HC Energie Karlovy Vary

Junioři na Kladně dostali šest branek

Karlovarským juniorům nevyšel ani druhý zápas tohoto víkendu. Po páteční prohře na Spartě tentokrát nestačili na Kladno, z jehož ledu si vezou šestigólový příděl. Prohru energetiků neodvrátila ani střelecká převaha.
Juniorská liga Akademií, 10. kolo, so 3.10.2020
Kladno
Karlovy Vary
6:2
2:1, 2:1, 2:0
Branky a nahrávky: 13. Šimek (Flachs, Čermák), 14. Ticháček (Šimek), 25. Routa, 35. Routa (Funk), 43. Hurta (Šíma), 48. Šapovaliv (Šimek) – 10. Kupčo, 23. Sapoušek (Rymon)
Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Štěpánek
vyloučení4:2
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku24:34
diváci80
Kladno: Burda – Flachs, Zíka (C), Funk (A), Ticháček, Sýkora, Kohlíček, Koštoval – Šíma, Hurta, Šimek, Bernat, Ton, Hrabík, Routa, Čermák (A), Kuzďas, Sojka, Šapovaliv
Karlovy Vary: Horák (35. Maleček) – Benda, Cestr, Bulka, Pohanka, Krajčík, Vogel, Stejskal, Bačo, Rymon, Sapoušek, Novotný (C), Šmajda, Adámek (A), Seidler, März, Kupčo

Komentář k utkání

Energetici přitom do utkání nevstoupili špatně. Před polovinou úvodní třetiny putoval na trestnou lavici domácí Funk a hosté přesilovku po minutě využili, v čase 09:44 otevřel skóre Lubomír Kupčo. Hosté se však z vedení dlouho neradovali. Uběhly dvě minuty a skóre bylo znovu vyrovnané, když se za domácí prosadil Filip Šimek. Obrat Kladna ještě v úvodní dvacetiminutovce dokonal o dalších 87 sekund později Jiří Ticháček.

Do druhé třetiny vstoupili lépe opět karlovarští hokejisté a necelé tři minuty od úvodního buly platil opět vyrovnaný stav, když se prosadil Robin Sapoušek. Kladno však, stejně jako v první periodě, rychle našlo odpověď na karlovarský gól. V čase 24:31 fauloval Bačo a nařízené trestné střílení proměnil David Routa. Stejný hráč pak o deset minut později prostřelil Horáka i podruhé a navýšil vedení Kladna již na 4:2. V tento moment utkání na chvíli skončilo pro Adama Horáka, kterého v brance vystřídal Štěpán Maleček, který tak zapsal premiérový start v juniorské nejvyšší soutěži.

Úvod třetí části patřil domácím. Nejprve v čase 42:24 zvyšoval už na rozdíl tří branek kladenský Vojtěch Hurta, v 48. minutě se trefila také posila z A-mužstva Rytířů, útočník Matyáš Šapovaliv. Po šesté brance Kladna se do branky energetiků opět vrátil Adam Horák. Ten sice již do konce utkání neinkasoval, konečné prohře 2:6 už ale nezabránil.