HC Energie Karlovy Vary

Vítkovice přehrály dorostence, tři body tak putují na Ostravsko

Mladším energetikům se úvodní zápas po Novém roce moc nevydařil. Ačkoliv bylo utkání celkem vyrovnané, Vítkovice výsledkem 2:6 potvrdily, že první příčka v tabulce zatím patří jim.
ELIOD Extraliga dorostu, 8. kolo, so 4.1.2020
Karlovy Vary
Vítkovice
2:6
1:2, 0:2, 1:2
Branky a nahrávky: 16. Dorot (Príhoda), 47. Rymon (Kupčo) – 5. Rajčan (Holaník, Pavelec), 8. Pavelec (Petr, Melovský), 27. Melovský (Přibyl), 28. Rajčan (Prčík, Bystroň), 51. Schauer (Prčík), 59. Schauer (Holaník, Melovský) .
Rozhodčí: Pastier - Baxa, Bláha
vyloučení2:2
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku30:31
zblokované střely0:0
diváci71
Karlovy Vary: Maleček (Jiskra) – Bulka, Dorot, Hohl, Havlík, Anton, Vogel – Šmajda, Rymon (A), Šlechta, Kupčo, Sapoušek, Príhoda, Matas, Botoš (C), März (A)
Vítkovice: Münch (Bartošák) – Prčík, Bystroň (A), Puchala, Bialy, Kosina, Vřeský, Řepa – Schauer, Rajčan, Holaník (C), Přibyl, Petr (A), Melovský, Pavelec, Skřipčák, Irgl

Komentář k utkání

Úvodní třetina nezačala pro energetiky moc vesele. Hned v páté minutě se podařilo skórovat Samuelu Rajčanovi. Po tomto gólu se karlovarští dorostenci snažili skóre vyrovnat, ale marně. Naopak znovu udeřil hosté, když Petr Pavelec si v osmé minutě našel cestičku přes domácího brankáře. Od této situace, se hra přelévala ze strany na stranu, až do šestnácté minuty, kdy Ondřej Dorot rozvlnil soupeřovu síť.

Od začátku druhé dvacetiminutovky si puk hlídali více vítkovičtí hráči. To se také projevilo ve dvacáté sedmé minutě, kdy z levého kruhu vypálil Matyáš Melovský. Energie se po této střele nestačila ani vzpamatovat, a po patnácti vteřinách byl v brance další gól. Nepřehledné situace před Štěpánem Malečkem využil Samuel Rajčan. Do konce třetiny měla Energie jen pár šancí, Vítkovice nenechávaly karlovarského gólmana v klidu.

Do závěrečné části zápasu se energetici vrhli vší silou. Na kotouči se týmy po chvilkách střídaly. Ve čtyřicáté šesté minutě nestihl včas zareagovat vítkovický brankář Marian München a Dominik Rymon tak připsal Energii druhý gól. Čtyři minuty na to vystřelil z mezikruží Jan Schauer a propálil obranu i brankáře. Energetici se do posledních minut drželi na puku. Necelou minutu a půl před koncem se Vítkovice dostaly ke kotouči a při zmatku před brankou se ho podařilo dostat pod betony opět Janu Schauerovi.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): “Vítkovice jsou na čele tabulky. Věděli jsme, že přijede těžký soupeř. Zápas byl podle očekávání na vysoké úrovni. Hodně rozhodly individuální chyby, na druhou stranu jsme měli obrovské šance. Nebyli jsme ale schopni dát gól a to de facto rozhodlo. Gratulace Vítkovicím ke třem bodům. My po vánoční přestávce, kde jsme asi hodně najedeni, se z toho dostaneme a jdeme dál.”