HC Energie Karlovy Vary

Povinnost splněna na výbornou, dorost si poradil s Přerovem

Poslední celek fáze o umístění v play off ELIOD Extraligy dorostu, Přerov, neměl dělat energetikům problémy a Západočeši předzápasovým očekáváním dostáli. Ačkoliv se ještě v první třetině se Zubry trochu přetahovali, domácí dvakrát srovnali, od prostředního dějství už měli jednoznačně navrch Karlovarští a nakonec si dobruslili pro výhru 6:3. Díky ní tak poskočili už na třetí příčku v tabulce druhé části soutěže.
ELIOD Extraliga dorostu, 4. kolo, so 7.12.2019
Přerov
Karlovy Vary
3:6
2:2, 0:2, 1:2
Branky a nahrávky: 13. Šilhavý (Štíbr, Brázda), 17. Jobánek (Halík), 48. Šilhavý (Brázda) – 2. März (Hohl), 15. Rymon, 22. Príhoda (Kupčo), 28. Šmajda (Rymon), 50. Rymon (Šmajda), 60. Kupčo (Botoš).
Rozhodčí: Grygera – Kociňák, Zapletal
vyloučení4:6
využití0:1
oslabení0:1
střely na branku23:35
diváci125
Přerov: Žurek – Koblížek, Růžička, Tomiga, Holík, Billa – Štíbr, Mašek, Brázda, Kuncek, Halík (C), Hradil, Kuchta, Hyža, Marek, Buršík, Mann, Jobánek (A), Šilhavý (A)
Karlovy Vary: Kubát – Dorot, Houdek (C), Bulka, Anton, Hohl, Vogel – Kupčo, Šlechta, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botoš (A), Sapoušek, März (A)

Komentář k utkání

Po prohře v Hradci vyrazili karlovarští dorostenci pro body do Přerova a cestu za jejich ziskem zahájili už ve 2. minutě, kdy se při Hradilově vyloučení prosadil v přesilové hře Lukáš März. Hosté drželi vedení až do konce 13. minuty, kdy vyrovnal přerovský Michal Šilhavý. Radost domácích z vyrovnání ale netrvala ani dvě minuty, vedení hostům vrátil Dominik Rymon. Gólová přetahovaná ale pokračovala ještě v první třetině, v čase 16:50 znovu domácí vyrovnali, a to zásluhou Jonáše Jobánka.

Hosté nakročili za důležitými třemi body ve druhé dvacetiminutovce, kdy se prosadili hned dvakrát. Hned po 71 sekundách druhé části poslal energetiky potřetí v zápase do vedení Ondřej Príhoda, na jeho trefu navázal v čase 27:32 Samuel Šmajda a svěřenci trenéra Vojtěcha Šika odcházeli do šaten s dvougólovým vedením.

O to je sice v čase 47:42 připravil přerovský Michal Šilhavý, který svým druhým gólem v utkání snížil na rozdíl jediného gólu, jenže za dvě minuty už hosté znovu vedli o dvě branky, kdy se rovněž podruhé v utkání trefil Dominik Rymon. Definitivní pojistku na tři body pro Energii přidal 54 sekund před koncem při vlastním oslabení Lubomír Kupčo.