HC Energie Karlovy Vary

Dvanáct gólů a 75 střel! Dorost deklasoval Zlín

Karlovarští dorostenci dál pokračují v úspěšném tažení nadstavbou extraligy. Ve skupině O pořadí v play-off vyhráli čtvrtý duel z pěti, když naposledy na domácím ledě deklasovali Zlín 12:0. O své výhře rozhodli ve druhé třetině, kdy nasázeli soupeři hned šest branek.
Extraliga dorostu, II. 6, so 10.12.2022
Karlovy Vary
Zlín
12:0
1:0, 6:0, 5:0
Branky a nahrávky: 7. Poizl (Wardas, Záhejský), 23. Kožík (Váňa), 29. Wardas (Poizl, Postl), 31. Poizl (Wardas, Záhejský), 36. Galnor (Čihař), 37. Záhejský, 38. Váňa (kovář, Kožík), 41. Čihař (Galnor, Záhejský), 42. Čihař, 47. Slavík (Čihař, Galnor), 53. Galnor (Čihař, Hynek), 59. Slavík (Čihař, Pelikán).
Rozhodčí: Jílek - Matys, Deja
vyloučení2:3
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku75:28
diváci60
Karlovy Vary: Oršulák – O. Postl "A", D. Postl, Pelikán, Hynek, Mähler "C", Dyk – Kožík, Wardas, Kovář, Váňa, Galnor, Záhejský, Čihař, Slavík, Poizl.
Zlín: Uherek – Sedláček, Lukaštík "A", Mořkovský, Uřičář, Ruml, Kotala – Nesrsta, Plšek, Dvořák, Pavlík, Valášek, Paták, Pešák, Vaculík "A", Klimek "C".

Komentář k utkání

Energetici vstoupili do úvodní třetiny aktivněji než jejich soupeř. Úvodní přesilovku už ve 2. minutě sice ještě nevyužili, stejně tak se neujala ani šance Slavíka o pár chvil později, v čase 06:23 už ale zaslouženě vedli, kdy David Poizl svižnou ranou překonal hostujícího gólmana – 1:0.

O dvě minuty později už to mohl být o dvě branky pro Energii. Uherek vyrazil ránu od modré čáry jen k Záhejskému, který puk mezi betony zlínského gólmana do branky dostal, v tu doba už však byla hostující klec vysazena ze své pozice a branka platit nemohla.

I druhá polovina první dvacetiminutovky patřila Energii, jenže Uherek přestál jak oba šance Wardase, tak dvojici tutovek domácích v oslabení, kdy si na něm vylámali postupně s bakchandovým blafákem Galnor, i o chvíli později v brejku Poizl.

Domácí vlétli do druhá části ve velkém stylu a ve své krasojízdě pokračovali po celý zbytek třetiny. Už ve 23. minutě zvýšil na 2:0 Šimon Kožík a protože o minutu později vychytal Klimka Oršulák, byli to jen energetici, kdo pokračovali ve střílení branek.

V čase 28:47 nejprve spálili velkou šanci, kdy pobídku Záhejského zpoza branky poslal mimo klec Poizl. Akce Energie pokračovala, z levé strany poslal puk přes osu podél brankoviště Poizl na Viktora Wardase a ten jej už jej snadno zametl do odkryté hostující svatyně – 3:0.

O dvě minuty později prokázal velký důraz na brankovišti David Poizl, který nadvakrát překonal Uherka ve zlínské brance – 4:0. Hosté mohli korigovat opět Klimkem, jenže hostující kapitán ani v další dobré šanci neskóroval. A tak přišel trest.

V čase 35:07 zvýšil Jakub Galnor už na 5:0, o minutu později přečíslení dvou proti jednomu přesně zakončil Vít Záhejský a o dalších 59 sekund později zvýšil už na 7:0 Vojtěch Váňa, který z kruhů parádně vymetl nečistoty pod horní tyčí zlínské branky.

S náskokem sedmi branek šli domácí do třetí části, se svým výkonem ale nepolevili. Už po půl minutě totiž využil přesilovou hru Vojtěch Čihař a zvýšil na 8:0, v čase 41:12 se stejný hráč prosadil znovu a energetici vedli už o devět gólů.

V čase 46:13 bylo se Zlínem ještě hůře, když se přesně trefil Lukáš Slavík a hosté fasovali nepopulární desítku. Že by to však domácí zastavilo, to ani náhodou. Uherek se ve své brance musel hodně ohánět a během chvíle zastavil velké šance Galnora, který si dovolil zakončit i s hokejkou mezi nohama, Kováře a Záhejského.

Skóre se tak měnilo až v čase 52:12, kdy se opakovanou ranou prosadil Jakub Galnor a zvýšil na 11:0. Jedenasedmdesát sekund před koncem pak uzavřel skóre Lukáš Slavík. Domácí Energie tak po vysoké výhře 12:0 slaví další tři body do nadstavbové tabulky.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): První třetina nebyla úplně podle našich představ, neměli jsme tolik pohybu, co jsme chtěli. Byla tam spousta nedostatků. Ve druhé třetině se nám podařilo dát rychlé dvě tři branky a tím se pro nás celá hra uklidnila. Utkání už jsme si poté pohlídali a utkání jsme dotáhli do vítězného konce.

Petr Leška (PSG Berani Zlín): Soupeř byl ve všem lepší. V bruslení, důrazu, ve střelbě, kombinační hře. Pro nás to byla další lekce a ukázka toho, v čem se musíme zlepšit.