HC Energie Karlovy Vary

Dorost ovládl west derby v prodloužení

Po nevydařeném úvodním utkání si chtěli dorostenci spravit chuť ve West derby. Po prvních dvou třetinách to vypadalo na výhru, energetici vedli 3:1. Plzeňští ale stav dorovnali a za stavu 4:4 se pokračovalo do prodloužení. V tom se prosadil kapitán Energie Robin Sapoušek a domácí tak berou dva body.
ELIOD Extraliga dorostu, 2. kolo, so 19.9.2020
Karlovy Vary
Plzeň
5:4p
1:0, 2:1, 1:3 - 1:0
Branky a nahrávky: 10. Šmajda (Sapoušek), 22. Šlechta (Varvařovský, Váňa), 39. Zeman (Dorot), 51. Csabi, 62. Sapoušek (Krajčík) – 23. Schindler N. (Pešek, Soukup), 47. Pešek (Soukup, Buzek), 53. Pešek (Soukup, Hořejší), 58. Řehoř (Bláha, Mazanec)
Rozhodčí: Kostourek – Baxa, Hanák
vyloučení7:5
využití1:2
oslabení0:0
střely na branku27:38
diváci53
Karlovy Vary: Maleček – Krajčík, Dorot, Kočí "A", Anton, Zolnaj, Smýkal – Šmajda "A", Sapoušek "C", Csabi, Šlechta, Váňa, Zeman, Holejšovský, Pastor, Varvařovský
Plzeň: Lokajíček – Hodinář "C", Lučan, Bláha, Dolhý "A", Buzek, Schindler S., Černý – Pešek, Soukup "A", Schindler N., Řehoř, Mazanec, Sieger, Hájek, Hořejší, Křemen

Komentář k utkání

V úvodní části hry měli navrch domácí hokejisté. Měli mnohem více ze hry a hosty k ničemu nepouštěli, plzeňský gólman Jan Lokajíček si připsal nespočet důležitých zákroků. V 9. minutě byl vyloučen Jan Hodinář za sekání, což se energetikům podařilo potrestat. Robin Sapoušek přihrál ve středním za obranu najíždějícímu Samuelu Šmajdovi, který po samostatném úniku vymetl levý horní roh Lokajíčkovy svatyně. Poté se hra trochu uklidnila a Energie v herní převaze pokračovala i po zbytek třetiny.

Druhá dvacetiminutovka nabrala na atraktivnosti. Na ledě bylo k vidění mnohem více střel a útočných akcí. Hned po necelých dvou minutách hry se prosadil Robert Šlechta. Indiáni ale rychle odpověděli a na 1:2 snižoval Nicolas Schindler. Na přelomu poloviny utkání po opuštění trestné lavice jel sám na plzeňskou branku Robert Šlechta, Lokajíček si s jeho střelou ale poradil. Ke konci třetiny se mohli energetici znovu radovat, po Dorotově pasu prostřelil hostujícího brankáře Matěj Zeman.

Třetí část na tempu rozhodně neztratila. Ve 43. minutě mohli hosté snížit, Ondřej Pešek svou střelou ale trefil pouze tyč. O tři minuty později už se ale plzeňský forvard prosadil úspěšně, svou přesnou střelou zpoza kruhů překvapil Štěpána Malečka v brance. Indiáni začali tlačit, aby urvali nějaké body, v polovině třetiny ale bohužel pro ně Energie přidala další branku, tentokrát skóroval Adam Csabi. Záhy se však před Malečkem utvořil závar, ze kterého gólově těžil znovu Ondřej Pešek. Karlovarští dělali vše proto, aby si ze zápasu odnesli tři body. Pět minut před sirénou se ovšem nechal vyloučit Matteo Kočí, čehož hosté využili. Plzeňští si pohráli s karlovarskou obranou a na konci pěkné kombinace stál Denis Řehoř a utkání tak pokračovalo do prodloužení.

V tom se málem vítězi stali hosté, Marek Soukup se propracoval až k Malečkovi, ten ale kotouč zachytil. Chvíli poté se na druhé straně po Krejčíkově přihrávce prosadil domácí kapitán Robin Sapoušek, který pro svůj tým zařídil druhý bod.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): ,,Oproti minulému utkání nám vyšel úvod. Začal nám dobře pracovat náš forčeking, zápas jsme odehráli slušně. Jenomže posledních deset minut nás trochu zradila soubojovost, tím že jsme úplně nechtěli bojovat v rohu kluziště o kotouč. To se nám vrátilo tím, že soupeř vyrovnal. Naštěstí jsme souboj dotáhli v prodloužení do vítězného konce.“

František Bombic (HC Plzeň 1929): ,,První část byl z naší strany nervózní, možná to bylo tím, že to byl náš první letošní zápas. Od druhé třetiny se naše hra velmi zlepšila, bohužel jsme ale neproměňovali šance jako náš soupeř. S bodem jsme ale spokojeni, vzhledem k tomu, že jsme prohrávali několikrát o dvě branky.“