HC Energie Karlovy Vary

Boleslav pokořena! Energetici zvládli nájezdy

Karlovarští hokejisté zvládli třetí ze čtyř duelů. Proti Mladé Boleslavi nejprve otočili jednogólovou ztrátu, načež ale sami dvakrát neudrželi vedení o jednu branku. Vyrovnané utkání tak rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých se energetici prosadili dvakrát, přičemž všechny nájezdy soupeře pochytal Vladislav Habal.
Tipsport extraliga, 21. kolo, ne 20.11.2022
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
4:3sn
2:2, 1:0, 0:1 - 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 14. Huttula (Rachůnek), 18. Kružík (Rulík), 24. Gríger (Rachůnek, Huttula), rozh. náj. Černoch – 6. Šťastný (Pláněk, Kotala), 18. P. Kousal, 45. Jánošík.
Rozhodčí: Horák, Šindel - Lhotský, Hnát
vyloučení3:5
využití2:1
oslabení0:0
střely na branku37:23
zblokované střely14:17
hity7:4
vhazování24:33
diváci2514
Karlovy Vary: Habal – Huttula, Plutnar, Bartejs, Dlapa, Pulpán (A), Havlín, Rulík – Bernad, Rachůnek (A), Gríger – Chalupa, Koblasa, Černoch (C) – O. Beránek, Redlich, Jiskra – Kohout, Osmík, Kružík.
Ml.Boleslav: Novotný (24. Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Kantner, O. Najman, Åberg – Šťastný (A), Fořt, J. Stránský (C) – M. Beránek, Závora, P. Kousal – Kotala, Bičevskis, Lunter.

Komentář k utkání

Úvod utkání patřil aktivnějším hostům. Ti si navíc hned zkraje zápasu po Chalupově faulu zahráli přesilovou hru, kterou využil David Šťastný – 0:1. Energetici dostali šanci na vyrovnání taktéž v početní převaze a stejně jako hosté uspěli. Joona Huttula nic nevymýšlel a od modré čáry poslal puk švihem na boleslavskou branku, kde kotouč Novotný nezastavil – 1:1.

Energetikům vstřelená branka vlila čerstvou krev do žil a o pár chvil později už vedli. Na začátku 18. minuty se do úniku dvou proti jednomu dostali Rulík s Kružíkem. Prvně jmenovaný vystřelil na vzdálenější Novotný beton, odražený puk pak snadno uklidil do odkryté branky Daniel Kružík – 2:1.

Jenže vedení domácím vydrželo přesně 26 sekund. Huttulovi přeskočil puk za vlastní brankou, toho se ujal Pavel Kousal a parádní ranou našel skulinku na bližší tyči Habalovy svatyně – 2:2.

Do druhé třetiny vstoupili velkou šancí hosté, jenže Bičevskis puk mezi Habalovými betony do branky neprocpal. Na začátku 24. minuty putoval na trestnou exkarlovarský bek Stříteský a domácí jeho vyloučení potrestali. Puk se po kombinaci dostal na Dávid Gríger na pravou stranu, ten byl možná trochu v ostrém úhlu, ranou z voleje ale Novotného propálil – 3:2.

Účinkování Filipa Novotného tímto okamžikem v zápase skončilo, mezi tři tyče Bruslařů se postavil Gašper Krošelj.

Hosté měli velkou šanci na vyrovnání v 35. minutě. Habala jeden z boleslavských hráčů vymíchal tak, že se ocitl mimo brankoviště. Nametený puk pak v brankovišti na čáře zastavil jeden z karlovarských beků. Sudí nejprve i díky videu potvrdili, že se o gól nejednalo, nicméně za zalehnutí puku v brankovišti nařídili trestné střílení, které však Kousal neproměnil.

Do třetí části vstoupily oba týmy za závěrečnou potyčku ve druhé třetině ve čtyřech, jenže situace s menším počtem hráčům na ledě se skóre nepohnula. To už se ale nedá říci o střele Adama Jánošíka od modré čáry v čase 44:53, která nakonec skončila za Habalem – 3:3.

Domácí si mohli vzít vedení zpět v polovině 53. minuty, kdy Černoch v jízdě sám proti Krošeljovi neuspěl, protože branku minul.

Šedesát minut o vítězi utkání nerozhodlo, stejně jako prodloužení. V nájezdech pak uspěli Černoch s Rachůnkem, za hosty se neprosadil nikdo, a tak bonusový bod za výhru zůstal v Karlových Varech.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik (HC Energie Karlovy Vary): Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Byli jsme pod tlakem, ze kterého pramenil i první gól. Pak jsme se trochu zvedli, konečně jsme se prosadili v přesilové hře, což nás poslední utkání trápilo. Ve třetí třetině jsme chtěli udržet vedení, to se ale nepovedlo, soupeř měl velký tlak do branky a podařilo se mu vyrovnat. V prodloužení si myslím, že jsme byli aktivnější. V nájezdech jsme dali dva góly a byli jsme úspěšnější. Jsme strašně rádi za dva body a děkujeme fanouškům, jak v utkání se Spartou, tak i dnes nás podporovali.

Ladislav Čihák (BK Mladá Boleslav): Do utkání jsme vstoupili dobře, hned jsme využili přesilovou hru a cítili jsme, že bychom mohli mít trochu navrch. Bohužel úplně nepochopitelně jsme naopak přestali hrát a soupeři jsme nabídli dva góly a najednou se to otočilo a byl to spíš boj a čekání na to, kdo udělá chybu. Dvakrát jsme prohrávali, jsem rád, že jsme našli sílu a dotáhli jsme na 3:3. Nájezdy jsme bohužel nezvládli. Pokud dá soupeř dva góly a my nedáme žádný, tak je jasné, že zvítězí.

Fotogalerie

Související články