HC Energie Karlovy Vary
Příprava juniorů, Hejtman Cup, čt 11.8.2022
Mannheim
Karlovy Vary
4:5p
2:1, 0:0, 2:3 - 0:1
Branky a nahrávky: 11. Bender (Niehus, Sarto), 18. Hecht (Khaydarov), 46. Pinna (Müller), 59. Tschwanow (Bender) – 2. Sýkora (Váňa), 53. Kusak (Dorot), 54. Kusak (Sapoušek, Bulka), 57. Sapoušek (Bulka, Krajčík), 65. Krajčík (Sapoušek) .
Rozhodčí: Suchý - T. Hanák, Knap
vyloučení7:2
využití1:2
oslabení0:0
Mannheim: Roth (Schulte) – Bender (C), Benz, D'Acunto, Dewald, Kölsch, Mayer, Müller, Niehus, Schams – Bicker, Brandl (A), Faupel, Hecht (A), Hildebrand, Khaydarov, Pinna, Renner, Rollinger, Saffran, Sarto, Tschwanow
Karlovy Vary: Dybal (Kubát) – Bulka, Krajčík, Kočí, Dorot (C), Anton, Sýkora, Blengino – Šmajda, Sapoušek, Kusak, Šlechta (A), Adámek, Handl, Šmíd, Váňa, Menc, Skuhravý, Yaylov

Komentář k utkání

Už od začátku se hrálo jako na houpačce. Samotný úvod utkání byl pod taktovkou energetiků, kteří to stvrdili rychlým gólem. Následně se ale ke slovu začali hlásit hráči Mannheimu a ještě v první třetině zvládli otočit. Drtivý tlak v druhé části Karlovarským ke gólu nepomohl, a navíc se ve třetí periodě dostali Orli do dvoubrankového vedení. To jim vydrželo do 53. minuty, kdy dvěma rychlými trefami srovnal Michal Kusak.

Po něm se prosadil ještě Robin Sapoušek a dokonal bleskový obrat Energie. Minutu před koncem se ale po skrumáži před Adamem Dybalem zjevil puk v jeho síti a bylo opět srovnáno. Po infarktovém prodloužení plném samostatných úniků se k odraženému kotouči dostal Filip Krajčík, který přesnou trefou rozjásal domácí střídačku a zařídil Karlovým Varům vítězný vstup do turnaje.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „Vstoupili jsme do turnaje zápasem s velmi houževnatým soupeřem. Myslím si, že začátek utkání jsme měli velmi dobrý. Hráli jsme to, co jsme chtěli, dali jsme rychlý první gól. Hráli jsme opravdu dobře, dařily se nám kombinace a drželi jsme se na kotouči. Bohužel jsme udělali zbytečný útočný faul a soupeř se v přesilové hře dostal zpátky do hry. Potom jsme se po zbytečné chybě dostali o gól pozadu. Tlačili jsme se do soupeře, vytvářeli si šance, ale nebyli jsme dostatečně důrazní a efektivní v předbrankovém prostoru. Proto trvalo až do třetí třetiny, než jsme se dokázali znovu prosadit, a otočili jsme utkání na naši stranu. To, že se nám nepodařilo se v poslední minutě ubránit a vyhrát za tři body, je škoda, ale myslím si, že tohle vítězství je cenné. Tým potřeboval zažít těžkou výhru, semknul se a nepoložil zápas, což je pro nás velmi důležité do dalších fází přípravy a věřím, že nám to pomůže i do následujících utkání."