HC Energie Karlovy Vary

Junioři vyhráli v Jihlavě, Kupčo zapsal šest bodů

Karlovarští junioři zahájili úspěšně víkendový trip. V pátečním duelu na ledě Jihlavy sice prohrávali, nicméně ještě v první třetině dokázali skóre otočit a posléze ve druhé třetině čtyřmi góly definitivně rozhodli. Na vysoké výhře 6:1 se podílel šesti body slovenský reprezentační útočník Lubomír Kupčo, který čtyři branky vstřelil a na další dvě nahrál.
DHL Extraliga juniorů, 10. kolo, pá 15.10.2021
Jihlava
Karlovy Vary
1:6
1:2, 0:4, 0:0
Branky a nahrávky: 16. Doležal (Topol) – 18. Rymon (Kupčo, Dorot), 18. Kupčo, 30. Kupčo (Šmajda, Bulka), 32. Kupčo (Rymon), 35. Šmajda (Rymon, Kupčo), 38. Kupčo (Benda, Rymon).
Rozhodčí: Mejzlík - Polák, Zídek
vyloučení3:4
využití0:0
oslabení0:2
diváci88
Jihlava: Krejčí – Kerber, Matějíček, Sapík, Vranka, Topol, Zeman – Zdarsa, Melenovský, Nevšímal – Vyvial, Doležal, Čermák – Rauš, Menšík, Jungwirth – Pavelec, Bačkovský.
Karlovy Vary: Bočan – Dorot, Benda, Vogel, Bulka, Blengino, Krajčík – Seidler, M. Adámek, L. Adámek – Šmajda, Rymon, Kupčo – Kusak, Botoš, Šlechta

Komentář k utkání

Podrobnosti připravujeme.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Základ všeho je, že soupeř byl lehčí, rychlejší, živější. Přestože v první třetině měli opticky více ze hry Vary, tak jsme dali jeden šťastný gól po soupeřově vlastňáku. Díky brankáři a pár šťastným odrazům jsme přežili i pár nebezpečných situací hostí. Pokud by první třetina skončila 1:0, tak jsme za určitých okolností mohli pomýšlet na lepší výsledek. Ale udělali jsme z celkem dobrého výkonu dva nesmysly. Nepokrytá standardka, buly u nás a vzápětí „sbohem rozume“ pokus o rozehrávku. Soupeř nás potrestal a ve druhé třetině bylo vidět, že je při chuti; větral naše obránce. Při absenci některých hráčů ze stabilní sestavy jsme použili nějaké nováčky a obrana a důraz v předbrankovém prostoru nás stál zápas. Ve druhé části jsme absolutně nepochytali rychlé útočníky Varů. Zaplaťpánbůh, že poslední dvacetiminutovku jsme odehráli nějak důstojně a skóre se už nezměnilo, protože ve druhé třetině to vypadalo, že můžeme dostat desítku. Ukázalo nám to, že ve chvíli, když si hráči na základě dobrých výsledků z minula myslí, že už jsou dost dobří, tak přijde nějaký podobný úder. Doufám, že se vrátíme k poctivé práci a zkusíme zabojovat o body v dalším utkání s Plzní.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): K našemu soupeři jsme přijížděli s velkou pokorou, jelikož jsme věděli o jeho síle především v domácím prostředí, kde dokázal zdolat Spartu a vyhrál i v Hradci Králové. Respekt si určitě domácí tým zasloužil. Nám se povedlo po prvním gólu Dukly bleskově odpovědět, což určilo ráz zápasu. Naše mužstvo plnilo velmi dobře koncept a když to trošku odlehčím, tak musím říct, že dnes svátek slavící Terezky by asi zaplesali nad výkonem naší formace Kupčo-Rymon-Šmajda. Co se týče produktivity a pohledných hokejových akcí vůbec, tak to bylo něco, čemu je třeba dát kredit. S výsledkem jsme maximálně spokojení.