HC Energie Karlovy Vary
Příprava dorostu, President Cup Třinec, pá 6.8.2021
Vítkovice
Karlovy Vary
5:3
4:0, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 3. Saxa (Fibigr), 11. Šmak (Vítek), 14. Tobola, 18. S. Glas (Činčala), 59. Tobola – 31. Pavelec (Pastor, Šmid), 45. Pavelec, 57. Csabi.
Rozhodčí: Rapák - Kapitanov, Bernkopf.
vyloučení5:3
využití0:0
oslabení0:0
Vítkovice: Smolka (Vávra) - Bialy, Chaloupka, Fibigr, Falhar, Man, Lazar, Činčala, Řehulka - Fojtík, Matějka, Saxa, Lerch, Glas, Drábek, Čuba, Tobola, Šmak, Milata, Vítek, Glas, Krčmarský, Hanák, Kalandra, Žídek
Karlovy Vary: Dybal (Ebenstreit) - Anton, Cipko, Kočí, Kubíček, Mahler - Adámek, Csabi, Handl, Palaj, Pastor Pavelec, Šilhan, Šmíd, Váňa, Zeman

Komentář k utkání

Dalo by se říci, že Vítkovice vyhrály celé utkání v první třetině, jelikož hned ve třetí minutě otevřel skóre po dotlačení kotouče z předbrankového prostoru za záda Ebenstreita vítkovický Markus Saxa a Ostravané ve svých gólových hodech pokračovali po krátké odmlce v čase 9:01. To se po Vítkově asistenci dostal k odraženému kotouči Matěj Šmak a rázem to bylo už o dvě branky. Čtrnáctá minuta a úspěšný únik Tomáše Toboly jeden na nikoho znamenal průběžný stav 3:0. A skóre se do konce první tercie měnilo ještě jednou, dvě a půl minuty před sirénou oznamující konec úvodní časti hry to na sebe vzal Sebastian Glas, jenž poslal Vítkovice do čtyřbrankového vedení.

Prostřední část hry nabídla pouze jedinou branku, karlovarští Energetici se zásluhou Petra Pavelce a jeho dělovky z mezikruží dotáhli na rozdíl tří branek, stále tak bylo oč hrát.

Další dramatizace zápasu přišla v páté minutě třetí třetiny, Petr Pavelec za pomoci brusle jednoho z bránících hráčů dokázal s obrovskou dávkou štěstí propašovat kotouč za záda Smolky a náskok Vítkovic se rázem ztenčil na rozdíl dvou branek. Fanouškům vítkovické Ridery zatrnulo ještě více v polovině sedmapadesáté minuty, kdy se nejproduktivnější Energetik loňského President Cupu Adam Csabi ve hře Varů bez gólmana prosadil z pravého křídla bezprostředně po vhazování a oba celky dělila jediná trefa. Obrovský balvan ze srdce příznivců Ostravy spadl v čase 58:51, kdy se ze středního pásma trefil do prázdné klece Varů Tomáš Tobola.