HC Energie Karlovy Vary

Šmajdův hattrick pomohl ke skolení Bílých Tygrů

Dorostenci jsou po úvodních dvou zápasech druhé fáze soutěže stoprocentní. Celek vedený trenéry Šikem a Andrysem si vyšlápl na Liberec. Duel s Bílými Tygry rozhodlo poslední dějství, v němž domácí Energie vstřelila hned tři branky, avšak Severočeši se netrefili ani jednou. K vítězství 7:3 přispěl hattrickem útočník Samuel Šmajda (na snímku).
ELIOD Extraliga dorostu, 2. kolo, so 30.11.2019, KV Arena
Karlovy Vary
Liberec
7:3
1:2, 3:1, 3:0
Branky a nahrávky: 15. Rymon (Šlechta, Vogel), 21. Šmajda (Šlechta), 31. Sapoušek (Bulka, Matas), 39. Bulka (Šmajda) – 1. Měchura (Trunda), 19. Gajda (Trunda), 25. Trubna (Hujer).
Rozhodčí: Malá – Malý, Sýkora
vyloučení3:6
využití5:3
oslabení0:0
diváci96
Karlovy Vary: Kubát – Dorot, Houdek, Bulka, Hohl, Vogel – Kupčo, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botoš, Sapoušek, März
Liberec: Krátký – Böhm, Hladík, Šedivý, Dvořák, Patzelt, Tůma – Hujer, Putz, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Kříž, Měchura, Plos, Masař, Rossmy, Gajda

Komentář k utkání

Energetici ve třetím utkání na domácím ledě v řadě útočili na třetí výhru za sebou, komplikace pro ně přišly však již v samotném úvodu. Uběhlo deset sekund, když byl vyloučen Samuel Šmajda a v čase 00:32 už hosté vedli, když přesilovou hru využil Adam Měchura. Domácí se vyrovnání dočkali na konci 15. minuty, kdy svou čtrnáctou brankou v sezoně srovnal skóre Dominik Rymon. Do šaten však přeci jen odcházeli veselejší liberečtí mladíci, kterým vedení vrátil v čase 18:10 Petr Gajda, ten se trefil v probíhajícím rořníku extraligy vůbec poprvé.

Jak vstoupili skvěle do úvodní třetiny hosté, tak vyšel úvod druhé části i energetikům. I těm stačilo pouhých 32 sekund od začátku třetiny, aby dokázali změnit skóre, vyrovnávací branku měl na svědomí Samuel Šmajda. Hosté se ještě jednou v utkání ujali vedení, v čase 24:05 propálil Malečka Tomáš Trunda. Domácí zareagovali krátce po polovině zápasu, kdy v čase 30:27 potřetí v zápase vyrovnali, tentokrát se prosadil Robin Sapoušek. Obrat ve skóre a vůbec první vedení energetiků v zápasu zařídil v čase 38:19 Kryštof Bulka, který využil přesilovou hru.

Domácí o své třetí výhře v řadě definitivně rozhodli v závěrečné dvacetiminutovce, krátce před uplynutím její poloviny se prosadil Ondrej Príhoda. Závěr zápasu pak patřil Samuelu Šmajdovi. Ten nejprve v čase 58:15 dodal klid na hokejky domácích, kdy zvyšoval už na 6:3, dvě sekundy před koncem pak zkompletoval hattrick.