HC Energie Karlovy Vary

Junioři mají první výhru, na domácím ledě porazili Třinec

Karlovarští junioři zapisují v nové sezoně poprvé tři body. Ve druhém kole si svěřenci Václava Eismanna poradili s třineckými Oceláři, které porazili 4:2. Energetici tak pozitivně zareagovali na páteční porážku po nájezdech.
Juniorská liga Akademií, 2. kolo, so 5.9.2020
Karlovy Vary
Oceláři Třinec
4:2
2:0, 1:2, 1:0
Branky a nahrávky: 7. Adámek (Pohanka), 8. Rozhon (Jiskra, Tureček), 22. Kupčo (Jiskra, Bačo), 48. Tureček (Bulka, Sapoušek) – 23. Ramik (Kubíček), 30. Wardas.
Rozhodčí: Šindel – Gerát, Brejcha
vyloučení4:5
využití1:1
oslabení0:1
střely na branku34:24
Karlovy Vary: Hamrla (Horák) – Benda, Krajčík, Bulka, Tureček, Stejskal, Pohanka, Cestr – Adámek, Novotný, Šmajda, Kupčo, Sapoušek, Bačo, Rozhon, Jiskra, Rymon, Seidler, Remeš
Oceláři Třinec: Švančara (8. Švehlák) – Kareš, Homola, Kyselý, Kubíček, Marcinko, Hrůzek – Čmiel, Ramik, Matěj, Stránský, Wardas, Jobánek, Petrovský, Moškoř, Przybyla, Kašpárek, Procházka

Komentář k utkání

Obě mužstva vstoupila do utkání aktivně, na začátek se museli činit oba gólmani. Byli to ale Karlovarští, které start zachytil v lepším světle. Už v čase 06:12 otevřel skóre utkání po příhrávce od Pohanky útočník Lukáš Adámek. Uběhlo pouhých osmapadesát vteřin a Energie se znovu radovala. V levém kruhu se ocitl nikým nehlídaný Petr Rozhon, jenž svižnou střelou na vzdálenější tyč zvýšil ma 2:0. Třinecká lavička na nepovedený začátke okamžitě reagovala, Švančaru mezi třemi tyčemi nahradil Švehlák. Nový muž v brankovišti ještě v prvním dějství musel řešit několik složitých situací, v pozoru ale musel být i na druhé straně Patrik Hamrla. Ani jeden z nich už do konce třetiny neinkasoval.

V KV Areně se schylovalo v demolici, už po 66 vteřinách druhé části se totiž domácí celek dostal do tříbrankového vedení. Třinec neproměnil velkou šanci v podobě přečíslení dvou proti jednomu a na druhé straně udeřili Karlovarští. Kombinaci v útočném pásmu zakončil Lubomír Kupčo. Jenže nestalo se tak, Oceláři se dokázali vzpamatovat. V čase 22:47 se přiklonilo štěstí k hostům. Michal Ramik chtěl nahrávat, jeho přihrávka ale byla zablokovaná. Naštěstí pro třineckého útočníka se kotouč odrazil zpět na jeho hůl a Ramikovi zbývalo jen přehodit bezmocného Hamrlu. Karlovarská brankář se prezentoval jinak skvělým výkonem, jednu slabší chvilku si ale přeci jen vybral. Karlovarský mladík chtěl pomoci s rozehrávkou při vlastní početní výhodě, nicméně o puk jej připravil Tommy Wardas, jenž ho následně uklidil do nehlídané svatyně.

Oproti předchozím třetinám byla ta třetí od začátku o něco méně energičtější. Patrik Hamrla zpočátku držel Energii, skvěle se prezentovala i obrana domácích, z čehož nakonec pramenila i trefa domácího celku. David Tureček vyslal ve 48. minutě tvrdou ránu od modré, kterou zastavila až síť za Švehlákem. Karlovarští se zvedli oproti druhému dějství i defenzivně, Třinec se nedokázal dostat do vyložených šancí a když už ano, tak zakročil Hamrla. Svěřenci Václava Eismanna tak poprvé letošní sezoně slavili zisk tří bodů.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (HC Energie): „Jsme rádi, že máme tři body. Nehráli jsme ale celých šedesát minut tak, jak bychom chtěli. Měli jsme tam menší výpadek ve druhé třetině, kdy jsme si za stavu 3:0 mysleli, že o půjde samo. Objevila se tam taková lehkovážnost a byli jsme potrestáni dvěma góly. Od té doby musím říct, že jsme se zvedli. V kabině jsme si vysvětlili nějaké věci, řekli si, co chceme hrát a za třetí třetinu musím kluky pochválit. Myslím, že zaslouženě bereme tři body.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec: „Toto utkání nám utekl v první třetině, kdy jsme nestačili zachytit nápor domácích hráčů. Vytvořili jsme si čtyři vyložené šance, které jsme neproměnili. Od druhé třetiny si myslím, že ten zápas byl vyrovnaný, kdy jsme se do toho zápasu dostali kupodivu oslabeními. Pak tam byly nějaké sporné výroky, které jsme klasifikovali jinak, než soupeř a rozhodčí. Z toho jsme dostali čtvrtou branku. Bohužel jedem domů s prázdnou.

Fotogalerie