmu Sparty. V sedmé minutě se podrážením provinil Lubomír Kupčo a Pražanům se tak naskytla první možnost přesilové hry. Tu ale nevyužili. Ba naopak, Kupčo po návratu z trestné lavice mohl navýšit skóre a připsat si druhou trefu, když se s kotoučem dostal až před Dlouhého, na toho však svou kličkou nevyzrál. Poté se toho na hřišti příliš nedělo, ovšem to jen do páté minuty před koncem třetiny. Michal Vitouch využil nepovedené rozehry domácích obránců, s jeho střelou si však Maleček poradil. S čím si však už neporadil byla klička Adama Máchy, jenž po další zpackané rozehrávce ze strany domácích srovnal na 2:2.

Ve třetí části se ze začátku Západočechům vůbec nedařilo rozehrát a Maleček měl plné ruce práce. Avšak se o první velkou šanci zápasu postarali domácí. Střela Ondřeje Matase projela mezi betony Dlouhého a kotouč se zastavil na brankové čáře. To energetiky nabudilo a utábořili se v obranném pásmu hostí. V sedmé minutě si mohl další gól připsat Kupčo, trefil však pouze tyč. Branku se Energii povedlo připsat až v polovině třetiny, kdy Dominik Rymon svým druhým gólem v utkání vymetl levý horní roh svatyně Sparty. Hosté se ale zvedli a vypracovali si několik šancí, ani jedna však branku nepřinesla. Jediným, kdo přidal branku byl jedenáct vteřin před koncem Lubomír Kupčo.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): „Výborně jsme vstoupili do zápasu, vedli jsme 2:0. Pak ale dala kvůli naší nedůslednosti Sparta rychlý zbytečný gól. Druhé třetiny se nám tradičně moc nedaří, hosté srovnali. Závěr jsme ale zvládli, jsme rádi za poctivě vybojované tři body.”

Darek Stránský (HC Sparta Praha): „V první části jsme táhli za kratší konec, pak se ale hra vyrovnala, šance byly na obou stranách. Podle mě rozhodlo naše neproměňování šancí, pár samostatných úniků jsme nezužitkovali. Naopak soupeř jednou povedenou střelou zvýšil na 3:2. Ta poslední branka už byla jen taková kosmetická úprava.”

Fotogalerie