HC Energie Karlovy Vary

Energetici kategorie U16 porazili sokolovský Baník

Celkem dvě utkání ligy dorostu čekají na mladé energetiky tento víkend. První už mají za sebou. V pátek se postavili hráčům sokolovského Baníku a zvítězili 5:2.
Liga dorostu, 16. kolo, pá 25.11.2022
Karlovy Vary
Sokolov
5:3
2:1, 2:0, 1:2
Branky a nahrávky:5. Klíma (Šuma, Vimr), 10. Roštejnský (Vimr), 33. Příplata (Kožík, Dobřemysl), 37. Dobřemysl, 49. Teterja (Hynek, Klíma) – 15. Hanek (Novák), 49. Knap (Novák, Petrák), 55. Krejbich (Sztolarik, Vykoupil) .
vyloučení6:4
využití1:1
oslabení1:0
diváci56
Karlovy Vary: M. Tomášek (P. Kašpar) — O. Příplata, J. Uhlík, p. Roštejnský, T. Hynek, Š. Klíma, D. Šalamoun — M. Vimr, J. Skuhravý, J. Teterja, Š. Kožík, D. Chromek, P. Vojáček, P. Uhlík, V. Šuma, V. Dobřemysl
Sokolov: R. Novák (T. Čurlin) — J. Knap, J. Halberštát, P. Bachar, A. Pokorný, Š. Kříž, M. Krejbich, M. Naď — J. Vaněk, J. Vykoupil, D. Skála, V. Eismann, D. Sztolarik, T. Teuchert, B. Novák, A. Hanek, J. Petrák

Komentář k utkání

V pátek přivítali na tréninkové hale KV Areny svěřenci Adama Sýkory hráče Baníku Sokolov. Jako první skórovali v páté minutě energetici. O první branku se postaral Šimon Klíma. Sokolovští mladíci se zpočátku těžce usazovali v pásmu. Povedlo se jim několikrát zahrozit, ale většinou byli z pásma brzy vyhnáni. Ještě před polovinou první třetiny zvýšil vedení energetiků Petr Roštejnský. O šest minut později udeřil Adam Hanek a sokolovští se dostali na dostřel jedné branky.

V úvodu druhé části využil Ondřej Příplata početní výhodu a vrátil energetikům dvou brankové vedení. Další gól energetiků těsně před koncem vlastního oslabení přidal Václav Dobřemysl.

Ve třetí třetině se jako první prosadili sokolovští. Početní výhodu tentokrát využil Jakub Knap. Zhruba minutu na to zvýšil skóre na 5:2 Jan Teterja. Necelých pět minut před koncem třetí třetiny padla poslední branka utkání. Skóre svou střelou korigoval sokolovský obránce Martin Krejbich.

Karlovarští mladíci si vybojovali tři body a díky nim zatím sesadili z prvního místa tabulky tým IHC Králové Písek. V neděli vyjíždějí mladí energetici k dalšímu utkání. Své síly změří s hráči týmu Meteor Třemošná.