HC Energie Karlovy Vary

Napodruhé to dorostu vyšlo. Porubu energetici sestřelili pěti góly

Tým dorostu podruhé v nadstavbě změřil své síly s týmem Poruby a tentokrát energetici ze vzájemného duelu vyšli vítězně. Po dvou gólech si připsali Jakub Galnor a Vojtěch Čihař a každý z nich si navíc připsal asistenci u gólu toho druhého. Jeden gól vstřelil Viktor Wardas a i on jednou asistoval. Čtyři asistence má na svém kontě Vít Záhejský a dvě David Poizl. V sobotu se svěřenci Tomáše Andryse utkají s třineckými Oceláři.
Extraliga dorostu, II. 19, pá 24.2.2023
Poruba
Karlovy Vary
2:5
1:2, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 11. P. Sobol, 37. Stasiuk (Hlaváč, Jeřábek) – 10. Galnor (Poizl, Záhejský), 19. Galnor (Čihař, Záhejský), 35. Čihař (Wardas, Dyk), 44. Wardas (Záhejský, Poizl), 51. Čihař (Záhejský, Galnor).
Rozhodčí: Novotná – Vengřín, Bezděk
vyloučení6:9
využití1:1
oslabení0:1
střely na branku30:33
diváci106
Poruba: S. Sobol (Láryš) – Bodnar, S. Stasiuk, Jeřábek, Dragon, Pavlíček, Veselý, Michalík – Koida, Jevtěchov, Skorochod – Hansel, Zachariasz, M. Hlaváč – T. Vehovský, P. Sobol, Žídek
Karlovy Vary: Oršulák (Ebenstreit) – Benář, Kůrka, Postl, Pelikán, Dyk – Zeman, Poizl, Pastor, Číhař, Wardas, Galnor, Váňa, Slavík, Záhejský

Komentář k utkání

V útočném pásmu zahájili vzájemný duel energetici, ale první zásah si ve druhé minutě proti střele Oleksie Yevtiekhova připsal Michal Oršulák. V oslabení chtěl udeřit Matěj Zeman, ale neprošel přes domácí obranu. V osmé minutě neuspěl Jakub Galnor s dorážkou střely Víta Záhejského. Jakub Galnor se nakonec radoval z gólu po necelých dvou minutách, když poslal odražený kotouč do branky mezi betony Samuela Sobola. Uplynulo šedesát jedna sekund a bylo srovnáno poté, co Petr Sobol překvapil Michala Oršuláka střelou po buly. V čase 18:17 dorazil Jakub Galnor do branky kotouč po střele Vojtěcha Čihaře a poslal Energii opět do vedení.

V úvodu druhé třetiny se oba týmy střídaly v útočných akcích. V sedmé minutě si Oršulák poradil s nebezpečnou střelou Oleksie Yevtiekhova. Energetici zvládli před polovinou třetiny ubránit oslabení, ale nepodařilo se jim využít dvě početní výhody. Ve třicáté páté minutě zvýšil vedení Energie na 3:1 Vojtěch Čihař. V početní výhodě snížil skóre ve třicáté sedmé minutě Semen Stasiuk, který využil k dorážce závar před Oršulákovou brankou. Třetina skončila za stavu 2:3.

Ve třetí minutě poslední části na pozornosti domácího gólmana ztroskotala akce Matěje Zemana a Tobiáše Pastora. O necelé dvě minuty se prosadil Viktor Wardas. V polovině třetiny ve vlastním oslabení udeřil Vojtěch Čihař, který střílel z pokleku a upravil skóre na stav 2:5. Zbývající část početní výhody se hráči Poruby snažili využít, ale naráželi na připraveného Michala Oršuláka. Při dalším oslabení vyrazil k domácí brance Kryštof Dyk, jehož střelu Sobol skryl v lapačce. I Viktor Wardas málem skóroval v oslabení, jenomže nakonec jenom přidal šrám na Sobolův beton. Do konce utkání měl Samuel Sobol několikrát namále, ale kotouč už ze své klece tahat nemusel. Korigovat skóre se v čase 59:40 nepodařilo Rodionovi Koidovi, když Michal Oršulák nedovolil kotouči po jeho střele projít přes brankovou čáru. Poslední pokus v oslabení měl dvanáct sekund před koncem Jakub Galnor, ale šanci na hattrick mu zmařil domácí gólman.