HC Energie Karlovy Vary

Junioři ovládli Podkrušnohorské derby!

Zatímco dorost měl na programu Západočeské derby, tak juniorský tým Energie v Litvínově odehrál Podkrušnohorské derby. Svěřenci Pavla Arnošta sice inkasovali jako první, ale do konce první třetiny zvládli srovnat. Výhru si energetici vybojovali v poslední třetině, ve které skórovali třikrát. Litvínovští v poslední minutě už jenom korigovali skóre a tak si junioři připsali třetí výhru v řadě.
DHL Extraliga juniorů, 9. kolo, čt 21.9.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary
2:4
1:1, 0:0, 1:3
Branky a nahrávky: 03:17 Soušek (Dej, Čech; 5/5), 59:27 Peroutka (Hora, Scafari; 5/4) – 19:58 Záhejský (Kubíček, Galnor; 5/5), 42:13 Anton (Zeman, Adámek; 5/5), 48:29 Záhejský (Galnor, Kubíček; 5/5), 55:54 Šlechta (Záhejský; 5/4). Rozhodčí: Petružálek, Valenta – Malý, Sýkora. Diváci: 125. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.
Rozhodčí: Petružálek, Valenta – Malý, Sýkora
vyloučení3:2
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci125
HC VERVA Litvínov: Stránský – Hora, Zachariáš, Prokeš, Vaverčák, Kladivo, Soušek, Bystřický – O. Postl, Vishneuski, Bednařík, Scafari, Maštalířský, Dej, Horský, Peroutka, Čech, Dohnal, Tůma, Špaček.
HC Energie Karlovy Vary: Pavlovic – Vogel, Dorot, Beran, O. Postl, Kubíček, Anton – Galnor, Holejšovský, Adámek, Váňa, Šilhan, Šmajda, Záhejský, Steklý, Zeman, Šlechta, Pastor, Vojáček.

Komentář k utkání

Po úvodním výletu do pásma si karlovarští junioři museli na chvíli nechat zajít útočné choutky. Jejich hostitelé se jim totiž usadili před brankou, ale k žádné větší akci je energetici nepustili. I přesto se jako první prosadili domácí, když kotouč do branky dorážkou dostal Petr Soušek. Výpad energetiků ke srovnání nevedl a naopak se musel ve své brance činit Matěj Pavlovic. Tomu bylo před polovinou třetiny poměrně horko, ale dokázal si s litvínovskými střelci poradit.

Litvínovští junioři se snažili si své hosty moc nepouštět do pásma a sami několikrát zahrozili, jenomže na Matěje Pavlovice si nepřišli. Svěřenci Pavla Arnošta se nevzdávali a snažili se svými akcemi obelstít soupeře. Jejich taktika jim nakonec vyšla. V čase 19:58 rozjásal karlovarskou střídačku svým premiérovým gólem v juniorce Vít Záhejský. Vít dostal na modré nabito od Reného Kubíčka a sjel si do mezikruží odkud poslal kotouč pod víko litvínovské branky a srovnal skóre - 1:1. Druhou asistenci si připsal Jakub Galnor.

V prostřední části utkání zvládli energetici ubránit dvě oslabení a vytvořili si několik zajímavých šancí. Ty však většinou ztroskotaly na bránících hráčích nebo u Štěpána Stránského. Ani Matěj Pavlovic se v karlovarské brance nenudil. Na konci druhé třetiny svítilo stále skóre 1:1.

V úvodu třetí části si energetici vzali na mušku litvínovskou branku. Štěpán Stránský vydržel vzdorovat do času 42:13. Matěj Zeman a Matyáš Adámek měli před brankou početnou společnost a tak Matěj Zeman přihrál Jakubovi Antonovi, jehož nahození od modré poslalo kotouč do branky. V čase 48:29 opět udeřilo trio Jakub Galnor, René Kubíček a Vít Záhejský. Ten si tentokrát našel střeleckou pozici níže v mezikruží a poslal kotouč ke vzdálenější tyčce - 1:3.

Posledních deset minut zápasu se litvínovští junioři snažili najít cestu do pásma a zvrátit stav utkání. Jenomže kvůli aktivitě energetiků museli trávit hodně času před svou brankou. S výlety litvínovských střelců ke své brance si Matěj Pavlovic poradil. Na rozdíl tří gólů energetici odskočili v čase 55:54 během početní výhody. Nejprve pálil Vít Záhejský, kotouč se odrazil k Robertovi Šlechtovi, který byl připravený před brankou a pohotově zamířil do volné části branky - 1:4. V čase 59:27 využil početní výhodu ke korekci skóre Jan Peroutka - 2:4.