HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci porazili Kladno a berou čtvrtou výhru v řadě

Karlovarští dorostenci vyrazili na Kladno vstříc dalším bodům. Rytíři byli vyrovnaným soupeřem a ještě sedm minut před koncem základní hrací doby bylo skóre vyrovnané 4:4, zápas ale rozhodl svou trefou Samuel Šmajda, který se v tomto utkání prosadil hned dvakrát. Energetici si tak domů odvezli tři body a čtvrtou výhru v řadě.
ELIOD Extraliga dorostu, 9. kolo, čt 10.10.2019, ČEZ stadion
Kladno
Karlovy Vary
4:5
1:2, 2:1, 1:2
Branky a nahrávky: 13. Chrenka (Šapovaliv), 22. Sojka (Šapovaliv, Chrenka), 25. Ticháček (Šapovaliv), 45. Sojka (Ticháček) – 9. Kupčo (Bulka), 19. Dorot (Černý), 31. März (Hohl, Sapoušek), 46. Šmajda (Bulka, Černý), 54. Šmajda.
Rozhodčí: Petružálek, Ondráček, Goltsch
vyloučení5:4
využití1:2
oslabení1:1
střely na branku22:28
diváci90
Kladno: Gabriška – Danda, Malý, Hvězda, Burger, Havel, Koštoval, Kohlíček, Ticháček – Vimmer, Hurta, Sojka, Kouba, Nedvěd, Ulrych, Adam, Šapovaliv, Chrenka
Karlovy Vary: Maleček – Dorot, Houdek, Bulka, Hohl, Vogel – Kupčo, Šlechta, Černý, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botoš, Sapoušek, März

Komentář k utkání

Velké drama na kladenském ledě odstartovalo již v úvodní třetině. Domácí ani hosté sice nevyužili své úvodní přesilové hry, jenže v té druhé již hosté udeřili. Domácí v polovině 9. minuty špatně střídali a početní převahu přetavil v úvodní branku zápasu Lubomír Kupčo. Domácím se podařilo vyrovnat o chvíli později, psal se čas 12:32 a Malečka překonal Samuel Chrenka. Do kabin se ale přeci jen šlo veseleji hráčům ze západu Čech, 66 sekund před první sirénou se totiž poprvé v sezoně prosadil Ondřej Dorot.

Gólová tahanice pokračovala i ve druhé třetině. Po patnácti vteřinách hry usedl na trestnou lavici faulující Černý a domácí po necelé minutě přesilovku využili, o vyrovnání se postaral Adam Sojka. Otočku ve skóre pak přinesla 25. minuta, premiérovou gólovou radost v sezoně prožil Jiří Ticháček a Kladno vůbec poprvé v zápase vedlo. Jenže ani vedení Rytířů netrvalo příliš dlouho. Zrovna, když se utkání překulilo do své druhé poloviny, zařídil vyrovnání karlovarský Lukáš März.

Velkou příležitost odskočit svému soupeři dostali energetici ve 44. minutě, kdy byl vyloučen kladenský Koštoval, jenže gólovou radost prožila opačná strana, protože ve vlastním oslabení ekóroval Adam Sojka, který se trefil podruhé v zápase a celkově podesáté v sezoně. Hosté se vyrovnání dočkali velice brzy, na trestné stále ještě seděl Koštoval, když se sedm sekund před jeho návratem na led prosadil Samuel Šmajda a znovu tak platil nerozhodný stav. O vítězi zápasu rozhodla jediná akce a znovu nebyl na ledě shodný počet hráčů na obou stranách. Na konci 53. minuty usedl na trestnou lavici hostující Dorot, ale ani tentokrát se z branky neradovali hráči týmu, který měl k dispozici přesilovou hru. Ve vlastním oslabení překonal kladenského gólmana Samuel Šmajda, který tak vystřelil svému týmu důležitou výhru.