HC Energie Karlovy Vary

Junioři poprvé padli, v Plzni schytali debakl

Neporazitelnost karlovarských juniorů v nové sezoně je u konce. Úspěšnou sérii svěřenců trenéra Václava Eismanna rázně utnula v tradičním západočeském souboji Plzeň. O výsledku utkání jasně napověděla už úvodní třetina, kterou domácí vyhráli o čtyři branky.
DHL Extraliga juniorů, 7. kolo, út 28.9.2021
Plzeň
Karlovy Vary
8:0
4:0, 4:0, 0:0
Branky a nahrávky: 1. Adamec (Soukup, Marcel), 5. D. Soukup (Slanina, Kremláček), 11. Adamec (Marcel), 14. Kremláček (Dvořák, Dáňa), 22. Kopic (Slanina), 27. Dvořák (Hamšík, Malák), 27. Slanina (D. Soukup, Pánek), 36. Adamec (Marcel, D. Soukup).
vyloučení7:3
využití1:0
oslabení2:0
střely na branku32:21
diváci63
Plzeň: Němeček – Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Vajner, Malák (C), Kvasnička – Kopic, Adamec, Korčák, Dvořák, Slanina, Marcel, Soukup M., Soukup D., Ženíšek, Dáňa
Karlovy Vary: Bočan (11. – 26. Dybal) – Benda, Bulka, Pohanka, Krajčík, Kočí, Vogel – Ekrt, Rymon, Botoš, Šlechta, Sapoušek, Šmajda, Adámek L. (C), Seidler, Adámek M., Kupčo, Kusak

Komentář k utkání

Plzeň do zápasu vstoupila výrazně aktivněji a už po dvaceti sekundách otevřel skóre Václav Adamec, který se uvolnil po pravém křídle a svižnou střelou vymetl horní roh Bočanovy branky. Netrvalo dlouho a bylo to o dva. Jan Slanina s Dominikem Soukupem unikli při vlastním oslabení hráčům hostí a přečíslení dva na jednoho vyřešil druhý jmenovaný po přihrávce Slaniny zakončením mezi betony. Tlak indiánů sílil a když v osmé minutě karlovarský Seidler trefil pouze tyč Němečkovy klece, udeřili domácí znovu. Po nepřehledné situaci ve středním pásmu si Marcel Marcel všiml na ose volného Václava Adamce a ten svým druhým gólem zvýšil plzeňské vedení a vyhnal Bočana z brány. A to nebylo zdaleka vše! O necelé tři minuty později zakončil kombinaci Dáni s Dvořákem Vladimír Kremláček. Škodovka si ještě do konce první části vypracovala několik slibných šancí, ale střídající Dybal svůj tým podržel.

Druhá třetina začala stejně, jako ta první skončila. V samostatném úniku ještě Adamec neuspěl, ale Marek Kopic už z podobné situace ano. Útočník domácích v pádu nadvakrát překonal brankáře soupeře a Plzeň šla do trháku. A když Adam Dvořák při přesilovce dorazil střelu Hamšíka od modré, bylo to rázem o šest. O jednadvacet sekund později navíc dvojice Dominik Soukup a Jan Slanina znovu udeřila při početní nevýhodě, když tentokrát zakončoval Slanina střelou přes obránce na bližší tyč. Velké šance následně přišly i na straně soupeře. Nejdříve Lukáš Adámek neproměnil brejk dvou na nikoho a následně jeho mladší bratr Matyáš ztroskotal na výborně chytajícím Němečkovi. To modrobílí své šance proměnili. Václav Adamec se dočkal a ještě do konce druhé třetiny i s pomocí teče obránce soupeře zkompletoval svůj hattrick.

Třetí perioda už žádné branky nepřinesla, i když šancí na to měla obě mužstva požehnaně. Slanina, Marek Soukup, Kopic ani Marcel však neuspěli. Na druhé straně si se všemi pokusy Energie poradil Josef Němeček a připsal si tak už pátou nulu v šesti zápasech!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dnes jsme šli do zápasu s velkým očekáváním, protože na sebe narazily doposud dvě neporažená a bodově stoprocentní mužstva. Soupeř je velmi kvalitní a dobře vedený, dnešní nadílku si asi nezasloužili. Jejich gólmani neměli úplně svůj den, nám tam navíc napadalo úplně všechno a brzy bylo po zápase. Musíme se v hlavách připravit na další zápasy, které v brzkém sledu následují v pátek a v sobotu.“