HC Energie Karlovy Vary

Zlínský stadion opět začaroval karlovarské střelce

Z l í n - Už na neskutečných 243 minut, tedy více než čtyři zápasy, se protáhla střelecká smůla karlovarských hokejistů na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Co naplat, že energetici byli úřadujícímu mistrovi vyrovnaným soupeřem, když jedinou brankou Miroslava Okála zvítězilo HC Hamé 1:0 (1:0, 0:0, 0:0). Karlovy Vary měly v posledních vteřinách utkání skvělou šanci srovnat, jenže puk z Alinčovy hole se pouze otřel o tyč. Výborným výkonem se opět prezentoval brankář Roman Málek.
Tipsport Extraliga, 32. kolo, ne 12.12.2004, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Karlovy Vary
1:0
1:0, 0:0, 0:0
Branka a nahrávky: 8. M. Okál (Zubíček, Čajánek). Rozhodčí: Nečas - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 4646.
Zlín: M. Altrichter - M. Hamrlík, Blaťák, Zubíček, R. Hamrlík, Tesařík, D. Nosek - Balaštík, Leška, Kováčik - M. Okál, Čajánek, M. Erat - Jenáček, Martin Čech I, Záhorovský.
Karlovy Vary: Málek - F. Ptáček, Kutlák, Bauer, M. Hlavačka, J. Polák, Suur, Harant - Petr Kumstát, Skuhravý, Kraus - M. Dvořák, Alinč, Hurtaj - Krátoška, Kraft, Lipianský - Košťál, Bednařík, Pech.

Komentář k utkání

Energetici, povzbuzeni povedeným pátečním vystoupením s Litvínovem, přijeli na nepříliš zaplněný zlínský stadion Luďka Čajky bojovat nejen o extraligové body, ale také s cílem protrhnout již dva roky trvající střeleckou sterilitu na ledě úřadujícího mistra.

Jako první se před Atrichtera, který v posledních zápasech nahradil v brance medvědů zraněného Murína, prodral Michal Dvořák a donutil nejlepšího muže loňského play-off k bleskovému zásahu. Opatrní Zlínští se do útoku dostali především díky dvěma přesilovým hrám. První oslabení ještě karlovarská čtveřice v čele s výborným Málkem ustála, jenže vyloučení Kumstáta za nebezpečnou výstroj už domácí potrestali. Zubíček si po střele nabruslil před Málka, upoutal jeho pozornost a nepokrytý Miroslav Okál dotlačil puk za brankovou čáru.

Nadále se do útočení tlačili spíše Valaši. Seriál neúspěšných soubojů s karlovarským brankářem odstartoval ve 12. minutě po samostatném úniku Martin Erat, nepřesný byl v zakončení i Jenáček, stejně jako na druhé straně Petr Kumstát. V poslední minutě minul tvrdě pálící Richard Bauer Atrichterovu tyčku jen o milimetry.

Nepřesnosti na zlínských holích přivítala hostující obrana s povděkem a nadále se soustředila na rozrážení útočných snah soupeře. Ojedinělou kombinaci Čajánka s Okálem vyřešil Málek ve spolupráci s důrazným Harantem. Od poloviny zápasu začali i Západočeši vystrkovat růžky. Nabuzená Energie přidala ve druhé třetině na důrazu a najednou měl i Altrichter dost práce. V zajímavých příležitostech se zjevili Košťál s Bednaříkem, ale stejně jako důrazný Skuhravý i Krátoška, pokoušející se vyrovnat překvapivým zakončením zpoza branky, na subtilním gólmanovi ztroskotali. V závěru prostřední dvacetiminutovky se na karlovarskou branku opět řítil Erat, ale hákování Lipianského největší nebezpečí zažehnalo.

Blížící se závěr stále více směřoval k tomu, že se ani v letošní sezóně karlovarští hokejisté na stadionu Luďka Čajky ze vstřelené branky radovat nebudou. Změnit tuto smutnou pravdu mohl po Lipianského přiťuknutí pálící Krátoška, podobně jako v duelu s kličkujícím Hurtajem, byl vítězem jistý Atrichter. Šance energetiků na bodový zisk držel až do posledních chvil souboje výtečný Málek. Ve vlastním oslabení si na něm vylámal zuby Leška, Okál dokonce branku hostí úplně přestřelil.

Vyvrcholení celého střetnutí tak přišlo až v závěrečných momentech. Západočeši se při power-play usadili v útočném pásmu, jenže Alinčova střela šest vteřin před sirénou se jen otřela o tyčku a symbolicky tak odzvonila marné snaze o dobytí zlínské svatyně.

Extraligu nyní čeká reprezentační pauza, Energie přivítá 26. prosince na domácím ledě rivaly z Plzně.

Související články