HC Energie Karlovy Vary

Junioři opět vítězí! Kočí rozhodl těsně před koncem

Karlovarští junioři nastoupili v pátek v tréninkové hale oslabení proti Olomouci. Utkání to bylo vyrovnané, tvrdé a nakonec i radostné. Energetici totiž rozhodli díky střele Mattea Kočího až v samotném závěru. Po středečním zaváhání tak začíná nová vítězná vlna.
DHL Extraliga juniorů, 18. kolo, pá 19.11.2021
Karlovy Vary
Olomouc
2:1
1:0, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 7. Bulka (Kupčo, Šmajda), 59. Kočí (Seidler, Bulka) – 40. Fasner (Stratil, Gréč).
Rozhodčí: Zubzanda - Baxa, Pěkný
vyloučení5:9
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku34:21
diváci52
Karlovy Vary: Dybal – Benda "A", Krajčík, M. Kočí, Vogel, Pohanka, Dorot, Zolnaj – L. Adámek "C", M. Adámek, Príhoda, Kupčo, Bulka, Šmajda, Ekrt, Botoš "A", Seidler, Šlechta
Olomouc: Kmec – V. Kočí, Panáček, Gréč, Rajzík, Přecechtěl, Stratil – Tarnoczy "A", Kučera, Tichý, Poledna "C", Ministr "A", Matašovský, Ruda, Fasner, Fibigr

Komentář k utkání

Karlovarští nastoupili do utkání s Olomoucí jako velcí favoriti a to se snažili ukázat na ledě od první minuty. Začátek zápasu patřil jednoznačně jim, měli velikou převahu a nepouštěli soupeře vůbec k puku. Vytvořený tlak se jim brzy podařilo přeměnit v branku, v sedmé minutě se před brankou dostal k dorážce Kryštof Bulka a poslal domácí do vedení. Olomoučtí se pořádně do hry dostali až ve druhé části třetiny, párkrát zavítali do útočného pásma a i několikrát vystřelili, vyloženou šanci si ale nevytvořili.

Začátek druhé části byl velmi podobný, karlovarský výkon ale vydržel jen chvilku. Olomouc se s tempem srovnala velmi rychle, dost k tomu pomohla i spousta vyloučení na obou stranách. Hra se díky tomu kouskovala, domácí si nemohli vytvořit dlouhý tlak, z čehož jsou zvyklí střílet góly. Na hostující straně byl aktivní Kučera, prakticky každá jeho účast na ledě končila nějakou střelou, leč neúspěšnou. Veliká chyba přišla od domácích ke konci, zbytečné vyhození puku mimo led a následné oslabení pro ně skončilo fatálně. Olomoučtí měli silný tlak, z čehož dorážkou těžil Matyáš Fasner. Vzápětí si mohli vzít domácí vedení zpět, Lukáš Adámek ale mířil jen do tyče.

Olomoučtí cítili šanci a do poslední části vstoupili velmi aktivně. Drželi puk a snažili se tlačit, domácí to zkoušeli spíše z protiútoků. Oba týmy zároveň hrály poměrně opatrně, každé zaváhání mohlo být totiž potrestáno. Domácí měli velikou šanci při přečíslenou Bulky s Botošem, ale neuspěli. Hosté poté čtyři minuty před koncem cítili šanci při přesilovce, vzali si dokonce oddechový čas, ale záhy šli sami do čtyř. Už to vypadalo na prodloužení, když se do puku na modré opřel Matteo Kočí a trefil se zcela přesně, v týmu Energie propukla obrovská radost. Zbývala ještě minuta, hosté mohli zabojovat, přišlo ale vyloučení, k tomu trest pro trenéra za protesty a bylo hotovo. Oslabení energetici utkání zvládli a tři body zůstaly doma.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Před zápasem jsme se dostali do složité situace, protože dva naši klíčoví hráči, tvůrci hry, Dominik Rymon a Robin Sapoušek, nám vypadli ze sestavy na delší chvíli. Řešili jsme co nám to přinese, jak je nahradit a měli jsme téma, že se prostě potřebujeme rvát pro tým, za naše spoluhráče. Jsme strašně rádi, že jsme tohohle vydřeného vítězství dosáhli a hráči zaslouží obrovský kredit za úsilí investované do utkání. Těší mě i způsob vstřelení vítězné branky Matteem Kočím a následná radost.

Olomoucký trenérský tým se k utkání nechtěl vyjádřit.