HC Energie Karlovy Vary

Dorost letos stále bez bodu, proti Boleslavi nezvládl druhou třetinu

Karlovarským se v letošním kalendářním roce vůbec nedaří, ze tří utkání nebrali body ani jednou. Proti Bruslařům to sice po první části vypadalo nadějně, stav byl vyrovnaný 1:1, té druhé však domácí inkasovali tři branky. Energii nespasily ani dva góly Jana Botoše, a znovu tak končí s prázdnou.
ELIOD Extraliga dorostu, 10. kolo, so 11.1.2020
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
3:5
1:1, 0:3, 2:1
Branky a nahrávky: 12. Botoš (Dorot), 50. Sapoušek (Vogel, Hohl), 58. Botoš (Remeš, Vogel) – 1. Haas (Peca, Plíšek), 24. Strnádek (Rajgl, Moravec), 26. Křepelka (Haas), 40. Haas (Křepelka, Polák), 51. Plíšek (Peca, Jasečko).
Rozhodčí: Růžičková – Tvrdík, Hanák
vyloučení4:2
využití0:1
oslabení1:0
střely na branku23:34
diváci76
Karlovy Vary: Jiskra – Bulka, Dorot, Hohl (A), Havlík, Vogel, Anton – Šmajda, Šlechta, Remeš, Kupčo, Sapoušek (A), Príhoda, Matas, Botoš (C), März.
Ml.Boleslav: Šatný – Křepelka (A), Hrouda, Jasečko (A), Vochvest, Rajgl, Moravec – Plíšek, Haas (C), Peca, Polák, Vítek, Sluka, Hruška, Strnádek, Kredl.

Komentář k utkání

Do úvodní třetiny nasadili hosté rychlé tempo, domácí hokejisty zaskočili rychlým gólem, který padl už po 33 vteřinách hry. Mladoboleslavský kapitán Oskar Haas po vyhraném buly střílel z mezikruží a kotouč podjel pod nataženým Jiskrovým betonem. Karlovarští sice puk vystřelili z branky, podle rozhodčích už byl ale za brankovou čarou. Zápas se postupně srovnával a energetici se dostávali zpět do hry. Ve dvanácté minutě mohl skórovat Robert Šlechta, jenž dorážel Kupčovo nahození, Šatného však nepřekonal. Domácí nemuseli dlouho smutnit, jelikož se v téže minutě po prosadil z dorážky po Dorotově střele Jan Botoš a srovnal stav. K vidění byl atraktivní hokej plný velkých šancí, žádná branka už ale do první přestávky nepadla.

Druhá dvacetiminutovka začala za vyrovnaného stavu, což už po necelých čtyřech minutách hry neplatilo. Tomáš Rajgl zavezl kotouč za branku, odkud nahrál přímo na hůl připraveného Matěje Strnádka, jenž zakončil přesně do pravého dolního rohu Jiskrovy svatyně. Záhy k tomu Karlovarští špatně vystřídali, hráli v šesti a byli potrestáni dvěma minutami. Bruslaři to za minutu potrestali, když Karel Křepelka vyslal překvapivou střelu od modré, na kterou domácí brankář nestihl zareagovat. Na kotouči byli více hokejisté Mladé Boleslavi a měli nespočet velkých šancí. Dvanáct vteřin před koncem periody se zpoza pravého kruhu podruhé prosadil Oskar Haas a hosté odskočili už do tříbrankového vedení.

Ve 44. minutě mohl navíc další gól přidat Jakub Vítek, z dorážky ale trefil pouze tyč. O čtyři minuty později Daniela Sluku podrážel Kryštof Bulka a jelo se trestné střílení. To však mladoboleslavský forvard neproměnil a navíc hosté po chvíli inkasovali branku, kdy Vogelovu střelu úspěšně ztečoval Robin Sapoušek. Radost ovšem energetici dlouho neměli, jelikož se záhy prosadil na druhé straně po Pecově přihrávce Jindřich Plíšek. Karlovarští se nevzdávali a na Boleslav dále útočili. V 58. minutě byl za podrážení vyloučen Anton, ani to ale Západočechy nezastavilo. Obránci Boleslavi nechali příliš prostoru pro Jana Botoše, ten si s hostujícím brankářem pohrál a připsal si druhou trefu v zápase. Víckrát už se ale domácí prosadit nedokázali a tři body putují do Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie): Nastoupili jsme do zápasu stejně, jako do minulých dvou, což znamená, že jsme byli absolutně mentálně nepřipraveni. To je náš největší problém po vánoční pauze. Z tohoto malého problému se samozřejmě dostane, jen to vezme nějaký čas a věřím, že na play-off budeme připraveni. Gratuluji Mladé Boleslavi ke třem bodům.

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Určitě jsme rádi, že jsme bodovali za tři body. Jediné, co nás může v tom utkání mrzet, je koncovka, protože jsme měli těch šancí hodně, gólů jsme mohli dát daleko více. Je to jediná věc, která nás mrzí a na které musíme zapracovat. Jinak jsme, jak už jsem říkal, rádi za tři body.