HC Energie Karlovy Vary

Junioři ustáli litvínovský tlak ve třetí třetině a slaví tři body

Karlovarští junioři slaví v podkrušnohorském derby. Energetici vedli už po jedenácti vteřinách díky trefě Davida Novotného (na snímku), před startem třetí periody pak bylo skóre již 3:0. Kvůli faulům však domácí povolili Litvínovu dvě branky, vedení už nicméně svěřenci Václava Eismanna nepustili.
Juniorská liga Akademií, 4. kolo, čt 8.10.2020
Karlovy Vary
Litvínov
3:2
1:0, 2:0, 0:2
Branky a nahrávky: 1. Novotný (Adámek, Rozhon), 26. Rymon (Bulka, Stejskal), 40. Sapoušek (Kupčo, Rymon) – 51. Berka (Jindra), 58. Jindra (Stehlík, Baláž).
Rozhodčí: Zubzanda – Juránek, Baxa
vyloučení3:2
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku31:33
Karlovy Vary: Maleček – Bulka, Stejskal, Benda, Krajčík, Pohanka, Vogel, Cestr, Blengino – Adámek (A), Novotný (C), Rozhon, Kupčo, Rymon (A), Bačo, Seidler, Sapoušek, Šmajda, Remeš
Litvínov: Zajíček – Hocelík, Baláž, Háva, Dej, Kadár, Kroupa – Jindra, Skuhrovec, Stehlík (C), Berka, Kysela, Slavík, Limanovský, Bartoš (A), Jouza (A), Iljuk, Čech, Brouček

Komentář k utkání

S jasným cílem odčinit porážky z posledních dvou zápasů šli do Podkrušnohorského derby karlovarští junioři a daný úkol začali energetici naplňovat hned samého začátku. Od úvodního buly totiž uteklo pouhých jedenáct sekund a domácí už vedli, trefil se kapitán Energie David Novotný.

Na další branky ale museli čekat takřka polovinu zápasu, než se v čase 25:31 prosadil Dominik Rymon. Domácí následně nevyužili přesilovou hru po vyloučení Deje, podobně si vedli při prohřešku stejného hráče na konci prostředního dějství, jen tři sekundy po návratu litvínovského hokejisty na led se ale přeci jen prosadili, na 3:0 zvýšil Robin Sapoušek.

Hosté se ale nevzdali. Jiskru naděje pro ně vykřesal v čase 50:09 Marek Berka a domácím deset minut před koncem třetí třetiny začala velice nepříjemná šichta ještě ztížená jejich fauly. Tresty Pohanky a Stejskala a následnou přesilovku Litvínova 5 na 3 domácí ještě ustáli, při dalším vyloučení Bulky už ale inkasovali. V čase 57:32 využil přesilovku David Jindra a hosté byli na dostřel. Domácí ale závěrečnou snahu Severočechů o vyrovnání ustáli a v posledním utkání před nucenou pauzou vybojovali vítězství.