HC Energie Karlovy Vary

Dorost prohrál podruhé v řadě, tentokráte nestačil na Třinec

Karlovarským dorostencům nevyšel ani druhý zápas kalendářního roku 2020. Do lázeňského města zavítal po Vítkovicích další soupeř z daleka, tentokráte celek Ocelářů. Energii proti Třinci nepomohly ani dva zásahy Dominika Rymona.
ELIOD Extraliga dorostu, 9. kolo, pá 10.1.2020
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
3:5
0:1, 2:2, 1:2
Branky a nahrávky: 21. Kupčo (Sapoušek), 33. Rymon (Remeš), 47. Rymon (Kupčo) – 3. Hrůzek (Hlávka), 26. Petrovský (Hrůzek, Procházka), 35. Šutý, 41. Petrovský (Ročák), 53. Šutý (Jánoš, Šotkovský).
Rozhodčí: Knapík - Pěkný, Žižka
vyloučení5:7
využití0:1
oslabení1:1
Karlovy Vary: Hájek – Dorot, Anton, Bulka, Hohl (A), Vogel, Havlík – Remeš, Kupčo, Šmajda, Příhoda, Matas, Rymon, Botoš (C), Sapoušek (A), März.
Oceláři Třinec: Halouzka – Hykl, Andrle, Ročák, Žabka, Bujak, Hrůzek (A) – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský (A), Jánoš, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek (C), Procházka.

Komentář k utkání

Druhé utkání v novém kalendářním roce energetikům nevyšlo a že nepůjde podle představ naznačil už samotný úvod zápasu. Po 71 sekundách domácí špatně střídali a hosté přesilovou hru dokázali využít, když v čase 02:25 poslal hosty do vedení Filip Hrůzek. Domácí svého soka v úvodním dějství přestříleli, brankáře Halouzku ale překonat nedokázali a do kabin tak putovali s jednobrankovým mankem.

Co se nepodařilo energetikům v úvodní třetině, na to jim stačilo pouhých 44 sekund druhé třetiny. Lubomír Kupčo překonal brankáře Třince a srovnal stav zápasu na 1:1, čímž odstartoval přetahovanou, která pokračovala až do konce prostřední části. V čase 25:49 totiž poslal hosty znovu do vedení Servác Petrovský, jenže i na to dokázali domácí zareagovat, když v polovině 33. minuty vyrovnal Dominik Rymon. O devět sekund později mohli energetici poprvé v zápase vést, když byl vyloučen Žabka, nastal ale pravý opak,když vteřinu před návrat třineckého obránce poslal hosty ve vlastním oslabení do vedení Patrik Šutý.

A na začátku třetí dvacetiminutovky bylo pro energetiky ještě hůře. Jen šestačtyřicet sekund ukrojila časomíra ze třetího dějství, když už na 4:2 pro Třinec zvyšoval svým druhým gólem v zápase Servác Petrovský. Domácí se vrátili do zápasu paradoxně při vlastním oslabení. Na trestné lavici seděl Vogel, když se rovněž podruhé v utkání trefil Dominik Rymon. O výsledku zápasu definitivně rozhodla 53. minuta, kdy se mezi dvougólové střelce rovněž zapsal Patrik Šutý, jenž tak definitivně rozhodl o zisku tří bodů pro Třinec.