HC Energie Karlovy Vary

Dorost veze výhru z Boleslavi a je první

Karlovarští dorostenci napravili zaváhání z posledního extraligového utkání, kdy padli doma s Třemošnou. Ve čtvrtečním pátém kole naopak porazili dosavadního lídra z Mladé Boleslavi na jeho ledě a svého soupeře vystřídali na čele neúplné tabulky! Třemi body k výhře energetiků přispěl útočník Robin Sapoušek (na fotce).
ELIOD Extraliga dorostu, 5. kolo, čt 1.10.2020
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
2:5
2:3, 0:2, 0:0
Branky a nahrávky: 10. Polák (Tůma), 20. Gron (Hruška) – 3. Csabi (Sapoušek), 11. Sapoušek (Šlechta), 19. Csabi (Šmajda, Kočí), 36. Pastor (Sapoušek), 37. Šlechta (Rymon, Trögner).
Rozhodčí: Wagner - Serbus, Maštalíř
vyloučení2:4
využití1:0
oslabení0:0
Ml.Boleslav: Král – T. Moravec, Sypecký, Vochvest (C), Hlinský, Halman, Vlasák, Tůma – Hasmar, Mizera, Pavlík, Hrouda, Polák (A), Hruška (A), Steklý, Vítek, Gron, Vlach.
Karlovy Vary: Maleček – Zolnaj, Krajčík, Kočí (A), Dorot, Anton – Šlechta, Šmajda (A), Varvařovský, Trögner, Rymon, Csabi, Sapoušek (C), Pastor.

Komentář k utkání

Do utkání na ledě Mladé Boleslavi vstoupili lépe hráči Karlových Varů, kteří ze třetiny plné gólových šancí získali více. Do vedení šli již ve třetí minutě hry, když vstřelili krásný gól. Energetikům se podařilo úplně vyšachovat boleslavskou obranu a u pravé tyče byl volný Adam Csabi, který už zakončoval do prázdné brány. Bylo to tedy 1:0. Bruslařům trvalo několik minut, než se do zápasu dostali. Problémy jim dělaly hlavně četné nepřesnosti, například v přihrávkách.

V 10. minutě však Středočeši vyrovnali. Z levého kruhu namířil přesně do pravého horního rohu karlovarské branky Vojtěch Polák. Po minutě už ale znovu vedly Karlovy Vary. Po přihrávce zpoza brány zakončil přesně Robin Sapoušek. Ve 14. minutě byli Mladoboleslavští velice blízko vyrovnávacímu gólu. Konkrétně Tomáš Moravec vyslal prudkou střelu z kruhu mezi brankářovy betony. Mezi nimi kotouč skutečně prošel, ale následně nezamířil do brány.

V závěru první třetiny však padly ještě dvě branky. Nejprve odskočily na 3:1 Karlovy Vary zásluhou Adama Csabiho, který znovu mazaně zakončil od pravé tyče, kde na to měl prostor. Slušný rozruch se podařilo vyvolat Bruslařům krátce před sirénou. Nejprve rázně vystřelil Jakub Hrouda, ale to puk do branky ještě neprošel. O chvíli později se ale během závaru postaral o úspěšnou dorážku Stanislav Gron. Po 20 minutách tak bylo skóre 3:2 ve prospěch Západočechů.

Ve druhé třetině si Karlovy Vary zahrály poprvé přesilovou hru. Během ní měly mnoho šancí a držely Bruslaře pod tlakem, gól z toho však nevytěžily. Nejblíž k němu byly možná po Krajčíkově střele, to totiž zacinkala tyč Královy branky.

Tlak Západočechů trval i v dalších minutách. V rozmezí jedné jediné navíc přidali dva góly. Hosté drželi domácí v jejich obranném pásmu již několik dlouhých sekund. Středočechům už docházely síly, čehož energetici využili. Z mezikruží se trefil mezi brankářovy betony Tobiáš Pastor. Na 5:2 pro Karlovy Vary navýšil o minutu později Robert Šlechta, kterého Středočeši přímo před brankou neubránili. Ten následně zakončil do odkryté branky, a to v momentě, kdy byl Jakub Král vyjetý u levé tyče. V závěru navíc karlovarští dorostenci faulovali, a tak se hrála přesilovka domácích, kterou si Boleslavští přenesli i do třetího dějství.

V úvodu třetího dějství zaznamenali Bruslaři několik šancí, z branky se však neradovali. Ve 49. minutě dostali navíc přesilovku, když potrestal hlavní rozhodčí trenéra Karlových Varů za nesportovní chování. Trenér na sudího Wagnera totiž pořvával a nesouhlasil s přerušením hry po pádu jednoho z boleslavských hráčů za karlovarskou brankou. Početní výhodu však Mladoboleslavští nevyužili. Hra tak plynula dál za stavu 2:5 z pohledu domácích.

V samotném závěru hráli energetici ještě přesilovou hru. Během ní měli hned několik výrazných šancí, žádný gól už ale nepadl. Bruslaři chvíli před koncem zkusili power-play, z ní však už také branky nebyly. Karlovy Vary tak v důležitém souboji na ledě Mladé Boleslavi zvítězily 5:2 a posouvají se do čela tabulky.

Ohlasy trenérů

David Vrbata (BK Mladá Boleslav): Od začátku jsme tahali za kratší konec. Soupeř měl daleko lepší pohyb a byli na všech kotoučích na začátku zápasu dřív, což nám bralo docela dost sil. Musím říct, že Vary byly lepší a po zásluze vyhrály.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Zápas hodnotíme velmi pozitivně. Je to první zápas v sezóně, kdy jsme opravdu hráli podle našich představ. Mělo to veškeré parametry, jaké po hráčích chceme. Ať už jde o bruslařskou stránku, otáčení hry, okamžité zapojování se do útoku, napadání. Akorát malá kaňka byla důraz před naší bránou, z čehož jsme dostali dva góly. Jinak to ale byl zápas podle našich představ.