HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci vyhráli proti Chomutovu vysoko 7:0

V první třetině sice domácí měli tlak, ale nedokázali se ani jednou prosadit. Ve druhé třetině se ovšem prosadili hned natřikrát a do šaten tak šli s příjemným tříbrankovým vedením. Ani v poslední části jejich tlak nepřestal a naopak se hostům ještě přitížilo. Výsledkem skoro neustálého pobytu v útočném pásmu byly další čtyři góly, které nakonec znamenaly finální skóre 7:0, a to, že tři body do tabulky putovaly právě k domácím Energetikům.
Extraliga dorostu, 9. kolo, čt 20.10.2022
Karlovy Vary
Chomutov
7:0
0:0, 3:0, 4:0
Branky a nahrávky: 26. Pastor, 30. Dyk (Postl, Zeman), 37. Poizl (Šilha, Váňa), 45. Váňa (Poizl, Šilhan), 48. Galnor, 50. Zeman (Galnor, Pastor), 54. Galnor (Pastor, Cipko).
Rozhodčí: Kosnar - Tvrdík, Kaiser
vyloučení4:3
využití0:0
oslabení1:0
střely na branku39:12
diváci70
Karlovy Vary: Oršulák (Ebenstreit) – Cipko, Pelikán, O. Postl, D. Postl, Dyk – Galnor, Cihař, Poizl, Šilhan, Wardas, Záhejský, Pastor (C), Váňa, Zeman (A)
Chomutov: Hájek (Štěrba) – Ibl (C), Švarc, Malý, Kříž, Malcovský, Pokorný, Sochor – Bečvář, Nastoupil (A), Snopek, B. Novák, Grosskopf, Halfar, Patočka, Kalvoda (A), Slavík, F. Novák

Komentář k utkání

První třetinu ovládli jasně hráči svěřence trenéra Andryse, kterým se podařilo dostat do několika velkých šancí, ale ani jednu z nich neproměnili. K dispozici měli hosté přesně dvě přesilové hry, domácí pouze jednu, ale všechny tři zůstaly nevyužité a koncem první třetiny tak na kostce svítilo skóre 0:0.

Druhou třetinu opět ovládli hráči Energie, kteří skoro nepustili Piráty ze své třetiny. Tentokrát se jim ale podařilo tlak využít a vstřelit hned tři branky. O tu první se postaral v šestadvacáté minutě kapitán Tobiáš Pastor. O čtyři minuty později přidal druhou branku Kryštof Dyk po asistenci Ondřeje Postla a tu třetí po rychlé nahrávce zpoza branky hostů David Poizl. Domácí si ještě přenesou zbývajících 53 sekund početní výhody do závěrečného dějství.

Zbytek přesilové hry karlovarští sice nevyužili, ale dalšího gólu se přeci jen dočkali. V čase 44:48 vypálil z mezikruží Vojtěch Váňa, který zýyšil náskok domácích. A neuběhly ani další tři minuty a domácímu Jakubovi Galnorovi se v oslabení podařilo prostřelit gólmana hostí. Necelé dvě minuty stačily Tobiášovi Pastorovi, aby založil další útočnou akci. Po nepovedené střele se dostal k puku Jakub Galnor, ale tou gólovou byla až ta od Matěje Zemana, který tím zvýšil na 6:0. Sedmý a zároveň poslední gól přidal po delším pobytu v útočném pásmu Jakub Galnor.

Ohlasy trenérů

Martin Gombár (HC Energie Karlovy Vary): "Dva týdny jsme nehráli, takže ten začátek byl hodně pomalý, hra byla trochu taková ospalá, bez tempa. Ve druhé třetině jsme začali trošku bruslit, i když to nebylo úplně ono, ale ty góly nás uklidnily. Ve třetí třetině se nám podařilo vstřelit další góly. Jsme rádi za 3 body a jedeme dál."

Radek Šíp (Piráti Chomutov): "Dnešní utkání hodnotím velmi negativně. Soupeř nás od druhé třetiny přehrával ve všech herních dovednostech a blahopřeji k vítězství."