HC Energie Karlovy Vary

Do nového roku vítězně! Junioři obrali o body Mladou Boleslav

Hned druhý den nového roku vyrazili mladí energetici na trip do Mladé Boleslavi a Liberce. V úvodním duelu na ledě Středočechů spolu oba týmy v první třetině držely krok a oba gólmani si své svatyně hlídali jako ostříži, a tak nebyla k vidění žádná branka. To si ve druhé třetině vynahradili energetici, kteří skórovali třikrát a čtvrtou branku přidali na začátku třetí třetiny. První čisté konto v roce 2023 si díky střele Štěpána Vimmera nepřipíše Adam Dybal. Každopádně vstup do nového roku se karlovarským juniorům povedl na jedničku a za tři body.
DHL Extraliga juniorů, 35. kolo, po 2.1.2023
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
1:4
0:0, 0:3, 1:1
Branky a nahrávky: 48. Vimmer (Hruška, Sypecký) – 24. Botoš (Babeliak, Bulka), 26. Babeliak (Krajčík, Botoš), 39. Pastor (Babeliak, Šmajda), 41. Váňa (Handl, Kočí) .
Rozhodčí: Bejček, Valda – Maňák, Hlinka
vyloučení1:3
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku27:22
diváci73
Ml.Boleslav: Stuchlík (Hora) – Vlasák A., Rajgl "A", Sypecký, Vochvest, Němec, Hrouda, Hlinský, Moravec "C" – Moyseyev, Polák, Vyroubal, Zvagulis, Půček, Gardoň, Hruška, Vlasák M., Vítek, Vimmer, Král
Karlovy Vary: Dybal (Ebenstreit) – Vogel, Kočí, Smýkal, Krajčík "A", Bulka, Dorot "A", Beran, Anton – Babeliak, Šmajda, Kusak, Adámek, Šlechta, Botoš "C", Skuhravý, Váňa, Varvařovský, Handl, Pastor

Komentář k utkání

První třetina nabídla pohled na vyrovnaný souboj, kdy se oba týmy vesměs spravedlivě dělily o kotouč. Krátce po úvodním vhazování byli nuceni zasáhnout oba gólmani, ale oba si poradili. První velká šance byla k vidění na straně mladoboleslavských hráčů, kdy Marek Vlasák nastřelil Dybalův beton, ale ten si s následnou dorážkou Jana Půčka poradil. V polovině třetiny byli karlovarští zamknuti ve svém pásmu. Karlovarský kapitán Jan Botoš díky bloku zastavil střelu Tomáše Moravce. Energetici si mohli vydechnout až poté, co Adam Dybal přerušil hru, když zneškodnil střelu Adama Vlasáka. Pozorný byl i Marek Stuchlík, který po ráně Borise Babeliaka schoval kotouč v lapačce. V závěru třetiny karlovarští založili několik útočných akcí. Ale Kryštof Bulka a následně i Matteo Kočí si na Marka Stuchlíka nepřišli a třetina tak skončila za stavu 0:0.

I na začátku druhé části si Adam Dybal přišel na své. Útočné choutky Bruslařů přerušilo vyloučení, kdy trest za příliš mnoho hráčů na ledě odjel odpykat Patrik Král. Energetici se nenechali pobízet a po necelé minutě a půl početní výhodu k otevření skóre využil Jan Botoš. Karlovarské mladíky vstřelená branka namlsala a Marka Stuchlíka zkoušel prostřelit Matyáš Váňa. Na branku nakonec energetici nemuseli čekat dlouho. Gólu, který měl na hokejce už v první třetině, se dočkal Boris Babeliak. Na inkasovaný gól se Bruslaři snažili okamžitě odpovědět, ale Adam Dybal byl rozhodně proti a šance Marka Vlasáka a Šimona Němce zlikvidoval. Svého gólmana po chvíli energetici osvobodili a usadili se před Markem Stuchlíkem, ale i ten se měl před nimi na pozoru. I karlovarští mladíci si vyzkoušeli oslabení, ale své soupeře do žádných větších šancí nepustili. Poté co Dybal zlikvidoval pokus Matěje Gardoně udeřil na druhé straně Tobiáš Pastor a zvýšil skóre na 3:0.

Třetí třetinu sice zahájili útočnou akcí domácí, ale z gólu se díky Matyáši Váňovi radovali v čase 40:24 energetici. Vzápětí měl plné ruce práce Adam Dybal, který si poradil s několika pokusy mladoboleslavských mladíků. Vydatně mu blokováním střel pomáhali i jeho spoluhráči. O čisté konto přišel karlovarský gólman v čase 47:10, kdy ho překonal Štěpán Vimmer. Gól byl uznán, i když se v době dorážky ozval hvizd rozhodčího. Oba týmy si následně vytvořily několik zajímavých šancí, ale oba gólmani si s nimi poradili. Do konce utkání se energetikům podařilo ubránit i dvě oslabení a mohli se tak radovat z prvního vítězství v novém roce.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav) Věděli jsme, že to pro nás bude těžký zápas, ostatně jako vždy po nějaké té pauze. Nezačali jsme špatně, ale potom nám chybělo i štěstí. První gól jsme si dali sami, u druhého tam byl odraz od rozhodčího. Soupeři poté narostly křídla, nám jako kdyby naopak spadly. Potom už jsme se do zápasu moc nedostali, dělali jsme chyby a soupeř zaslouženě vyhrál. Nezbývá nám než se z toho oklepat a připravit se na zítřek, kdy nás čeká Litvínov. Budeme muset poslepovat sestavu, máme tam nějaká zranění. To je ale naše práce, musíme se s tím popasovat.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary) Byli jsme v očekávání, co s námi udělá utkání takhle brzo po Silvestru. Jak hráči dokáží poctivě trénovat, tak na posledním tréninku bylo vidět, že umí i poctivě slavit. I proto mě jejich reakce v dnešním zápase potěšila, protože předvedli velmi pracovitý výkon, kdy dodržovali taktický plán a na domácí tým byli dobře připraveni. Myslím si, že zaslouženě bereme tři body.