HC Energie Karlovy Vary

Dorost schytal výprask, Slavia rozstřílela Energii sedmi góly

Dorostenci po delší době zaváhali. Svěřenci trenérů Šika a Andryse si ve čtvrtečním utkání na domácím ledě vysloužili debakl od celku z hlavního města. Slavia na západě Čech skórovala hned sedmkrát a zaslouženě brala všechny tři body.
ELIOD Extraliga dorostu, 5. kolo, čt 12.12.2019
Karlovy Vary
Slavia
2:7
1:3, 1:0, 0:4
Branky a nahrávky: 20. März (Matas, Hohl), 38. Príhoda (Hohl) – 6. Brummel (Vlasák, Palát), 10. Novák, 18. Hofmann (Malínek), 43. Kluch (Štancl, Vlasák), 56. Malínek (Dráb, Skoupý), 57. Hamršmíd (Novák, Stejskal), 59. Brummel (Hrdlička).
Rozhodčí: Plachý – Baxa, Žižka
vyloučení5:6
využití0:2
oslabení0:1
střely na branku23:40
Karlovy Vary: Kubát (Maleček) – Havlík, Dorot, Houdek (C), Bubeliny, Hohl (A), Vogel – Pastor, Šlechta, Ondřejka, Černý, Váňa, Šmajda, Príhoda, Bubanec, Matas, Varvařovský, Sapoušek, März
Slavia: Volevecký (Vávra) – Hrdlička, Stejskal, Weitz, Dráb, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Malínek, Jokl, Hamršmíd, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann (A), Štancl

Komentář k utkání

Karlovarští dorostenci se na domácí led vrátili takřka po čtrnácti dnech, návrat to ale nebyl vůbec povedený a o osudu zápasu znatelně rozhodla již úvodní třetina. Na konci 6. minuty se hosté ujali vedení v přesilové hře, kdy se za Malečkova záda trefil Maxim Brummel. I druhá branka padla při nerovnovážném počtu hráčů na ledové ploše, tentokrrát se ale Slávisté prosadili při vlastním oslabení, ve kterém skóroval Michal Novák. Další hřebík do karlovarské rakve zatloukl v čase 17:33 Jakub Hofmann a za stavu 0:3 to s karlovarskými hráči vypadalo všelijak, jen ne dobře. Jiskřičku naděje pro domácí pak třináct sekund před koncem první třetiny vykřesal Lukáš März, který snížil manko domácích na dvě branky.

Druhá dvacetiminutovka byla gólově klidnější, to se však nedalo říci o počtu vyloučených hráčů. Na trestnou lavici postupně usedlo hned sedm hokejistů, jenže ani jeden z týmů nedokázal početních výhod využít. Skóre se tak měnilo až krátce před druhou sirénou, kdy se v čase 37:41 trefil Ondřej Príhoda a snížil ztrátu domácích na jediný gól.

Naděje na domácích na bodový zisk ale vzaly za své poměrně záhy. Hned v první minutě poslední periody putoval na trestnou lavici Robin Sapoušek a pět vteřin před jeho návratem na led hosté přesilovku využili, trefil se Tomáš Kluch. Domácí dlouho drželi nadějný stav, jenže Pražané velkou střeleckou aktivitu dokázali přetavit ještě v další tři góly. V čase 55:02 zvyšoval už na 5:2 Vojtěch Malínek, o minutu a půl později přidal další branku hostů Jan Hamršmíd a 80 sekund před koncem se podruhé v utkání prosadil Maxim Brummel. Pražené tak z ledu Energie odjeli po výhře 7:2 se všemi body.